Castalla posa en marxa el I Pla dInfncia i Adolescncia municipal


  08-04-2021 | Castalla
Actualitat

Castalla

El Plenari ha aprovat per unanimitat el projecte de les regidories de Joventut i Serveis Socials que es desenvolupar en quatre anys.

LAjuntament de Castalla ha aprovat el I Pla dInfncia i Adolescncia municipal. Aquest pla t per objectiu atendre a les necessitats i inquietuds de les persones de la localitat en aquestes etapes tan crucials de la vida, aix com garantir els drets de desenvolupament de xiquets, xiquetes i adolescents. El Plenari Ordinari del mes de mar va avalar per unanimitat el projecte posat en marxa per iniciativa de les regidories de Serveis Socials i Joventut. El pla es desenvolupar durant els prxims quatre anys (2021 i 2024) junt amb la consultora Equlitat, participaci i igualtat i la Conselleria de Participaci, Transparncia, Cooperaci i Qualitat Democrtica. La iniciativa ha nascut amb la intenci de vetllar pels menors, protegir els seus drets i llibertats, garantir el seu desenvolupament integral i satisfer les seues necessitats bsiques per a assolir el mxim benestar social.

La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha destacat la responsabilitat que hem assumit en lequip de govern per a garantir i satisfer les necessitats bsiques dels xiquets, xiquetes i adolescents de Castalla en matria alimentria, sanitria, educativa, cultural, poltica, recreativa o social, perqu es puguen desenvolupar en condicions de plenitud i felicitat. Aix mateix, ledil ha incidit en la necessitat datendre a les situacions de vulnerabilitat en aquesta franja dedat.

Per a aix, dins del I Pla dInfncia i Adolescncia de la ciutat, sha dut a terme una primera fase de diagnstic. Lobjectiu daquesta part inicial ha sigut organitzar la informaci i afavorir que la ciutadania de Castalla tinga tota la informaci possible sobre les activitats que es posaran en marxa durant els prxims anys. Les conclusions de lestudi que ha utilitzat mtodes qualitatius i quantitatius-, permeten detectar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del municipi. Aix, grcies a aquesta anlisi es podran dissenyar poltiques pbliques adaptades a la realitat existent dels joves i adolescents castelluts.

El projecte s el resultat del dileg amb tots els agents implicats directament en la seua posada en marxa. Per a redactar-lo sha comptat amb la participaci dels principals actors municipals, el teixit associatiu i els centres educatius. A ms, els mateixos joves han aportat el seu punt de vista, necessitats i inquietuds en les nombroses entrevistes i dinmiques grupals de les quals han format part.

A ms, un dels punts ms importants del pla s la creaci del Consell Municipal dInfncia i Adolescncia. El regidor de Joventut, Romn Sez, ha explicat que a travs daquest organisme volem donar un paper protagonista als nostres joves i dotar-los dun lloc on expressar les seues opinions. Al mateix temps, ha afegit ledil, els adults ens comprometem a escoltar-los i comprendrels, amb la ferma voluntat de tenir en compte el que ens diuen.A partir dara, van a iniciar-se les activitats, campanyes i accions en mltiples mbits relacionats amb la joventut i ladolescncia. Les principals lnies dactuaci sn: afavorir la participaci en la vida social del municipi, difondre els valors i principis de la Convenci dels Drets del Xiquet, oferir programes doci educatiu i temps lliure, divulgar informaci, atendre els suggeriments dels ms joves, protegir a aquells que es troben en risc dexclusi social o situaci de vulnerabilitat, impulsar activitats dacci social i interculturalitat, educar en igualtat, treballar en la prevenci de les conductes addictives, promocionar la prctica esportiva i el consum cultural com a opcions doci saludable, fomentar la salut i ladquisici dhbits saludables i apostar per la qualitat del medi ambient de la ciutat, tot incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Totes les actuacions que es realitzen es publicaran al Portal de Transparncia de lAjuntament per a garantir el mxim coneixement per part de la ciutadania i promoure la participaci activa en les diferents fases del projecte.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Castalla

Sigue la lucha contra las grandes instalaciones fotovoltaicas

Castalla inicia els trmits per a modificar el pla general i blindar-se contra les macroinstallacions fotovoltaiques

La jutgessa arxiva la causa contra lalcalde de Castalla desprs dacreditar lactuaci legal en diversos litigis de trnsit denunciats per un policia local

Reobri la Sala d'Estudi de la Biblioteca

CONTIGO Castalla solicita instalar pictogramas en las calles para personas con diversidad funcional

Castalla ha comptat amb lexposici sobre lescriptora Carmelina Snchez Cutillas de lAVLL

Castalla obri el termini per a presentar les sollicituds i optar a les ajudes del Pla Resistir

La Psicloga de Castalla, rsula Perona , presenta su primer libro sobre nios de Alta Demanda

Castalla aposta per la innovaci i digitalitzaci de ladministraci per a agilitzar trmits


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.