LA UNI demana que s'ajorne l'estratgia alimentria europea 'De la granja a la taula' fins a conixer les conseqncies de la crisi de la COVID-19


  20-05-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:74
Actualitat

C.Valenciana

LA UNI de Llauradors mostra les seues reserves sobre l'estratgia alimentria De la granja a la taula, la proposta de la Comissi Europea que es presentar dem per a aconseguir els objectius marcats pel Pacte Verd en matria climtica per part del sector agroalimentari de la UE, i sollicita que s'ajorne fins a conixer l'impacte de la crisi sanitria actual sobre el sector.

LA UNI posa de manifest que la crisi de la COVID-19 ve precedida d'una altra crisi sense precedents en sectors clau que van portar als llauradors i ramaders al carrer abans de la declaraci de l'estat d'alarma. Per aix reclama que s'analitzen detalladament les conseqncies abans d'implementar qualsevol mesura que puga restringir encara ms la viabilitat econmica de les explotacions, donat el panorama de recessi previsible a curt i mitj termini.

L'organitzaci, en qualsevol cas i com ja assenyalara en altres ocasions, posa de manifest que els objectius estipulats per al camp en el Pacte Verd han de ser assolibles i realistes i haurien de tindre's en compte tamb en les produccions que s'importen des de pasos tercers.

En aquest sentit LA UNI, davant els objectius vinculants de reducci de l's de fitosanitaris qumics contemplats en aquesta estratgia, recorda que han donat com a resultat un augment dels costos de producci per als llauradors i ramaders, per que, al seu torn, es continuen utilitzant en pasos extracomunitaris i s'ofereixen en els lineals dels supermercats.

Aquest fet genera situacions de competncia deslleial i afecta a la capacitat productiva dels productors d'ac. No podem bufar i xarrupar al mateix temps apunten des de LA UNI, Si la Comissi pretn augmentar els estndards ambientals, de qualitat i seguretat alimentria a nivell europeu, ha d'exigir, com a mnim, el mateix als productes que vnen de fora.

D'altra banda, l'organitzaci es congratula per la intenci de les institucions europees d'impulsar sistemes productius com l'agricultura ecolgica en el marc d'aquesta estratgia, sempre que siguen secundats de manera adequada i es destinen recursos suficients.

Aix mateix reclama que tant el Pacte Verd Europeu com l'Estratgia De la granja a la taula siguen finanats amb fons propis i recursos addicionals ms enll de la PAC i que aix es veja reflectit en la nova proposta del Marc Financer Pluriennal, encara en debat en les institucions europees. Igualment, la Llei espanyola de Canvi Climtic va exactament en la mateixa lnia que el Pacte Verd Europeu fixant uns compromisos per al camp que difcilment es poden complir sense posar en perill la viabilitat de les explotacions i els cultius.

El paper tot l'aguanta, per el camp no. No podem ser la Cenicienta tamb aix. Sn objectius molt difcils de complir i molt ms exigents i limitants que els de qualsevol altre sector afigen.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

El Grupo Social ONCE garantiza la inversin social y el empleo en la Comunidad Valenciana gracias a un 2019 muy positivo, que permite ahora afrontar los efectos de la pandemia

LA UNI presenta modificacions a l'Avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals de la Generalitat en aspectes relacionats amb l'impacte ambiental

CCOO: Registro evolutivo de la afiliacin a la Seguridad Social en Vinalop-Vega Baja

CSIF urge a Educacin a que presente el plan de medidas de prevencin en los centros y los protocolos ante contagios

CSIF urge a Administracin Pblica a convocar la Mesa General para abordar protocolos ante rebrotes y teletrabajo

Ms de 54.600 persones han sollicitat plaa a les 24 EOI valencianes per al prxim curs

"La pesca al Mediterrani s un ofici millenari que hem de mantindre"

LA UNI de Llauradors demana un estudi rigors d'impacte per al sector agrari i l'aplicaci del principi de reciprocitat en l'acord entre la UE i Mercosur

LA UNI de Llauradors lamenta la consolidaci de la retallada del 10% per a l'agricultura i ramaderia europea


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.