LA UNI-AVA: Divendres van reclamar a Valncia eines per a frenar el Cotonet de Sud-frica i compensacions pels 120 milions de prdues


  11-07-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:102
Actualitat

C.Valenciana

Centenars de llauradors convocats per LA UNI de Llauradors i l'Associaci Valenciana d'Agricultors van reclamar ahir divendres a Valncia, a les portes de la Delegaci del Govern, l'autoritzaci d'eines de lluita eficaces i el pagament de compensacions pels danys ocasionats per la plaga del Cotonet de Sud-frica, les prdues del qual durant la prxima campanya citrcola superaran els 120 milions d'euros en la Comunitat Valenciana (6 milions pel cost dels tractaments i 114 milions pels perjudicis directes sobre la fruita).

La concentraci, que portava per lema Els nostres ctrics estan en perill. Solucions per al Cotonet ja i amb el suport de FEPAC-ASAJA Castell, UPA-PV i el Comit de Gesti de Ctrics, va posar l'accent en la descoordinaci i l'enfrontament entre les diferents administracions competents autonmica, nacional i europea per a aportar solucions que permeten garantir la sanitat vegetal en l'agricultura valenciana.

En aquest sentit, el secretari general de LA UNI, Carles Peris, va retraure que ens fan la vida impossible, som un autntic colador de plagues i damunt, mentre als llauradors europeus ens prohibeixen cada vegada ms matries fitosanitries, deixen entrar importacions de pasos tercers que continuen utilitzant eixes mateixes substncies, la qual cosa genera una competncia deslleial. La Generalitat dna ajudes a tots menys als llauradors i quan ens prometen alguna cosa, desprs no ho compleixen. Quant al ministre d'Agricultura, Luis Planas, no fa res pels productors valencians i sembla que busca una butaca a Brusselles.

Per la seua part el president de AVA-ASAJA, Cristbal Aguado, va rebutjar el joc de tennis que estan disputant la conselleria d'Agricultura i el Govern central, quan tots tenen culpa en el problema de les plagues i malalties agrries. El Govern no va evitar l'entrada del Cotonet pel port de Sagunt i la Generalitat tampoc va fer els deures per a erradicar-lo. Desprs est la Uni Europea, la poltica fitosanitria de la qual suprimeix matries actives sense oferir alternatives viables, la qual cosa dispara el desaprofitament alimentari i arruna als agricultors. Per aix, Aguado va instar a no votar a qui no soluciona els nostres problemes.

Desprs dels parlaments, els representants de les organitzacions agrries van registrar un document reivindicatiu dirigit a la delegada del Govern, Gloria Calero, perqu trasllade a Madrid altres demandes com l'assignaci d'un nic port d'entrada per Estat membre dels carregaments de ctrics procedents de tercers pasos, a fi d'aconseguir la mxima especialitzaci i millorar la coordinaci dels controls fitosanitaris de la UE; establir inspeccions de seguretat alimentria i sanitat vegetal als pasos d'origen; exigir al laboratori nacional de referncia, que el Govern ha traslladat de Valncia a Lugo, que realitze anlisi de mostres asimptomtiques a la fruita que entra pel port de Vigo; aix com establir una etiqueta distintiva que realce els avantatges fitosanitaris i ambientals que presenten els productes agraris europeus respecte als forans.

Amb aquest acte de protesta, el sector agrari valenci dna continutat al calendari de mobilitzacions iniciat a l'inici de l'any, interromput durant l'estat d'alarma pel Covid-19 i reprs el passat 26 de juny amb un acte davant la conselleria d'Agricultura en protesta per la desastrosa campanya de cebes i crelles en l'horta valenciana. Si les administracions no proporcionen solucions, el sector agrari valenci presagia una tardor calenta.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

La Asociacin Rincn Potico Valle del Vinalop, presenta el libro Valle del Vinalop II Antologa Potica.

Rubn Alfaro hace un llamamiento al s de los grupos parlamentarios para permitir la suspensin de la regla de gasto

Millones de personas sordas en todo el mundo celebran su Semana Internacional

CSIF lamenta que el personal docente vuelva a los centros sin PCR ni protocolos para colectivos vulnerables

CCOO: La evolucin del paro registrado y la contratacin en las Comarcas: Vinalop-Vega Aumenta.

UGT : Valoracin del paro registrado en la zona de la Muntanya en el mes de Agosto

CSIF avisa que miles de alumnos inician el curso en sus casas por no buscar otros espacios Educacin ni bajar ms ratios

LA UNI considera que la proposta del MAPA sobre la norma de comercialitzaci per a l'oli no solucionar la crisi i facilita l'especulaci

El CECOVA reclama unidad de accin y un cambio de paradigma para afrontar las necesidades sanitarias actuales y de futuro


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.