Davant les diferents declaracions que estan apareixent als mitjans de comunicaci, respecte al positiu per COVID-19 dun treballador de lAjuntament de Cocentaina, sha decidit informar al respecte, per tal daclarir algunes acusacions que no sn certes


  04-08-2020 | Cocentaina   |  Visitas:11528
Actualitat

Cocentaina

El passat dijous 30 de juliol, el regidor delegat de personal i policia local, Antonio Hernndez, es posa en contacte amb la persona afectada per motius aliens al tema i s aquesta persona qui li comunica al regidor que fa dos dies que no acudeix al seu lloc de treball per no trobar-se b. Davant lexplicaci dels smptomes al regidor, aquest li demana que es pose en contacte amb el centre de salut per tal que es porte un seguiment del seu cas i que, de ser necessari, se li realitzen les proves per detectar si s positiu en COVID-19, ja que aquesta acci sols pot dur-se a terme per la persona que presenta smptomes, s aquest qui ha de romandre en casa allat i comunicar a Salut Pblica la seua situaci, perqu se li realitzen les proves i sactive el protocol de seguretat.

Desprs de mantindre diferents converses per part del regidor amb la persona afectada, aquesta li comunica que el mateix dijous 30 de juliol a la vesprada ha acudit a un laboratori privat per tal de fer-se les proves, no havent comunicat, fins al moment, res a Sanitat Pblica.

Fins divendres 31 de juliol a les 20.00h no es t coneixement, per part del regidor ni del departament de personal, del resultat positiu per COVID- 19. s en aquest moment quan la persona afectada comunica a Sanitat Pblica la seua situaci i s aquest rgan qui activa el protocol de rastreig i seguretat pertinent.

En tot moment s Sanitat Pblica qui porta a terme els procediments necessaris per a detectar els possibles contactes directes de la persona afectada i qui es posa en contacte amb el personal del departament on treballa lagent de policia per comunicar quines persones han de fer-se les proves per conixer la situaci.

Dissabte 1 dagost la gerent de lrea de Salut dAlcoi li comunica a l'alcaldessa, Mireia Estepa, i al regidor delegat de personal, Antonio Hernndez, quines sn les actuacions que es duran a terme per part de Salut Pblica i se'ls confirma que el contagi s importat, s a dir, aquesta persona no sha infectat a lmbit professional sin a lmbit personal, aclarint a ms que el contagi no sha produt dins les comarques del Comtat i lAlcoi. Es considera que sols sn susceptibles de fer-se les proves i estar allades durant 14 dies les persones que han estat en contacte directe que es descriu com: estar a menys de 2 metres de la persona contagiada, romandre ms de 15 minuts amb ella i no dur la mascareta.

Amb aquestes caracterstiques, sols 2 treballadors han de realitzar-se les proves, per shan realitzat les gestions oportunes amb Conselleria de Sanitat per aconseguir que es realitzen proves a tot el departament on treballa la persona afectada, aix com als departaments o persones que han compartit ubicaci als seus llocs de treball amb aquesta persona. Daltra banda la persona contagiada ha comunicat un llistat de personal de lAjuntament amb qui ha estat en contacte, encara que aquest no haja estat directe, i sha considerat oport fer tamb les proves serolgiques, assumint els costos d'aquestes.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Incendio en una nave abandonada en Cocentaina

LAjuntament de Cocentaina i la Mancomunitat Alcoi-Comtat es citen amb la Conselleria de Poltiques Inclusives

Cocentaina completa amb gran xit les seues rutes de guiades de Turisme

Setmana Europea de la Mobilitat 2020

LAjuntament de Cocentaina posa en marxa una plataforma de venda dentrades online

1300 alumnes inicien el curs a Cocentaina

Concert a duo de Cati Plana (acordi) i Pau Puig (dolaina)

(Comproms). El Collectiu-Comproms proposa millores per al transport universitari a Valncia

FPA Beniassent comena hui el curs 2020-2021


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.