LA UNI preveu un important descens en la producci de mel i unes prdues superiors als 6,5 milions d'euros per als apicultors


  20-08-2020 | C.Valenciana   |  Visitas:179
Actualitat

C.Valenciana

LA UNI de Llauradors i Ramaders espera una campanya de mel amb un gran descens de producci en la Comunitat Valenciana, xifrat en al voltant del 30% sobre la passada, i unes cotitzacions a la baixa per als productors.

Les previsions sn que hi haja ms de 1.200 tones menys de mel en la Comunitat Valenciana en relaci a la passada, amb unes prdues estimades per als apicultors superiors als 6,5 milions d'euros. En referncia als preus de la mel s'accentua per a la prxima campanya la seua caiguda, que s'arrossega ja diversos anys, fonamentalment pel fet que les grans comercialitzadores compren mel importada de pasos tercers, sobretot de la Xina i l'Argentina.

Diversos sn els factors que dificulten el creixement de l'economia apcola en el nostre territori. El principal s el de la situaci climatolgica, per tamb la baixada dels preus o la impossibilitat de venda.

La producci de mel monofloral s'ha vist minvada per qestions climatolgiques com les altes temperatures que va haver-hi al gener i febrer que van provocar l'avanament de les floracions; aix com les pluges, humitat i baixes temperatures de mar que van gelar moltes de les floracions.

Aqueixa combinaci de floracions avanades primer i gelades posteriorment ha provocat que produccions com la mel de romer es llance totalment a perdre en molts casos i en unes altres s'haja fet noms un primer tall de la mel, que sempre t inferior qualitat que el segon. Les condicions climtiques de pluja, nvols i neus redueixen els dies de recollecci de l'abella de pollen i nctar, disminuint aix la seua capacitat per a la fabricaci de mel corresponent a l'poca convulsa de l'apicultura.

Cal sumar tamb les restriccions que comporta l'Acord del Consell per a la limitaci de la pollinitzaci creuada entre plantacions citrcoles (pinyol), al costat dels casos d's de productes fitosanitaris no autoritzats en els camps citrcoles que sn mortals per a les abelles. Totes dues qestions impossibiliten cada vegada ms la producci de mel de flor del taronger.

Aquesta situaci per als apicultors es va veure agreujada per la crisi de la Covid-19, inicialment amb el tancament del canal HORECA i la suspensi dels mercats de venda no sedentaris, que van impedir la venda dels productes apcoles. A ms, amb tants mesos de confinament i les restriccions de mobilitat es va dificultar el treball en els ruscos, tenint en compte que gran part dels apicultors sn transhumants i no tenen les explotacions prop del seu domicili.

Dades sector

Segons el Registre d'Explotacions Ramaderes (REGA) en la Comunitat Valenciana hi ha censades en l'actualitat un total de 2.459 explotacions apcoles, el 7,5% de totes les d'Espanya. El 71% d'eixes explotacions estan en mans de persones professionals. El cens de ruscos s de 358.237, la qual cosa representa el 12% del total a Espanya.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en C.Valenciana

La Asociacin Rincn Potico Valle del Vinalop, presenta el libro Valle del Vinalop II Antologa Potica.

Millones de personas sordas en todo el mundo celebran su Semana Internacional

CSIF lamenta que el personal docente vuelva a los centros sin PCR ni protocolos para colectivos vulnerables

Una nueva vendimia comienza en Alicante

Rubn Alfaro hace un llamamiento al s de los grupos parlamentarios para permitir la suspensin de la regla de gasto

CCOO: La evolucin del paro registrado y la contratacin en las Comarcas: Vinalop-Vega Aumenta.

UGT : Valoracin del paro registrado en la zona de la Muntanya en el mes de Agosto

CSIF avisa que miles de alumnos inician el curso en sus casas por no buscar otros espacios Educacin ni bajar ms ratios

LA UNI considera que la proposta del MAPA sobre la norma de comercialitzaci per a l'oli no solucionar la crisi i facilita l'especulaci


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.