LA UNI de Llauradors reclama un acord preferencial que evite la imposici d'aranzels britnics sobre els nostres productes


  30-06-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:99
Actualitat

C.Valenciana

LA UNI de Llauradors, davant la intenci del Govern Britnic d'imposar aranzels a productes agroalimentaris europeus per la falta d'un acord comercial, mostra la seua enorme preocupaci i urgeix al Govern d'Espanya al fet que pressione a la UE perqu signe com ms prompte millor un acord preferencial a fi d'evitar aquests aranzels.

LA UNI, que en reiterades ocasions va demanar que es mesurara b l'impacte del Brexit en l'agroalimentaci, critica aquesta intenci de Regne Unit que se sumaria als aranzels ja imposats en altres llocs, com els Estats Units, o a una altra mena de prctiques de no reciprocitat i acords que afebleixen les produccions europees enfront de les de tercers pasos.

L'organitzaci destaca que el comer agroalimentari amb Regne Unit, amb un saldo positiu de ms de 2.900 milions d'euros a favor d'Espanya, resulta clau per al sector agrari ja que representa el 8% del total exportat a nivell agroalimentari, segons l'ltim informe del MAPA. Per productes, els fruits rojos, kiwi i caqui (8%), vi (8%), ctrics (7%) i hortalisses (6%) i oli d'oliva (4%) sn els ms exportats al pas britnic i els aranzels previstos podrien suposar un dur colp per als seus productors. Pel que fa a la Comunitat Valenciana s el quart dest de les nostres exportacions agroalimentries desprs d'Alemanya, Frana i Itlia amb aproximadament un 7,5% del total.

En aquest sentit, i d'acord amb les dades manejades pel Govern de Regne Unit, els aranzels a aquests productes podrien arribar a ser dun 16% en el cas de les mandarines o les clementines, de 3,2% a 10% en les taronges, fins a un 6% en llimes, un 12,8% en fruits rojos, 32 /hl en vi o entre 122,6 o 124,5 /100 kg en oli d'oliva, xifres que podrien variar en els prxims dies.

Regne Unit ja ha signat acords preferencials amb aranzels zero amb tercers pasos

LA UNI destaca que en cas que es feren efectius aquests aranzels, els productors valencians podrien perdre competitivitat i mercat respecte a competidors internacionals com el Marroc, Sud-frica, Turquia o Israel.

En aquest sentit, Regne Unit ja hauria signat acords preferencials amb Sud-frica que resultaria de 0% en les taronges i hbrids, -amb el Marroc, - amb 0% en clementines i el mateix es repeteix amb Turquia, mentre amb Egipte ho estaria encara negociant.

Ens danyen doblement, comenten des de l'organitzaci. D'una banda amb la imposici dels aranzels i, per un altre, per facilitar les condicions a pasos tercers amb els quals, ja en circumstncies normals, s difcil competir.

Per aix, demana al Govern que pressione a la UE perqu signe un acord comercial preferencial amb Regne Unit al ms prompte possible, i en cas de no ser aix, siga el propi Estat el que el signe per a protegir als productors estatals enfront de la imposici d'aquests aranzels.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

La Asociacin Rincn Potico Valle del Vinalop, presenta el libro Valle del Vinalop II Antologa Potica.

Rubn Alfaro hace un llamamiento al s de los grupos parlamentarios para permitir la suspensin de la regla de gasto

Millones de personas sordas en todo el mundo celebran su Semana Internacional

CSIF lamenta que el personal docente vuelva a los centros sin PCR ni protocolos para colectivos vulnerables

CCOO: La evolucin del paro registrado y la contratacin en las Comarcas: Vinalop-Vega Aumenta.

UGT : Valoracin del paro registrado en la zona de la Muntanya en el mes de Agosto

CSIF avisa que miles de alumnos inician el curso en sus casas por no buscar otros espacios Educacin ni bajar ms ratios

LA UNI considera que la proposta del MAPA sobre la norma de comercialitzaci per a l'oli no solucionar la crisi i facilita l'especulaci

El CECOVA reclama unidad de accin y un cambio de paradigma para afrontar las necesidades sanitarias actuales y de futuro


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.