(COMPROMS) Comproms xifra en 35 milions el deute de la Diputaci amb els pobles aquest any 2020


  08-09-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:63
Poltica

C.Valenciana

La no tramitaci de les ajudes als municipis afectats per la DANA i altres transmissions de fons pressupostats per a 2020, aix com a 10 plans anunciats al llarg de lany i sense executar , sumen quantitats milionries que converteixen els pobles dAlacant en els pitjors finanats per part de les institucions provincials.

La coalici proposa al plenari un acord reparador per afrontar les necessitats municipals i, en cas de no obrir-se este espai de dileg, demanar la dimissi de lequip de govern.

8 de setembre de 2020
Ms de 35 milions deuros sumen els diners promesos als 141 pobles alacantins per part de lequip de govern de la Diputaci dAlacant durant el present pressupost, quantitat que suposa una alarmant disminuci dels recursos enviats als municipis en comparaci amb exercicis anteriors i respecte a les institucions provincials de Valncia i Castell.

En la setmana que es compleix el primer aniversari de la catstrofe climtica patida al Baix Segura, Comproms ha registrat una proposta per al proper ple provincial buscant un acord entre tots els grups que servisca per a reparar el greuge comparatiu generat pel deute de la instituci amb els municipis denguany.

En cas de no obrir-se este espai de dileg, els valencianistes estan disposats a demanar la dimissi de lequip de govern per una situaci generada per una important no execuci dels pressupost del 2020 i una filera de promeses de plans de finanament incomplides.

En 365 dies la Diputaci dAlacant, del PP i Cs, ha sigut incapa ja no denviar sin ni tan sols daprovar ajudes per als municipis afectats per la DANA, ha explicat el portaveu valencianista, Gerard Fullana. Som la instituci provincial que menys diners envia als pobles. Hem sigut incapaos denviar el Fons de Cooperaci als municipis com a Valncia i Castell, i portem un nivell dexecuci de lnies de subvenci record a la negativa. Demanem un acord per a retornar als municipis el que els deu la Diputaci dAlacant. Del contrari, s evident que caldr un canvi de govern a la Diputaci dAlacant

Dficit i promeses incomplides

El dficit generat sota la presidncia de Carlos Mazn es centra essencialment en tres qestions despecial importncia: la no participaci del fons de cooperaci municipal, la no aprovaci dajudes per als efectes de la DANA un any desprs dhaver succet i la no execuci pressupostria de dotzenes de partides anunciades en laprovaci de pressupostos.

Les transmissions de fons anunciades en el pressupost 2020 i en el pla dinversions adjunt comproms i que estan a hores dara inexecutades sn: Fons de Cooperaci Municipal (15 milions deuros), Ajudes demergncia front la DANA (6 M), Pla dinversions zones verdes (2 M), Pla dEstalvi Energtic (1,8 M), Pla de millores en masses forestals (500.000 euros), Pla dinversions en plantaci darbres (1 M), Pla especial de millora de carreteres provincials (1,6 M), Pla de millora de camins de titularitat municipal i ni provincial (2,4 M), Pla dexecuci dels plans contra incendis (200.000 euros), Pla dinversi per manteniment municipals dels centres escolars (150.000 euros), Pla dinversions en projectes de promoci turstica (1 M), Pla de manteniment dedificis patrimonials (600.000 euros), Reactivaci de les inversions al Consorci dAiges de la Marina Alta (sense especificar), finanament per a la redacci del projecte lanzadera del tren de la Costa (sense especificar), i altres projectes no executats al pressupost.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

El CECOVA, Asociacin Cientfico Espaola de Enfermera y Salud Escolar y Federacin de Asociaciones de Enfermera Peditrica piden cuanto antes la enfermera escolar

La Asociacin Rincn Potico Valle del Vinalop, presenta el libro Valle del Vinalop II Antologa Potica.

La Comunitat Valenciana suma 483 nuevos casos de coronavirus 22/08/2020

CSIF lamenta que el personal docente vuelva a los centros sin PCR ni protocolos para colectivos vulnerables

Una nueva vendimia comienza en Alicante

CCOO: La evolucin del paro registrado y la contratacin en las Comarcas: Vinalop-Vega Aumenta.

UGT : Valoracin del paro registrado en la zona de la Muntanya en el mes de Agosto

CSIF avisa que miles de alumnos inician el curso en sus casas por no buscar otros espacios Educacin ni bajar ms ratios

LA UNI considera que la proposta del MAPA sobre la norma de comercialitzaci per a l'oli no solucionar la crisi i facilita l'especulaci


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.