LA UNI de Llauradors i Ramaders assenyala que la pandmia no pot ser l'excusa per a retrocedir la dona rural en drets


  15-10-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:83
Actualitat

C.Valenciana

15 doctubre de 2020.- LA UNI de Llauradors i Ramaders reivindica el paper de la dona rural en el seu dia mundial i critica com la pandmia est provocant un minvament dels drets ja conquistats.

Aquest any 2020 posa l'organitzaci el focus en com la crisi sanitria ha colpejat a la societat ms vulnerable. En aquest sentit, la dona s'ha vist majorment afectada ats que, en moltes ocasions, el seu treball ha sigut el que s'ha hagut de deixar de costat, en ser ms precari, per a poder dedicar-se a les cures de la famlia, tant de majors com dels fills en edat escolar o de malalts.

LA UNI es fa ress de dades de diferents estudis que revelen la prdua de 25 anys de conquestes de la dona en noms 25 setmanes, amb ms incidncia en els llocs menys desenvolupats. En aquesta lnia, el secretari de l'ONU alertava que si no es feia res, es perdria tot una generaci d'assoliments.

Aix mateix, la dona en l'mbit rural es troba amb una bretxa molt ms gran que la de les zones urbanes, si b els pobles han servit de refugi durant aquests mesos donant una major sensaci de seguretat, d'acord amb diferents veus de l'organitzaci.

Propostes de lrea de la dona de LA UNI

LA UNI aprofita aquest dia per a llanar una srie de propostes, fonamentalment per a impulsar la titularitat compartida i per a evitar el despoblament, com ara:

- Que la indstria fabricadora d'utensilis i maquinria agrria tinga en compte les caracterstiques morfolgiques de les dones.

- Que es millore el tractament fiscal de les despeses de les explotacions inscrites en el registre de titularitat compartida.

- Que s'aprove una reducci permanent del tipus de cotitzaci a la Seguretat Social per a aquelles persones que tinguen la condici de titularitat compartida. s a dir, ampliar les reduccions actuals ms enll dels cinc anys.

- Que les ajudes a les inversions en les explotacions agrries puguen incrementar-se en un percentatge addicional del 10% per a les explotacions en titularitat compartida.
- Que s'establisca un import d'ajuda addicional en l'ajuda de primera installaci per a les explotacions en titularitat compartida.

- Que s'assigne una subvenci addicional del 10% en les assegurances agrries per a les explotacions agrries que estiguen en rgim de titularitat compartida.

- Que s'establisca un complement salarial per a aquelles dones funcionries entre 20 i 40 anys d'edat que treballen i residisquen en municipis amb risc de despoblament.
- Que s'establisquen ajudes per al lloguer d'habitatges per a famlies amb fills i filles menors de 16 anys que vulguen residir en municipis amb risc de despoblament.

Una PAC amb perspectiva de gnere

D'altra banda, i encara que el coronavirus ha marcat enguany, des de LA UNI assenyalen que cal no oblidar-se que aquest 2020 tamb s l'any en qu s'est negociant la nova PAC i la dona no es pot quedar fora. En aquest sentit, des de l'organitzaci es demana que la PAC compte amb un enfocament de gnere que no ha estat present en les poltiques agrries anteriors. Aix seria determinant i decisiu per a milers de dones llauradores europees assenyala. Creiem que ha arribat l'hora de fer un repartiment ms equitatiu que tinguera en compte la histria de desigualtat i falta d'oportunitats i drets que hem vingut patint noms per ser dones, i per aix, haver tingut ms dificultats en l'accs a terres, drets o decisions, afigen.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

Acte Institucional 9 dOctubre: Dia de la Comunitat Valenciana

Sanidad confirma 1.202 nuevos casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

El programa Bankia Escolta Valencia impulsa nuevas iniciativas adaptado a las recomendaciones sanitarias

Comunicado de la Federacin de Gremios de Artistas Falleros y Hogueras de la Comunidad Valenciana

Mensaje de esperanza de la presidenta de la Federacin de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana

CCOO: La temporalidad se sita en el 88.37% de los contratos realizados en Septiembre en Vinalop-Vega Baja.

En el Da internacional de las personas mayores, CCOO convoca concentraciones en distintas residencias

La Comunitat Valenciana suma 1.060 nuevos contagios de coronavirus y 679 altas

Ms de 20 estrellas Michelin y medio centenar de soles Repsol, as ser el programa ms ntimo de la Cocina Central


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.