Entrevistes de Setmana Santa 2020


  12-04-2020 | Cocentaina   |  Visitas:1470
Festes

Cocentaina

La història ens ensenya que els nostres pobles i els nostres gremis han volgut sentir la protecció i l’empar de la Divinitat en els moments difícils. No és estrany doncs que, quan apunta la primavera, la celebració de la passió i mort de Crist s’haja convertit en un costum molt arrelat als nostres pobles, així com la Pasqua. Una festivitat en la qual han influït múltiples factors religiosos, artístics, socials i històrics, fins a convertir-la en la celebració que veiem actualment on s’amalgama fe, tradició, història i valor patrimonial. Per això la setmana Santa Contestana s’ha convertit en una cita ineludible als nostres calendaris.

Les processons i activitats litúrgiques transformen els carrers de la Vila Comtal. Que ha conservat moltes peculiaritat que la fan singular. A les processons podem admirar les vestimentes pròpies de cada confraria i els diferents passos, així com el valor artístic i patrimonial d’algunes de les Talles que conserva la Vila Comtal com ara, el Crist del Llauradors. Podrem gaudir "els capelletes", cors de xiquets que acompanyen amb els seus cants a la imatges que desfilen en les processons, i que donen un caràcter propi a aquesta celebració. A més a més, en els últims anys destaca la Passió que, el dissabte anterior al diumenge de Rams, representa el Grup Teatral del Patronat pels principals carrers contestans.

El Dijous Sant, a més de les tradicionals eucaristies, eixirà el Crist dels Llauradors en la Processó del Silenci a mitjanit. A l’endemà, li sumen el Viacrucis matinal del Divendres Sant amb la imatge del Natzaré i la Processó del Sant Enterrament a la vesprada, la Vigília Pasqual del Dissabte Sant i la Trobada Gloriosa de Resurrecció que mantindrà el format posat en pràctica l'any passat i es desenvoluparà en El Pla a la una de la matinada del Diumenge de Pasqua, amb les imatges de Crist Ressuscitat, Sant Joan i La Dolorosa.

Des d’Intercomarcal TV hem volgut conèixer el treball de les confraries que durant tot un any estan treballant per dura a terme aquesta Setmana Santa Contestana.
Un programa que vam preparar abans de decretar-se l’Estat d’Alarma i que hui volem compartir amb tots vostès per a donar les gràcies a totes les confraries que van participar, així com perquè coneguen aquesta meravellosa Setmana Santa Contestana i les seues peculiaritats.


CONFRARIA CRIST DELS LLAURADORSCONFRARIA ECCEHOMOARXICONFRARIA SANTÍSSIM SACRAMENTCONFRARIA SANT CRITÒFOLRETOR PARRÒQUIA SANTA MARIACONFRARIA DOLORSRETOR PARRÒQUIA SALVADORCONFRARIA JESÚS ORT
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Incendio en una nave abandonada en Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina i la Mancomunitat Alcoià-Comtat es citen amb la Conselleria de Polítiques Inclusives

Cocentaina completa amb gran èxit les seues rutes de guiades de Turisme

Cocentaina llança el programa “C’ACTIVA”

Setmana Europea de la Mobilitat 2020

1300 alumnes inicien el curs a Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina posa en marxa una plataforma de venda d’entrades online

Concert a duo de Cati Plana (acordió) i Pau Puig (dolçaina)

(Compromís). El Col·lectiu-Compromís proposa millores per al transport universitari a València


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.