LA UNI de Llauradors reclama un acord preferencial que evite la imposici d'aranzels britnics sobre els nostres productes


  30-06-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:191
Actualitat

C.Valenciana

LA UNI de Llauradors, davant la intenci del Govern Britnic d'imposar aranzels a productes agroalimentaris europeus per la falta d'un acord comercial, mostra la seua enorme preocupaci i urgeix al Govern d'Espanya al fet que pressione a la UE perqu signe com ms prompte millor un acord preferencial a fi d'evitar aquests aranzels.

LA UNI, que en reiterades ocasions va demanar que es mesurara b l'impacte del Brexit en l'agroalimentaci, critica aquesta intenci de Regne Unit que se sumaria als aranzels ja imposats en altres llocs, com els Estats Units, o a una altra mena de prctiques de no reciprocitat i acords que afebleixen les produccions europees enfront de les de tercers pasos.

L'organitzaci destaca que el comer agroalimentari amb Regne Unit, amb un saldo positiu de ms de 2.900 milions d'euros a favor d'Espanya, resulta clau per al sector agrari ja que representa el 8% del total exportat a nivell agroalimentari, segons l'ltim informe del MAPA. Per productes, els fruits rojos, kiwi i caqui (8%), vi (8%), ctrics (7%) i hortalisses (6%) i oli d'oliva (4%) sn els ms exportats al pas britnic i els aranzels previstos podrien suposar un dur colp per als seus productors. Pel que fa a la Comunitat Valenciana s el quart dest de les nostres exportacions agroalimentries desprs d'Alemanya, Frana i Itlia amb aproximadament un 7,5% del total.

En aquest sentit, i d'acord amb les dades manejades pel Govern de Regne Unit, els aranzels a aquests productes podrien arribar a ser dun 16% en el cas de les mandarines o les clementines, de 3,2% a 10% en les taronges, fins a un 6% en llimes, un 12,8% en fruits rojos, 32 /hl en vi o entre 122,6 o 124,5 /100 kg en oli d'oliva, xifres que podrien variar en els prxims dies.

Regne Unit ja ha signat acords preferencials amb aranzels zero amb tercers pasos

LA UNI destaca que en cas que es feren efectius aquests aranzels, els productors valencians podrien perdre competitivitat i mercat respecte a competidors internacionals com el Marroc, Sud-frica, Turquia o Israel.

En aquest sentit, Regne Unit ja hauria signat acords preferencials amb Sud-frica que resultaria de 0% en les taronges i hbrids, -amb el Marroc, - amb 0% en clementines i el mateix es repeteix amb Turquia, mentre amb Egipte ho estaria encara negociant.

Ens danyen doblement, comenten des de l'organitzaci. D'una banda amb la imposici dels aranzels i, per un altre, per facilitar les condicions a pasos tercers amb els quals, ja en circumstncies normals, s difcil competir.

Per aix, demana al Govern que pressione a la UE perqu signe un acord comercial preferencial amb Regne Unit al ms prompte possible, i en cas de no ser aix, siga el propi Estat el que el signe per a protegir als productors estatals enfront de la imposici d'aquests aranzels.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

San Vicent del Raspeig entra dentro de las 32 ciudades con limitacin de circulacin de las personas en horario nocturno

Intervenida una tonelada de cocana oculta en un moderno velero abordado en medio del Atlntico

Se activan las alarmas ante las altas temperaturas que se esperan para este lunes

La Guardia Civil detiene a la cuidadora de una mujer de 94 aos por hurtarle joyas y dinero de forma continuada

Expertos en gestin ambiental auguran que el calzado tendr que generar puntos de recogida domsticos y plantas de reciclaje para adaptarse a la normativa europea

La Guardia Civil evita en Moraira y Calpe dos posibles delitos cometidos con el mtodo del abrazo

El PPCV pide responsabilidades a Sanidad y la apertura de un expediente informativo por la revacunacin en Biar

La Guardia Civil detiene a un hombre dos veces en Torrevieja por cometer diez robos en una semana

LA UNI de Llauradors alerta sobre la plaga de mosquit verd en el cultiu de l'ametler i l'absncia de solucions per al seu tractament


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.