La Conselleria d'Habitatge i l’Ajuntament col•laboren per a millorar l'estat de conservació del Monestir de la Mare de Déu


  30-04-2019 | Cocentaina   |  Visitas:104
Actualitat

CocentainaL'Ajuntament de Cocentaina i la Direcció General d'Habitatge de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, han arribat a un acord per tal que l'ens autonòmic col•labore en la reparació i millora de l'estat actual de conservació del Monestir de la Mare de Déu del Miracle. Així ho ha transmés a l'alcaldessa Mireia Estepa el Director General d'Habitatge, el contestà Rafa Briet, després que els dos representants polítics mantingueren un encontre a tres bandes on també van estar presents els presidents de la Pía Unión de la Mare de Déu del Miracle. Precisament, el projecte de rehabilitació i millora del Monestir de les Clarisses ha sigut una proposta de la Pía Unión que s'emmarca dins de les activitats de celebració del 5é centenari del Miracle de la Mare de Déu.

Aquesta memòria amb les principals actuacions a portar avant, entre les quals destaca especialment la reparació d'unes goteres detectades a les dependències del Convent, ja es troba a la Direcció General d'Habitatge on s'està fent la primera valoració. Val a dir que el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, així com el Palau Comtal, van ser declarats com a Bé d'Interés Cultural Immoble (BIC) l'any 2007. És per això que el projecte d'execució dels treballs s'haurà d'elaborar amb especial cura per tractar-se d'un patrimoni amb unes característiques especials i que requereix unes autoritzacions particulars per tal d'aprovar les actuacions previstes.
Una vegada que aquest projecte estiga valorat i haja acomplit amb tots els processos, es passarà a la fase de licitació de les obres, procediment i costos que assumirà la Direcció General que encapçala Briet. Per la seua banda, l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ja ha avançat que des de l'Ajuntament es treballarà en coordinació amb el Director general per a garantir que els treballs es facen amb la màxima cura possible, per una empresa del poble si és possible, garantint tant la privacitat de les Clarisses com les característiques especials de l'immoble, pel seu valor patrimonial i sentimental per al poble de Cocentaina.

“Des de l'Ajuntament de Cocentaina estem treballant de valent per tal de mantenir el nostre patrimoni, que és molt i molt valuós, en les millors condicions possibles de conservació. I amb el Monestir de la Mare de Déu no podíem fer altra cosa. A més, en aquest cas es suma a la nostra estima per aquesta comunitat de Clarisses que volem cuidar-les i seguir estimant-les al màxim”, apuntava Mireia Estepa.
El Director general d’Habitatge, Rafa Briet, estima necessari aquest projecte que ja està en mans dels tècnics autonòmics i explica que «ara anem a preparar tots els permisos necessaris per a intervindre les goteres ja que es tracta d’un edifici BIC d’un gran valor.»

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina proclama als Càrrecs de les Festes de Moros i Cristians del 2019

La Publicació anuncia l´arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

Concert "Sent-me" 09/07/19: "Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana"

Els Cursos d'Estiu de la UA es reivindiquen a Cocentaina, la seu universitària que els va veure nàixer ara fa 23 anys

La Sede Universitaria de Cocentaina acoge la inauguración institucional de los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA

Cocentaina proclama demà l'arribada de les seues Festes de Moros i Cristians amb l'acte de la Publicació

Edu Bernabeu Valls dirigirà l'Himne de Festes i Moisés Gil Igual serà l'autor del Cartell Anunciador

La regidoria de Benestar Social garantix l’aprenentatge i l’oci de xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Cocentaina ja té les regidories delegades


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.