El CVC mostra preocupació pels últims incendis forestals


Comparte esta noticia en:

09-08-2018 | C.Valenciana   |  Visitas:92

El Consell Valencià de Cultura, primer de tot, vol mostrar la seua solidaritat cap a totes les persones que formen part del dispositiu contra el foc que, a l’hora de redactar esta nota, encara crema les muntanyes de Llutxent, Pinet, Quatretonda, Ador, Gandia i Barx, entre les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor.
El Consell també es fa perfectament càrrec de la dificultat tècnica i del risc personal a l’hora de combatre un foc d’esta magnitud, per les característiques de l’orografia, l’oratge, la densitat de la massa forestal i la presència humana en la zona, turística i d’explotació agrària. I no pot sinó lamentar la pèrdua de tantes hectàrees de rica biodiversitat, d’activitat econòmica i de propietats.
Però, al mateix temps, la institució vol recordar, de nou, la importància de la conscienciació social a l’hora d’abordar el problema i les solucions per als incendis forestals. En este sentit, el Consell, que des del primer dia ha tingut una preocupació constant per l’assumpte, vol remarcar l’actualitat de l’informe que la institució va elaborar sobre els incendis forestals l’any 2004, les conclusions de les jornades celebrades en 2012 sobre les noves estratègies de lluita contra el foc, i l’estudi sobre el patrimoni arbori d’enguany mateix any 2018, que delimiten bé els diversos aspectes de la qüestió i tracten les millors respostes per a lluitar amb alguna garantia contra els incendis que ataquen el nostre bosc mediterrani.
El Consell recorda la necessitat de posar el major dels esforços en l’educació ambiental, el treball tècnic i les inversions en la formació adequada del personal necessari, la inversió en els mitjans d’extinció més eficaços i les millors maneres d’abordar les possibles repoblacions futures.
Com sol dir el president Santiago Grisolía, el dia que desapareguen els arbres desapareixeran les persones. Per la immensa importància que té per als valencians enfocar bé el problema, el Consell Valencià de Cultura convida a llegir estos documents en https://cvc.gva.es/ . I sobretot torna a mostrar la seua solidaritat amb la població afectada i tota la gratitud als que lluiten contra les flames.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

FeSP-UGT Enseñanza País Valencià: Acuerdo con Hacienda del pago y la cotización de los días 1 y 2 de septiembre al profesorado interino y en prácticas

Participe en nuestra encuesta de intención de voto para las próximas elecciones autonómicas

El Presidente de la Federación Valenciana de diabéticos de la CV nos habla de todos los avances que se están realizando

El Gobierno prorroga hasta septiembre de 2019 la situación de sequía declarada en la cuenca del Segura

UGT exige la recuperación de las plantillas de Formación Profesional

El PP en contra del ‘basurazo’ en la comarca

Bomberos reclaman ante la Generalitat un cuerpo único y acusan a la AVSRE de intentar "enfrentar colectivos"

PSOE ELDA: El diputado Jesús Sellés pide al PP comarcal que “deje de hacer el ridículo” con el tema de las basuras

Episodio de lluvias intensas en la Comunitat Valenciana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en