Moros i Cristians de Biar. Rés de l´ Angelus i hissades de banderes11-05-2018   |  Visitas:181

Les festes de Moros i Cristians de Biar o Festes de Maig, al municipi de Biar, són les festes en honor a la patrona de la vila: la Mare de Déu de Gràcia. Se celebren del 10 al 13 de maig i rememoren les lluites entre almohades i les tropes del rei Jaume I el Conqueridor en 1245, que amb la conquesta de Biar per a la Corona d´Aragó va marcar l´antiga frontera entre el Regne de Castella i el d´Aragó. Els actes més importants d´aquesta festa són les entrades de les comparses mores i cristianes, la baixada nocturna del Santuari de la Mare de Déu de Gràcia entre fogueres.

La jornada d´avui ha començat des del balcó de l´Ajuntament amb el rés de Angelus i hissades de les banderes nacional, autonòmica i europa amb els acords dels himnes nacional, regional i local respectivament, interpretats per la Societat Unió Musical Biarense, en un dia que amenaça pluja però que de moment es resisteix.Biar, Res d´Ángelus i Interpretació Pasdobles, 1ºPart, 10/05/18 from Intercomarcal TV on Vimeo.


Biar, Res d´Ángelus i Interpretació Pasdobles, 2ºPart, 10/05/18 from Intercomarcal TV on Vimeo.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Visita de la Agrupación de Acuarelistas Valencianos

4.000 persones participen en l´última de les Trobades d´Escoles en Valencià 2018 a Biar

El Centro de Salud de Biar cumple 25 años

Marchan a buen ritmo las obras de restauración y rehabilitación de la torre y el lienzo de la muralla del Arco de Jesús

Taller Nueva Ley de Protección de Datos (RGPD)

Piezas únicas y originales, pintadas a mano de forma tradicional en la Cerámica Artística Maestre. Lo vemos en el programa "la Brújula"

Programa "Actualidad Política" amb Joan Lluís Escoda

Programación cultural de verano en Biar

VII Fireta d’Estiu Biar (29-30 de junio y 1 de julio)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en