Parlem amb Miguel Alcaraz, president de la Comissió de Sant Antoni Abad de Biar, amb motiu de la suspensió de la festivitat que es duria a terme aquest cap de setmana


  11-01-2021 | Biar   |  Visitas:297
Festes

Biar

Parlem amb Miguel Alcaraz president de la Comissió de Sant Antoni Abad de Biar, amb motiu de la suspensió de la festivitat que es duria a terme aquest cap de setmana.

El veinat participa encenent les típiques fogueres mentre el rei recaptador acompanyat pel seguici format per dos dansaires i la Colla de dolçaines i tabals La Bassa la Vila, arreplega els tributs i són obsequiats amb menjars i begudes tradicionals com ara herbero, vi, cassalla, bunyols, etc.

Aquesta figura enigmàtica que s´endinsa en el passat medieval representa la figura del rei Jaume d´Aragó qui en acabar la collita d´ametlla, oliva i raïm, que té lloc durant el mes de gener, passava per la població per recollir l’impost quel es recaptava amb dues safates de bronze que segons recull l´ajuntament de Biar, foren donades pels Reis Catòlics a la població.

El Rei Pàixaro i Sant Antoni Abat són dues festes unides. Conformen una celebració de caràcter laic i religiós que organitzen els setanta membres de la Comissió de Sant Antoni de Sant Antoni Abat, de manera autogestionada, d´acord amb l´ajuntament i l´església.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Biar reformará las instalaciones de la Policía Local

Biar digitalizará el reloj de la torre del campanario de la iglesia de la Asunción

La Alcaldesa de Biar anuncia los detalles de las últimas obras aprobadas y del plan de vacunación

Biar està duent a terme diverses obres de millores de la pavimentació

Biar suspende por segundo año consecutivo los Moros y Cristianos por el coronavirus

Biar amplía a 2021 la exención del pago de la tasa de las terrazas

Las concejalías de Cultura y Servicios Sociales de Biar organizan actividades para el Día de la Mujer

(Article d'opinió). Amb el 8 de Març, ahir, hui i demà


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.