La Conselleria d'Habitatge i lAjuntament collaboren per a millorar l'estat de conservaci del Monestir de la Mare de Du


  30-04-2019 | Cocentaina   |  Visitas:216
Actualitat

CocentainaL'Ajuntament de Cocentaina i la Direcci General d'Habitatge de la Conselleria d'Habitatge, Obres Pbliques i Vertebraci del Territori, han arribat a un acord per tal que l'ens autonmic collabore en la reparaci i millora de l'estat actual de conservaci del Monestir de la Mare de Du del Miracle. Aix ho ha transms a l'alcaldessa Mireia Estepa el Director General d'Habitatge, el contest Rafa Briet, desprs que els dos representants poltics mantingueren un encontre a tres bandes on tamb van estar presents els presidents de la Pa Unin de la Mare de Du del Miracle. Precisament, el projecte de rehabilitaci i millora del Monestir de les Clarisses ha sigut una proposta de la Pa Unin que s'emmarca dins de les activitats de celebraci del 5 centenari del Miracle de la Mare de Du.

Aquesta memria amb les principals actuacions a portar avant, entre les quals destaca especialment la reparaci d'unes goteres detectades a les dependncies del Convent, ja es troba a la Direcci General d'Habitatge on s'est fent la primera valoraci. Val a dir que el Monestir de la Mare de Du del Miracle, aix com el Palau Comtal, van ser declarats com a B d'Inters Cultural Immoble (BIC) l'any 2007. s per aix que el projecte d'execuci dels treballs s'haur d'elaborar amb especial cura per tractar-se d'un patrimoni amb unes caracterstiques especials i que requereix unes autoritzacions particulars per tal d'aprovar les actuacions previstes.
Una vegada que aquest projecte estiga valorat i haja acomplit amb tots els processos, es passar a la fase de licitaci de les obres, procediment i costos que assumir la Direcci General que encapala Briet. Per la seua banda, l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ja ha avanat que des de l'Ajuntament es treballar en coordinaci amb el Director general per a garantir que els treballs es facen amb la mxima cura possible, per una empresa del poble si s possible, garantint tant la privacitat de les Clarisses com les caracterstiques especials de l'immoble, pel seu valor patrimonial i sentimental per al poble de Cocentaina.

Des de l'Ajuntament de Cocentaina estem treballant de valent per tal de mantenir el nostre patrimoni, que s molt i molt valus, en les millors condicions possibles de conservaci. I amb el Monestir de la Mare de Du no podem fer altra cosa. A ms, en aquest cas es suma a la nostra estima per aquesta comunitat de Clarisses que volem cuidar-les i seguir estimant-les al mxim, apuntava Mireia Estepa.
El Director general dHabitatge, Rafa Briet, estima necessari aquest projecte que ja est en mans dels tcnics autonmics i explica que ara anem a preparar tots els permisos necessaris per a intervindre les goteres ja que es tracta dun edifici BIC dun gran valor.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina suma un nou agent a la Policia Local

LAjuntament de Cocentaina aprova el pressupost del 2020 prioritzant les ajudes datenci primria i dautnoms i pimes

Les regidores i els regidors del govern socialista de Cocentaina hem donat vora 3000 per a la lluita contra el COVID-19

Visitem la Vila Comtal per a conixer com afecten les mesures de la Fase 1 per als hostalers i hostaleres

Exempci de taxes per a les activitats de Cocentaina

El Palau Comtal obri de nou les seues portes al pblic

Conmemoracin del 420 aniversario de la eleccin y proclamacin de San Hiplito Mrtir como patrn de Cocentaina

Mireia Estepa s nombrada membre de la Comissi dIgualtat de la FEMP

LAjuntament de Cocentaina amplia les terrasses i el seu horari


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.