El CVC, a favor de la declaració de BIC Immaterial de la tradició musical valenciana


Comparte esta noticia en:

26-03-2018 | C.Valenciana   |  Visitas:90

Aprova també l’informe sobre el Decret que desplega la Llei de Patrimoni Arbori

Seu del Consell Valencià de Cultura. València, 26 de març.- En este primer Ple de primavera, el Consell tenia damunt la taula tres informes a considerar. El primer, sobre la declaració de BIC Immaterial de la música tradicional valenciana materialitzada per les societats musicals, iniciat per la Conselleria d’Educació, recorda de manera explícita, en els antecedents, el document que el CVC ja va aprovar l’any 2008 a favor del reconeixement de BIC de les Societats Musicals Valencianes.

Convé recordar que la Federació de Societats Musicals es va fundar l’any 1968. Per això, l’informe aprovat hui coincideix amb el cinquantenari de la seua constitució, un període suficientment ampli per a permetre al Consell Valencià de Cultura reconéixer i agrair, a través del document aprovat, la impagable funció social i artística d’estes societats, escampades pertot arreu de la geografia valenciana.

El següent informe aprovat en l’ordre del dia feia referència al Decret de desplegament de la Llei de Patrimoni Arbori. Com en el cas anterior, el text cita el document aprovat pel Consell l’any 2005 sobre l’avantprojecte de la llei citada, i un de l’any següent sobre l’aplicació de la mateixa llei. Per a l’informe estudiat hui, que inclou una sèrie d’observacions sobre el text, el Consell ha volgut agrair l’ajuda de la Direcció General de Medi Natural, materialitzada amb les compareixences de diversos responsables del departament i del CIEF (Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal).

El tercer informe, també aprovat, tracta sobre l’esborrany de l’Avantprojecte de Llei de Govern Obert, a demanda de la Conselleria de Transparència i Responsabilitat Social. El document del Consell Valencià de Cultura hi fa algunes consideracions, sobretot una en què mostra preocupació per la possible bretxa digital en l’accés a l’exercici dels drets ciutadans.

La sessió plenària s’ha acabat, com és habitual, amb els informes d’activitat de les cinc comissions informatives en què es distribueix l’activitat dels consellers.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

FeSP-UGT Enseñanza País Valencià: Acuerdo con Hacienda del pago y la cotización de los días 1 y 2 de septiembre al profesorado interino y en prácticas

Participe en nuestra encuesta de intención de voto para las próximas elecciones autonómicas

El Presidente de la Federación Valenciana de diabéticos de la CV nos habla de todos los avances que se están realizando

El Gobierno prorroga hasta septiembre de 2019 la situación de sequía declarada en la cuenca del Segura

UGT exige la recuperación de las plantillas de Formación Profesional

Bomberos reclaman ante la Generalitat un cuerpo único y acusan a la AVSRE de intentar "enfrentar colectivos"

El PP en contra del ‘basurazo’ en la comarca

PSOE ELDA: El diputado Jesús Sellés pide al PP comarcal que “deje de hacer el ridículo” con el tema de las basuras


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en