Cocentaina rep 18.847 euros per a projectes i programes locals provinents del Pacte d'Estat de Violència de Gènere


  09-01-2019 | Cocentaina   |  Visitas:143
Societat

Com avançava l'alcaldessa contestana Mireia Estepa, aquests fons es podran destinar a la realització de projectes i programes municipals que tinguen com a finalitat desenvolupar algunes de les mesures del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere. Entre algunes de les mesures que es podran portar avant trobem la realització de campanyes de formació i sensibilització, oferir suport psicològic per a les víctimes, elaboració i desenvolupament del Pla de Seguretat, acompanyament en el procés de denúncia... Precisament el passat 18 de novembre Estepa va assistir a una reunió amb la Subdelegació del Govern a Alacant per tal de conèixer el contingut d'aquesta ajuda.

És important destacar que l'Ajuntament de Cocentaina és un dels municipis que ha treballat d'una forma més intensa en els últims anys per a previndre, detectar i actuar fronts a casos de violència de gènere. De fet, Cocentaina compta amb un Pla d'Igualtat des de 2014, amb un protocol d'atenció a la víctima i seguiment on treballen coordinadament els Serveis Socials i la unitat especialitzada de la Policia Local 'Minerva'.
Com recordava Mireia Estepa, durant tot l'any a Cocentaina “es celebren tallers educatius per unes relacions sanes i contra la violència de gènere en l'Educació Secundària i Batxillerat, a més de tallers oberts a tota la ciutadana, tallers específics per a col•lectius d'alt risc, i també portem avant campanyes de sensibilització i prevenció d'agressions masclistes i s'organitzen les activitats pel 25N i el 8M”. Tot açò demostra que Cocentaina té un dels ajuntaments més preparats i que més recursos destina a aquesta matèria.

L'alcaldessa contestana, la socialista Mireia Estepa, ha manifestat la seua satisfacció per poder comptar amb aquesta injecció de recursos “per a lluitar amb més mitjans contra aquesta xacra del masclisme. Les dones estem fartes d'eixir al carrer amb por, independentment de l'hora, la roba que portem o el lloc on estiguem. Estem fartes que el focus estiga posat en nosaltres i no en l'agressor. Com a societat, i per la part que ens toca com a actors polítics, no podem permetre que alguns grups polítics diguen que la llei contra la violència de gènere no fa cap falta. En l'equip de govern de Cocentaina ens prenem molt seriosament aquest assumpte i és per això que valorem molt i de forma molt positiva que arribe aquesta subvenció i aquests recursos per part del Govern socialista de Pedro Sánchez. Suposa una ajuda molt important en la lluita del nostre poble contra la desigualtat entre dones i homes i contra la violència cap a les dones”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Los peldaños de nuestra "Escalera" nos llevan a conocer al compositor Romu Agulló

PSOE COCENTAINA: L’alcaldessa contestana revalida la seua candidatura per a les pròximes eleccions.

"La escalera" amb l'escriptor Juan Francisco Ferrándiz

XV Festival de Colles de Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina dóna a conéixer els resultats dels Pressupostos Participatius 2019

COMPROMIS COCENTAINA: Crear la Regidoria del Nucli Antic i un Pla de Revitalització per al Raval, propostes de Jordi Pla

L'Ajuntament de Cocentaina adjudica les obres per a la construcció de la passarel•la a la Via Verda

COMPROMIS COCENTAINA: Policia de proximitat i més manteniment als parcs, propostes de Jordi Pla al Ferrocarril

El Acta notarial del milagro de la Mareta ya se encuentra en Cocentaina


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.