A revisió les xifres de violència de gènere de Cocentaina


  10-10-2019 | Cocentaina   |  Visitas:238
Actualitat

CocentainaDilluns 7 d’octubre l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, es reunia amb Modes Salazar, cap de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern, per revisar l’evolució que ha tingut la violència de gènere durant aquest últim any al municipi contestà.

A l’encontre també van acudir el secretari de Subdelegació, el regidor de Seguretat Ciutadana, el cap de la Policia Local, els agents de la unitat policial Minerva i les treballadores socials de l’equip de base.

La cap de la Unitat, Salazar, va explicar que el termini mitjà que tarda una dona en denunciar al seu agressor és d’uns 8 anys i 8 mesos i que cal centrar esforços en fer que aquest moment tan dur per a la víctima siga menys engoixant i en un entorn i uns professionals que li donen seguretat. En aquest sentit, va felicitar la unitat Minerva i a Serveis Socials per la intensa tasca feta per tal d’animar a denunciar, fet que ha propiciat que el número de denuncies en Cocentaina haja augmentat en els casos en què ja es sospitava que s’estava patint un maltractament però no existia denúncia sobre els fets. Modes Salazar subratllava que la feina de captació i de treball amb les dones víctimes ha sigut excel•lent.

Durant aquest any hi ha 19 ordres de protecció vigents i 11 dones que estan dins del servei ATENPRO en Cocentaina. A banda de parlar d’aquests casos, també es va acordar treballar en algunes millores del protocol d’atenció i intervenció en el moment de la denúncia de l’agressió i en la necessitat de convocar taules de coordinació amb més assiduïtat.

L’alcaldessa i regidora de Benestar Social emfatitzava que «avaluar el nostre treball


és necessari per a saber si estem donant l’atenció que les dones mereixen i si els oferim els recursos precisos per a enfrontar-se a una situació extrema i denunciar a l’agressor». Tanmateix, aprofitava per a agrair el treball coordinat de l’equip de Serveis Socials i la unitat Minerva «que desenvolupen una tasca molt professional per garantir que la dona víctima es senta segura per a enfrontar-se a un camí gens fàcil en el qual la nostra tasca és acompanyar-la».
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

El magistrat Miguel Soler inaugurarà la Fira de Tots Sants 2019 amb la lectura del Privilegi

Cocentaina es prepara per a la Fira de Tots Sants 2019

El Grup de Danses de Cocentaina amb la Fira de Tots Sants de Cocentaina

Inaugurades les IV Jornades Cocentaina cap a la sostenibilitat

La Fira de Tots Sants prepara el seu dispositiu de seguretat

La Colla Mal Passet de Cocentaina amb la Fira de Tots Sants de Cocentaina

9 d'Octubre a Cocentaina: Concentració i cercavila amb la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet,Lliurament dels premis del 3r Concurs de lletres de cançons en valencià, Lectura del Manifest a càrrec

Cocentaina recull 12.872kg de roba usada durant el primer semestre de 2019

A revisió les xifres de violència de gènere de Cocentaina


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.