Entrevistes de Setmana Santa 2020


  12-04-2020 | Cocentaina   |  Visitas:1409
Festes

Cocentaina

La història ens ensenya que els nostres pobles i els nostres gremis han volgut sentir la protecció i l’empar de la Divinitat en els moments difícils. No és estrany doncs que, quan apunta la primavera, la celebració de la passió i mort de Crist s’haja convertit en un costum molt arrelat als nostres pobles, així com la Pasqua. Una festivitat en la qual han influït múltiples factors religiosos, artístics, socials i històrics, fins a convertir-la en la celebració que veiem actualment on s’amalgama fe, tradició, història i valor patrimonial. Per això la setmana Santa Contestana s’ha convertit en una cita ineludible als nostres calendaris.

Les processons i activitats litúrgiques transformen els carrers de la Vila Comtal. Que ha conservat moltes peculiaritat que la fan singular. A les processons podem admirar les vestimentes pròpies de cada confraria i els diferents passos, així com el valor artístic i patrimonial d’algunes de les Talles que conserva la Vila Comtal com ara, el Crist del Llauradors. Podrem gaudir "els capelletes", cors de xiquets que acompanyen amb els seus cants a la imatges que desfilen en les processons, i que donen un caràcter propi a aquesta celebració. A més a més, en els últims anys destaca la Passió que, el dissabte anterior al diumenge de Rams, representa el Grup Teatral del Patronat pels principals carrers contestans.

El Dijous Sant, a més de les tradicionals eucaristies, eixirà el Crist dels Llauradors en la Processó del Silenci a mitjanit. A l’endemà, li sumen el Viacrucis matinal del Divendres Sant amb la imatge del Natzaré i la Processó del Sant Enterrament a la vesprada, la Vigília Pasqual del Dissabte Sant i la Trobada Gloriosa de Resurrecció que mantindrà el format posat en pràctica l'any passat i es desenvoluparà en El Pla a la una de la matinada del Diumenge de Pasqua, amb les imatges de Crist Ressuscitat, Sant Joan i La Dolorosa.

Des d’Intercomarcal TV hem volgut conèixer el treball de les confraries que durant tot un any estan treballant per dura a terme aquesta Setmana Santa Contestana.
Un programa que vam preparar abans de decretar-se l’Estat d’Alarma i que hui volem compartir amb tots vostès per a donar les gràcies a totes les confraries que van participar, així com perquè coneguen aquesta meravellosa Setmana Santa Contestana i les seues peculiaritats.


CONFRARIA CRIST DELS LLAURADORSCONFRARIA ECCEHOMOARXICONFRARIA SANTÍSSIM SACRAMENTCONFRARIA SANT CRITÒFOLRETOR PARRÒQUIA SANTA MARIACONFRARIA DOLORSRETOR PARRÒQUIA SALVADORCONFRARIA JESÚS ORT
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

La Fira de Cocentaina busca formats alternatius a la celebració tradicional

Parlem amb Ivan Jover, Regidor de Turisme, Cultura i Patrimoni de Cocentaina

Tornen les visites guiades a Cocentaina

La regidora d’Educació convoca als tècnics del projecte del Bosco i als portaveus polítics

La Casa de la Joventut reprén l´atenció presencial i l´organització d´activitats per als joves

Cocentaina renova el seu portal turístic en Internet i estrena xarxes socials

Cocentaina reprén el procés del Pressupost Participatiu 2020

Augmenta la recollida selectiva de RSU en 2019

El IVCR+i restaura ‘Santa Clara y la expulsión de los sarracenos’ del pintor Paolo de Matteis


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.