El Collegi Oficial de Bilegs de la Comunitat Valenciana recorda la importncia de no traure als ocells del seu hbitat


  20-05-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:98
Actualitat

C.Valenciana

-La campanya No est abandonat, no l'agafes! ha sigut llanada pels Centres de Recuperaci de Fauna per a conscienciar sobre la no recollida de cries.

Aquesta setmana tota la Comunitat Valenciana ha entrat en la Fase 1 de la desescalada per la Covid-19. Amb aquest nou pas cap a la nova normalitat, la possibilitat de realitzar passejos i l'eliminaci de les franges horries per a aquells municipis de menys de 10.000 habitants, des dels Centres de Recuperaci de Fauna de la Comunitat Valenciana s'ha llanat una campanya de conscienciaci, No est abandonat, no l'agafes!, per a la preservaci de la fauna i la seua cria en el seu entorn natural. Una campanya a la qual s'ha sumat el Collegi Oficial de Bilegs de la Comunitat Valenciana en pro de la conscienciaci ambiental i la protecci de la fauna urbana i periurbana.

D'aquesta forma, es recorda la importncia de no traure del seu hbitat a les cries dels ocells llevat que, de deb, aquestes necessiten una cura externa que no puga ser proporcionada pels seus pares en el seu propi entorn.

No s poc habitual trobar a xicotets ocells en el sl en parcs i places, per aix no vol dir que necessiten ajuda per a sobreviure. Segons assenyalen des dels Centres de Conservaci de Fauna, el que observem s una vulnerabilitat aparent de les primeres incursions a l'entorn de les cries que estan aprenent a volar i coneixent el mitj que les envolta. Per aix, que els ocells abans de desenvolupar plenament la seua capacitat de vol es troben en el sl no s ms que un signe que estan creixent i coneixent el mitj que els envolta.

Encara que la intenci de recollir-los per a cuidar-los sempre s bona, cal intentar conixer prviament si l'ocell en qesti necessita o no l'ajuda humana per a sobreviure. La norma general? No recollir a les cries i traure-les del seu entorn llevat que presenten ferides o lesions visibles; siguen ocells desplomats o cries de falciots, oronetes, avions.

Si es t qualsevol dubte sobre la seua recollida, sempre es pot contactar per telfon o whatsapp amb qualsevol dels Centres de Recuperaci de Valncia, Castell o Alacant.

Si ja has agafat alguna cria, com has d'actuar?
Des de la xarxa de Centres de Recuperaci de Fauna indiquen que, en cas que ja s'haja recollit alguna cria del seu entorn que no ho necessitara realment, sempre es pot retornar al lloc del qual s'haja agafat si ha passat poc de temps. En cas contrari, la recomanaci sempre s posar-se en contacte amb el Centre de Recuperaci de la provncia que corresponga i des d'all es donaran les pautes per a la correcta cura de l'animal.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

El Grupo Social ONCE garantiza la inversin social y el empleo en la Comunidad Valenciana gracias a un 2019 muy positivo, que permite ahora afrontar los efectos de la pandemia

LA UNI presenta modificacions a l'Avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals de la Generalitat en aspectes relacionats amb l'impacte ambiental

CCOO: Registro evolutivo de la afiliacin a la Seguridad Social en Vinalop-Vega Baja

CSIF urge a Educacin a que presente el plan de medidas de prevencin en los centros y los protocolos ante contagios

CSIF urge a Administracin Pblica a convocar la Mesa General para abordar protocolos ante rebrotes y teletrabajo

Ms de 54.600 persones han sollicitat plaa a les 24 EOI valencianes per al prxim curs

"La pesca al Mediterrani s un ofici millenari que hem de mantindre"

LA UNI de Llauradors demana un estudi rigors d'impacte per al sector agrari i l'aplicaci del principi de reciprocitat en l'acord entre la UE i Mercosur

LA UNI de Llauradors lamenta la consolidaci de la retallada del 10% per a l'agricultura i ramaderia europea


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.