El CVC, a favor de la declaració de BIC Immaterial de la tradició musical valenciana26-03-2018

Aprova també l’informe sobre el Decret que desplega la Llei de Patrimoni Arbori

Seu del Consell Valencià de Cultura. València, 26 de març.- En este primer Ple de primavera, el Consell tenia damunt la taula tres informes a considerar. El primer, sobre la declaració de BIC Immaterial de la música tradicional valenciana materialitzada per les societats musicals, iniciat per la Conselleria d’Educació, recorda de manera explícita, en els antecedents, el document que el CVC ja va aprovar l’any 2008 a favor del reconeixement de BIC de les Societats Musicals Valencianes.

Convé recordar que la Federació de Societats Musicals es va fundar l’any 1968. Per això, l’informe aprovat hui coincideix amb el cinquantenari de la seua constitució, un període suficientment ampli per a permetre al Consell Valencià de Cultura reconéixer i agrair, a través del document aprovat, la impagable funció social i artística d’estes societats, escampades pertot arreu de la geografia valenciana.

El següent informe aprovat en l’ordre del dia feia referència al Decret de desplegament de la Llei de Patrimoni Arbori. Com en el cas anterior, el text cita el document aprovat pel Consell l’any 2005 sobre l’avantprojecte de la llei citada, i un de l’any següent sobre l’aplicació de la mateixa llei. Per a l’informe estudiat hui, que inclou una sèrie d’observacions sobre el text, el Consell ha volgut agrair l’ajuda de la Direcció General de Medi Natural, materialitzada amb les compareixences de diversos responsables del departament i del CIEF (Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal).

El tercer informe, també aprovat, tracta sobre l’esborrany de l’Avantprojecte de Llei de Govern Obert, a demanda de la Conselleria de Transparència i Responsabilitat Social. El document del Consell Valencià de Cultura hi fa algunes consideracions, sobretot una en què mostra preocupació per la possible bretxa digital en l’accés a l’exercici dels drets ciutadans.

La sessió plenària s’ha acabat, com és habitual, amb els informes d’activitat de les cinc comissions informatives en què es distribueix l’activitat dels consellers.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

Convenio calzado: Paritaria sobre el trabajo a destajo

La Guardia Civil desmantela el mayor laboratorio de drogas sintéticas en España

Lliurats els premis de literatura i dibuix del CVC

Moragues manifiesta su apoyo para que el soldado valenciano fallecido en Irak, Aarón Vidal, tenga una calle en Valencia

CCOO PV: La 1ª EPA de 2018 pone cifras a una desigualdad creciente y a la cronificación de la precariedad

Sanitat edita un nuevo Manual de buenas prácticas frente a mosquito tigre para municipios de la Comunitat Valenciana

El pasado fin de semana el equipo Metal Lube Rally Raid, con Pochola Hernández y Jose Augusto González "Capu" lograban una cuarta posición en su categoría en el "III Rally Mar de Olivos" en Jaén.

GT-FICA PV lamenta los dos últimos fallecimientos en accidente laboral en la Comunitat Valenciana

Comienza la cuenta atrás para que el parque pionero en Europa, en diversión acuática, abra sus puertas en la que será su temporada estrella.


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en