LA UNI de Llauradors veu insuficient la prrroga de la ITV per a la maquinria agrcola i proposa que siga dun any


  27-05-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:98
Actualitat

C.Valenciana

LA UNI de Llauradors considera insuficient la prrroga a la maquinria agrcola de passar la ITV fins al 10 de novembre que es planteja i proposa que siga d'un any.

Considera que aquest termini s massa curt tenint en consideraci que sn moltes les inspeccions que es van quedar pendents des que es va declarar l'estat d'alarma el passat 14 de mar.

L'organitzaci ja va demanar el passat 22 d'abril al Ministeri d'Indstria que donara un any de moratria per a passar la ITV en la maquinria agrcola a l'agricultura, fruit del tancament de les estacions d'ITV a causa de l'estat d'alarma.

En aquest sentit, les estacions mbils per a passar la ITV en la maquinria agrcola solen passar una vegada a l'any en els diversos municipis agraris i el seu tancament dificultaria la reprogramaci

La publicaci de l'Ordre SND / 413/2020, de 15 de maig, per la qual s'estableixen mesures especials per a la ITV de vehicles, ha suposat un avan en regular una prrroga especfica per a passar la ITV a la maquinria agrcola fins al 10 de novembre, per no s un termini suficient.

LA UNI creu que la prrroga atorgada far que aquella maquinria agrcola, que ja no es tornar a usar fins a la prxima campanya agrcola de l'any 2021 i que, per tant no circular, puga esperar l'any prxim a passar la ITV, per la qual cosa l'organitzaci defensa l'any de moratria en cas que les estacions ITV no puguen absorbir tota la demanda per a una major eficincia i organitzaci.

Moratria tamb per a equips de tractament de productes fitosanitaris

LA UNI ha demanat al Ministeri d'Agricultura que tamb prorrogue les inspeccions en els equips de tractament de productes fitosanitaris (ITEAF), tal com ja ho ha fet el Ministeri d'Indstria.

Des de novembre de 2016, els equips d'aplicaci de productes fitosanitaris, tamb tenen l'obligaci de passar una inspecci tcnica, per a complir amb la normativa de l's sostenible de productes fitosanitaris (excepte les carretes de menys de 100 litres i motxilles).

Aix mateix, l'organitzaci tamb demanar que per al clcul del termini de validesa de la ITV es tinga en compte la data a partir de la qual l'usuari pot tornar a passar-la i no la data de caducitat del certificat, tal com va indicar el Ministeri, ats que no s'ha pogut passar per una decisi aliena a la voluntat de l'usuari de la maquinria agrcola.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

El Grupo Social ONCE garantiza la inversin social y el empleo en la Comunidad Valenciana gracias a un 2019 muy positivo, que permite ahora afrontar los efectos de la pandemia

LA UNI presenta modificacions a l'Avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals de la Generalitat en aspectes relacionats amb l'impacte ambiental

CCOO: Registro evolutivo de la afiliacin a la Seguridad Social en Vinalop-Vega Baja

CSIF urge a Educacin a que presente el plan de medidas de prevencin en los centros y los protocolos ante contagios

CSIF urge a Administracin Pblica a convocar la Mesa General para abordar protocolos ante rebrotes y teletrabajo

Ms de 54.600 persones han sollicitat plaa a les 24 EOI valencianes per al prxim curs

"La pesca al Mediterrani s un ofici millenari que hem de mantindre"

LA UNI de Llauradors demana un estudi rigors d'impacte per al sector agrari i l'aplicaci del principi de reciprocitat en l'acord entre la UE i Mercosur

LA UNI de Llauradors lamenta la consolidaci de la retallada del 10% per a l'agricultura i ramaderia europea


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.