Cocentaina rep 18.847 euros per a projectes i programes locals provinents del Pacte d'Estat de Violència de Gènere


Comparte esta noticia en:

09-01-2019 | Cocentaina   |  Visitas:61

Com avançava l'alcaldessa contestana Mireia Estepa, aquests fons es podran destinar a la realització de projectes i programes municipals que tinguen com a finalitat desenvolupar algunes de les mesures del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere. Entre algunes de les mesures que es podran portar avant trobem la realització de campanyes de formació i sensibilització, oferir suport psicològic per a les víctimes, elaboració i desenvolupament del Pla de Seguretat, acompanyament en el procés de denúncia... Precisament el passat 18 de novembre Estepa va assistir a una reunió amb la Subdelegació del Govern a Alacant per tal de conèixer el contingut d'aquesta ajuda.

És important destacar que l'Ajuntament de Cocentaina és un dels municipis que ha treballat d'una forma més intensa en els últims anys per a previndre, detectar i actuar fronts a casos de violència de gènere. De fet, Cocentaina compta amb un Pla d'Igualtat des de 2014, amb un protocol d'atenció a la víctima i seguiment on treballen coordinadament els Serveis Socials i la unitat especialitzada de la Policia Local 'Minerva'.
Com recordava Mireia Estepa, durant tot l'any a Cocentaina “es celebren tallers educatius per unes relacions sanes i contra la violència de gènere en l'Educació Secundària i Batxillerat, a més de tallers oberts a tota la ciutadana, tallers específics per a col•lectius d'alt risc, i també portem avant campanyes de sensibilització i prevenció d'agressions masclistes i s'organitzen les activitats pel 25N i el 8M”. Tot açò demostra que Cocentaina té un dels ajuntaments més preparats i que més recursos destina a aquesta matèria.

L'alcaldessa contestana, la socialista Mireia Estepa, ha manifestat la seua satisfacció per poder comptar amb aquesta injecció de recursos “per a lluitar amb més mitjans contra aquesta xacra del masclisme. Les dones estem fartes d'eixir al carrer amb por, independentment de l'hora, la roba que portem o el lloc on estiguem. Estem fartes que el focus estiga posat en nosaltres i no en l'agressor. Com a societat, i per la part que ens toca com a actors polítics, no podem permetre que alguns grups polítics diguen que la llei contra la violència de gènere no fa cap falta. En l'equip de govern de Cocentaina ens prenem molt seriosament aquest assumpte i és per això que valorem molt i de forma molt positiva que arribe aquesta subvenció i aquests recursos per part del Govern socialista de Pedro Sánchez. Suposa una ajuda molt important en la lluita del nostre poble contra la desigualtat entre dones i homes i contra la violència cap a les dones”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Diputació i Ajuntament revisen el plec del Pla Director del Palau

El número 02308 vendido en la Papeleria Blanes de Cocentaina

Cocentaina rep 18.847 euros per a projectes i programes locals provinents del Pacte d'Estat de Violència de Gènere

El Concurs "Retrats de Fira" ja té guanyadors

Col•lectiu-Compromís insta amb els incompliments de la brossa a fer com Alcoi

Els pressupostos participatius 2019 arranquen aquesta anualitat més prompte que les seues anteriors edicions per tindre més temps a desenvolupar-se

Cocentaina torna a estar present en FITUR


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.