LA UNIÓ informa que finalment no es modifica la Llei de Ramaderia i els apicultors de la Comunitat Valenciana no rebran les fortes i injustes sancions previstes


  04-12-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:190
Actualitat

C.Valenciana

La unitària manifestació de tot el sector apícola el passat 6 de novembre, clau per a possibilitar aquesta decisió.

4 de desembre de 2020.- LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders informa que tots els grups parlamentaris de les Corts, per unanimitat, han aprovat una esmena de supressió per la qual no hi haurà finalment modificació de la Llei de Ramaderia i per tant els apicultors de la Comunitat Valenciana no rebran les fortes sancions com estava previst.

La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts d'ahir, va debatre i votar les esmenes dels diferents grups a la Llei d'Acompanyament dels pressupostos de 2021, entre elles una que contemplava modificar la Llei de Ramaderia, i es preveia imposar elevades sancions de fins a 60.000 euros als apicultors que incompliren l'Acord del Consell que limita la pol·linització creuada dels cítrics, conegut com pinyolà.

A l'octubre, LA UNIÓ va presentar ja als diferents Grups Parlamentaris de les Corts unes propostes d'esmenes, entre les quals es trobava la retirada d’eixe canvi en la Llei de la Ramaderia. En aquest sentit, l'organització es congratula de la reacció dels grups parlamentaris i considera que és un gran aconseguiment fruit de la unió del sector apícola, al qual sens dubte va contribuir la manifestació conjunta de totes les organitzacions vinculades al sector apícola el passat 6 de novembre.

L'organització aprofita per a demanar a la Generalitat que advoque per la convivència entre els sectors apícola i citrícola i supere ja d'una vegada per sempre una situació que s'arrossega des de fa quasi trenta anys.

El sector apícola de la Comunitat Valenciana ha passat de produir mel de flor del taronger sense problemes fins a principis dels anys 90, a percebre una compensació per la prohibició d'establir assentaments en zones citrícoles i posteriorment deixar de rebre aquesta ajuda des de 2009 a canvi d'anar ampliant les zones permeses per a autoritzar assentaments. D'altra banda, no tenia molt de sentit imposar sancions perquè l'Acord de la pinyolà està a poc a poc permetent la implantació de més assentaments apícoles i reduint la conflictivitat entre tots dos sectors. A més, el sector citrícola està avançant en una auto reconversió cap a varietats que no provoquen pol·linització creuada (triploides) que permetran gradualment l'increment d'assentaments i, per part seua, el sector apícola està complint de forma generalitzada l'Acord ja que el nivell de denúncies per part de l'administració és molt baix.

Cal indicar a més que els apicultors pateixen l'expulsió de les zones citrícoles en èpoques de floració a conseqüència d'una deficitària ordenació varietal que per pol·linització creuada provoca l'aparició de llavors en determinades varietats de cítrics. En la dècada dels 80 i 90 es van plantar al llarg de la Comunitat Valenciana varietats híbrides de mandariner que van provocar la presència de llavors en els fruits d'altres varietats del grup mandarines que, fins al moment, no les produïen. La conseqüència va ser un menyscapte de la qualitat final d'algunes varietats de cítrics amb greu repercussió comercial negativa. Per això, i a fi d'evitar la presència de llavors en fruits cítrics, es va establir l'obligació de traure els ruscos de les zones citrícoles, un problema que lluny de solucionar-se s'ha enquistat en el temps.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

Sanidad registra 2.012 nuevos casos de coronavirus y 7.656 altas en la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana registra 9.810 nuevos casos de coronavirus y 3.878 altas

La nieve cubre las montañas del interior de la provincia de Alicante

El CECOVA recomienda el uso adecuado y el remplazo periódico de las mascarillas como prevención ante la Covid-19 y otras patologías respiratorias que saturan los hospitales

Renfe adopta medidas para paliar los efectos de la borrasca en sus servicios

Ximo Puig hace un llamamiento a la prudencia, la responsabilidad y el cumplimiento de las restricciones para “salvar vidas” y destaca que “no hay nochevieja ni tardevieja”

Actualización de datos Covid-19

La Diócesis de Orihuela-Alicante cancela las procesiones de Semana Santa

Más de 100 patrullas de la Guardia Civil con 230 agentes retienen camiones por la intensidad de las nevadas y evitan el desabastecimiento de municipios


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.