Les Danses de Castalla posen de manifest limportant patrimoni etnogrfic de Castalla


  21-09-2019 | Castalla   |  Visitas:1663
Actualitat

Castalla


Hui hem conegut de prop les danses de Castalla que enguany se celebren els dies 20, 21 i 22 de setembre. Per aquesta ra des dIntercomarcal hem volgut conixer de prop la importncia d'aquestes danses dins del panorama tradicional i etnogrfic valenci. All vam conixer a alguns membres de la Comissi de La Dansa Castalla que ens n'han explicat la histria, la indumentria, el ritual i importncia.

La Dansa de Castalla s una manifestaci cultural que forma part de les festes relacionades amb el cicle agrcola, s d'origen incert, encara que perfectament documentada a la fi del segle XIX. Destaca per conservar la figura de dos reis i dues reines com a caps de dansa, a ms dunes figures coreogrfiques i uns encreuaments senzills per duna riquesa plstica destacable. Grcies a la declaraci com a b de rellevncia local immaterial des de Castalla saposta per garantir la pervivncia d'aquesta manifestaci cultural i la conservaci dels seus valors tradicionals.

A ms a ms les danses tamb conserven la figura de les carasses, eixos personatges grotescos , burlons i satrics que disfressen la seua identitat per a bambar durant la dansa i importunar el public assistent, aix com els balladors i balladores. Sobre les carasses vam parlar amb Teresa qui a ms ens va regalar una.

Tamb vam aprofitar per a conixer Juan Carlos, el Rei d'enguany, a Sonia, la Presidenta de la Comissi i a Alfonso, Paqui i Nuria que molt amablement ens van mostrar el vestit tradicional de les Danses de Castalla.

Des dIntercomarcal TV els convidem a veure aquest reportatge i com no, a visitar i conixer aquest patrimoni etnogrfic que conserven a Castalla.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Castalla

Conocemos a la Asociacin Despertar

Visitem la Tourist Info

Ms de 450 personas celebran el Da del rbol en Castalla con jornadas de sensibilizacin ambiental

Castalla aprueba en Pleno la ordenanza municipal de Convivencia Ciudadana en el espacio pblico

El Ayuntamiento de Castalla vuelve a poner en marcha la Agencia de Desarrollo Local (ADL)

El Ayuntamiento de Castalla ampla el programa para la celebracin del Medio Ao de Vaca 2020

Parlem amb Vicente Guill, fotgraf amateur

Mazn i Bernabeu consideren fonamental lobra dun nou edifici multiusos a Castalla


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.