Els pressupostos de 2021 en Castalla contemplen una baixada dimpostos i ms mesures socials


  20-02-2021 | Castalla   |  Visitas:98
Poltica

Castalla

Els comptes anuals ascendeixen a 9.077.399 euros i destaquen les mesures per a lluitar contra els efectes de la Covid-19.


Lalcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, i la regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, an explicat hui els aspectes ms importants dels Pressupostos Municipals per a lany 2021, aprovats en el mes de desembre. El Consistori castellut comptar 9.077.399,04 euros pel present exercici, amb una aposta ferma per la baixada dimpostos per a la ciutadania i un marcat carcter social per a lluitar contra la crisi generada per la COVID- 19.

Lalcaldia ha informat que el document sha elaborat de manera rigorosa, ens hem basat en leficcia de la gesti financera perqu els ciutadans puguen gaudir duns serveis pblics de qualitat. Bernabeu ha declarat que sn uns comptes realistes, equilibrats i compleixen amb els parmetres establerts per ladministraci amb lobjectiu de millorar els serveis a la gent de Castalla. A ms, donen fe del compliment de lestabilitat pressupostria. En aquest sentit, lalcalde ha destacat que igual que en exercicis anteriors, hem situat les poltiques socials en un eix prioritari.

El balan contempla una rebaixa de lImpost de Bns i Immobles (IBI). Des del 2016 fins al moment, el Consistori ha deixat de recaptar un import aproximat de 4.800.000 euros, que shan quedat en les butxaques de les famlies de la localitat, la qual cosa suposa un estalvi del 32% en el pagament dimpostos. Tamb es mant la bonificaci de limpost de plusvlua per herncies amb fins al 95% de limport a pagar a les persones afectades. Aix mateix, es torna a anullar les taxes per ocupaci de la via pblica de les terrasses de bars i restaurants. Aquesta mesura suposa un estalvi de prop de 13.000 euros per a un sector especialment perjudicat per la pandmia.

Lequip de govern ha decidit augmentar la inversi en Serveis Socials que inclou les rees de Benestar Social, Habitatge i Igualtat-, amb una partida de 653.575,95 euros. Aix suposa un creixement de 114.734,80 euros enfront dels 538.841,15 que contemplaven aquests departaments en 2020. La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha recordat la importncia dels Serveis Socials en un any en el qual ens hem deixat la pell amb lobjectiu de no deixar enrere a cap dels vens de Castalla a causa de limpacte de la Covid-19. En la mateixa lnia, ha continuat la responsable de lrea social, en el 2021 anem a seguir esforant-nos perqu la crisi sanitria, econmica i social del coronavirus perjudique el menys possible a la gent del nostre poble.

A ms de lexposat fins al moment, lAjuntament de Castalla t previst escometre una srie dinversions i projectes que per la seua naturalesa no poden ser recollits en els pressupostos inicials per a lany 2021. Aix no obstant, com ha afirmat lalcalde, esperem poder dur-los a terme amb les noves regles de despesa, les inversions provinents del romanent de tresoreria usant-ho de manera raonable, sense descapitalitzar a lAjuntament i aprofitant les subvencions provinents de Diputaci, Conselleria i el Govern Central. En aquest aparat, cal destacar el Pavell Esportiu, el nou Centre de Salut o la finalitzaci del Pla Edificant -finanat ntegrament amb 2,1 milions deuros per la Generalitat Valenciana-. Aix mateix, el Consistori t lobjectiu de finalitzar els nous terrenys per a Polgons Industrials i acabar la depuradora de Castalla Internacional.

Una altra partida important s la referida a la seguretat ciutadana, que ascendeix a 889.646,05 euros. En aquest apartat shan creat dos nous llocs dagent de Policia Local, per la qual cosa el planter comptar amb 16 agents, 3 oficials i un inspector en cap. Una despesa similar s la destinada a Esports. La partida per a aquesta rea s
de 887.863,30 euros.

Pel que fa a Cultura, la inversi suma 456.444,22 euros. Per a Educaci, en aquest exercici shan reservat 418.538,37 euros per a la partida. A ms, destaca la nova plaa de professor didiomes per a lescola dadults que ha creat lAjuntament. Turisme i Comer comptar amb 187.572,48 euros per al prxim exercici. La responsable de Comer, Maite Gimeno, ha avanat que anem a destinar 40.000 euros a impulsar una nova edici de les targetes regal per al foment del consum local, una iniciativa que en el 2020 ha tingut una gran acollida. Per la seua part, per a les distintes partides destinades a festes del municipi, shan previst 303.500 euros que, depenent de la possibilitat que es duguen a terme o no, podran ser destinades a les partides que ho necessiten per a fer front als efectes de la pandmia.

Per al Consistori tamb s important la sensibilitat amb el Medi Ambient, per aix destinar 20.000 euros el doble que lany passat- a poltiques mediambientals per a conservar les bases naturals de la localitat. Lalcalde de la ciutat, Antonio Bernabeu, ha incidit en la importncia daquesta matria i ha assegurat que durant aquesta legislatura destinarem els recursos necessaris per a avanar en la sostenibilitat ambiental i energtica de Castalla. El primer edil ha posat en valor la recent installaci dels primers punts de crrega de vehicles elctrics, que poden incentivar el turisme daquesta classe dusuaris. En aquesta lnia, lrea de Parcs i Jardins ha experimentat un notable augment de 20.000 euros i sumar 282.273,79 euros. Lalcalde ha reforat la intenci de lequip de govern dincrementar el nombre de zones verdes a Castalla, millorar les existents i avanar en laccessibilitat de les voreres.

Al seu torn, la Corporaci segueix amb la seua poltica de modernitzaci i millora dels sistemes informtics i la tecnologia municipal. Per a aix, ha indicat lalcalde, shan destinat 10.000 euros per a realitzar diferents millores que ens permeten seguir amb el treball intern, optimitzar el servei que prestem i crixer en la qualitat i la rapidesa dels serveis que prestem.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Castalla

Nou Pump track en Castalla a la zona de la Llauria

Maite Gimeno, el treball a lAjuntament continua sent intens per oferir serveis a la ciutadania i millorar el seu dia a dia

Parlem amb l'alcade de Castalla, Antonio Bernabeu

Castalla celebra la Segona Setmana de la Dona amb campanyes, xarrades i tallers per la igualtat

Els pressupostos de 2021 en Castalla contemplen una baixada dimpostos i ms mesures socials

LAjuntament de Castalla informa de la cancellaci del Mig Any 2021


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.