El Fons Valenci per la Solidaritat aprova els projectes de 2020 marcats per la cooperaci per fer front a la COVID-19


  09-07-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:89
Actualitat

C.ValencianaLassociaci que uneix les forces dels municipis valencians per a realitzar poltiques de Cooperaci Internacional al Desenvolupament i dEducaci per al Desenvolupament ha realitzat la seua Assemblea Ordinria de 2020 al Centre Cultural de Xtiva

Per unanimitat s'han aprovat la memria i balan econmic de 2019 i el programa dactivitats i pressupostos de 2020

Xtiva, 9 de juliol de 2020.- El Fons Valenci per la Solidaritat va celebrar ahir, 8 de juliol, al Centre Cultural de Xtiva-CCX, i complint amb totes les mesures de seguretat indicades i recomanades per les autoritats sanitries, la seua Assemblea General Ordinria de socis. Aquesta s una cita clau per al desenvolupament funcional de lentitat, i aquest any tamb per a reafirmar el comproms dels Ajuntaments i Mancomunitats valencianes membres del Fons amb la cooperaci internacional i leducaci internacional al desenvolupament, tant com a una voluntat de solidaritat com per al compliment de les finalitats que totes les administracions pbliques han de realitzar al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En referncia a lacte, la benvinguda va estar a crrec de lAlcalde de Xtiva, Roger Cerd, i de la Directora General de Cooperaci Internacional al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana i Tinent dAlcalde de Xtiva, Xelo Angulo. LAssemblea va estar presidida i moderada pel President del Fons Valenci per la Solidaritat i Regidor de Vila-real, lvaro Escorihuela i va comptar amb la participaci de Vernica Ferri, Vicepresidenta del Fons i Regidora de Canals; Ramn Vidal, Secretari i Alcalde de lOlleria; i Vicente Mahiques, Tresorer i Alcalde de Barxeta. Aix mateix van assistir un total de 33 Ajuntaments i 4 Mancomunitats socis del Fons que donaren suport per unanimitat tots els punts de lordre del dia, donant aix un fort recolzament a la gesti feta durant els darrers 12 mesos, realitzada per dues Juntes Executives pel canvi de mandat que es va portar a terme l'octubre de 2019, i a lactivitat de 2020.

Pel que fa als temes tractats, es van ratificar les noves altes de 2019 com a socis del Fons dels municipis de Moncada, Sumacrcer, Benassal, Sant Mateu i LAlfs del Pi, ascendint els membres de lorganitzaci durant lexercici a 116 municipis i 9 mancomunitats. s per tant que, el Fons Valenci ha incrementat en socis i consolida la seua tendncia de creixement a les 3 provncies de la Comunitat Valenciana.

En matria de projectes executats en 2019, han tingut un fort impacte les rees de Cooperaci Internacional al Desenvolupament i dEducaci per al Desenvolupament. Pel que fa als projectes de Cooperaci Internacional al Desenvolupament, shan executat un total de 8 als pasos del Sud (LEquador, Bolvia i El Salvador), junt amb la collaboraci de diferents contraparts i administracions. Mitjanant aquests projectes sha treballat en matria de municipalisme, enfortiment institucional, gnere, joventut i cooperaci tcnica descentralitzada, beneficiant de manera directa a un total de ms d11.000 persones. Tamb sha desenvolupat al Shara una intervenci dacci humanitria realitzant diferents activitats sanitries que van beneficiar al voltant de 800 persones. Per altra banda, a la Comunitat Valenciana shan desenvolupat un total de 4 projectes dEducaci per al Desenvolupament sensibilitzant, amb la realitzaci de 148 activitats sobre la importncia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de la solidaritat, al voltant de 4.000 valencians i valencianes de fins a 39 municipis diferents.

En lrea econmica, 2019 ha suposat un augment del 3,36% del total dels ingressos aportats per Ajuntaments i Mancomunitats valencianes scies respecte al de lexercici de 2018, incrementant-se la inversi en projectes de Cooperaci Internacional al Desenvolupament en un 10,66%. Tamb es destaquen el comproms de les entitats locals scies amb el Fons, ja que el 90,97% han fet efectiu o meritat la seua aportaci dins de lexercici 2019, i de les diferents institucions valencianes, les quals han augmentat en un 111% les subvencions destinades a projectes del Fons. Aix mateix, el Fons Valenci va tancar lexercici amb estabilitat financera com a conseqncia duna gesti econmica basada en les necesitats, la realitat, la transparncia i la prudncia.

Respecte als projectes aprovats per a 2020, el disseny daquests ha estat marcat per la situaci pandmica global provocada per la COVID-19 i en les seues conseqncies en matria dacci i prevenci. El Fons Valenci durant 2020 dur a terme un total d11 projectes, dels quals 7 sn de Cooperaci Internacional al Desenvolupament i amb els quals es pretn consolidar i adaptar projectes als pasos del Sud, tenint en compte la situaci sanitria, i desenvolupar-ne de nous demergncia als mateixos pasos en matria de salut per fer front duna manera cooperativa i solidria a la COVID-19, amb la ferma voluntat de no deixar a la sort als municipis i contraparts de LEquador, Bolvia i El Salvador amb els que el Fons ha collaborat en exercicis anteriors per al desenvolupament social i econmic. Per altra banda, lrea dEducaci per al Desenvolupament del Fons realitzar un total de 4 projectes de sensibilitzaci a la Comunitat Valenciana, amb la collaboraci dels Ajuntaments i Mancomunitats per a garantir en la seua totalitat les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitries i en la que destaca la implantaci del nou projecte "Valncia per la Pau" amb el que es promour lODS 16. Pau, Justcia i Institucions Slides als municipis de la provncia de Valncia, i la continutat del projecte In/Sostenible, que es dur a terme a localitats de la provncia de Castell. Tamb cal destacar la realitzaci durant mar de 2020 del projecte Ser dona al Sud que va recrrer fins a 19 municipis de la Comunitat Valenciana.

Durant la celebraci de lAssemblea General Ordinria del Fons, les persones assistents representants dels Ajuntaments i Mancomunitats que formen part de lentitat, van expressar la voluntat i importncia de consolidar el treball municipalista del Fons Valenci, coincidint en unanimitat en les diferents intervencions formals i informals en qu la solidaritat i la cooperaci, en el context global en el qual es troben tots els pasos del mn, van a ser una eina fonamental per al control i la mitigaci del coronavirus. A ms a ms, es va coincidir en el fet de qu sha de continuar, i incls enfortir, amb les poltiques de cooperaci per apoderar el desenvolupament social i econmic de les zones i aix augmentar lautonomia i qualitat de vida de les persones dels pasos del Sud i incrementar el marc daccs a la informaci, prevenci i assistncia sanitria en un context on la salut pblica s transversal a tots els pasos del mn.

En aquesta lnia, lvaro Escorihuela, President del Fons vas expressar que ens trobem en un moment on la cooperaci i la solidaritat entre els pasos i les persones va a contribuir al benestar de tots i totes, tant dels pasos cooperants com dels beneficiats. Tamb va afirmar que des dels Ajuntaments i Mancomunitats valencianes hem de fer un ferm esfor per a consolidar, i incls augmentar, els recursos destinats a collaborar en el desenvolupament social i econmic dels pasos del Sud, per qesti humanitria i per seguretat sanitria del nostre entorn. Per la seua banda, Xelo Angulo, Directora General de Cooperaci Internacional al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana va destacar el carcter hum i solidari del poble valenci incidint en qu la Comunitat Valenciana sempre ha sigut solidria i que, davant duna situaci sense precedents com en la que ens trobem, ho va a continuar sent, si cap, amb ms fora.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

La Asociacin Rincn Potico Valle del Vinalop, presenta el libro Valle del Vinalop II Antologa Potica.

Rubn Alfaro hace un llamamiento al s de los grupos parlamentarios para permitir la suspensin de la regla de gasto

Millones de personas sordas en todo el mundo celebran su Semana Internacional

CSIF lamenta que el personal docente vuelva a los centros sin PCR ni protocolos para colectivos vulnerables

CCOO: La evolucin del paro registrado y la contratacin en las Comarcas: Vinalop-Vega Aumenta.

UGT : Valoracin del paro registrado en la zona de la Muntanya en el mes de Agosto

CSIF avisa que miles de alumnos inician el curso en sus casas por no buscar otros espacios Educacin ni bajar ms ratios

LA UNI considera que la proposta del MAPA sobre la norma de comercialitzaci per a l'oli no solucionar la crisi i facilita l'especulaci

El CECOVA reclama unidad de accin y un cambio de paradigma para afrontar las necesidades sanitarias actuales y de futuro


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.