L'aprovació del Pla director per a la muralla de Cocentaina habilitarà la demanda d’ajudes de l’ARRUS


  15-05-2019 | Cocentaina   |  Visitas:106
Actualitat

Cocentaina

El Pla director de la muralla de Cocentaina es troba en la darrera fase administrativa per a la seua aprovació. En concret, està en mans dels tècnics municipals que donaran el seu vistiplau imminent. Amb aquest pla previ i imprescindible ja podrem realitzar l'ARRUS, i així accedir directament a noves ajudes procedents del govern central o la Unió Europea.
Mariona Carbonell, regidora de l’Ajuntament de Cocentaina, ha assegurat que una vegada es confirme aquest document, es procedirà a demanar les corresponents ajudes que s’uniran a les quals el govern municipal ha gestionat en els últims anys i que ascendeixen a un total de 2,8 milions d’euros. Una inversió repartida en la rehabilitació de més de 140 façanes i cobertes (1,4 milions d’euros). També en la millora del clavegueram, xarxa d’aigua i paviment (1,2 milions d’euros); i en el canvi de l’enllumenat públic (200.000 euros).
Carbonell ha explicat que no es poden demanar les ajudes de l'ARRUS mentre eixe pla director de les muralles no estiga complet. Segons Mariona, “hem d’anar pas a pas i no ens podem botar les normatives. El centre històric de Cocentaina és, per sort, un patrimoni arquitectònic únic que requereix la seua protecció i normativa especial. No podem demanar ajudes a Europa i fer el que ens apetisca. El centre històric està cercat per les muralles que cal tindre presents i planificar urbanísticament al voltant d’elles”.
Pel que fa a les ajudes del Pla ARRUS, Carbonell desmenteix, com s'ha volgut fer creure des del Col•lectiu-Compromís, que s’hagen deixat córrer, “perquè són subvencions que s’acullen a plans anualment i amb una duració per a executar de cinc anys, per tant ens podem adherir a ells quan estiga tot preparat, amb aquestes actuacions cal tindre-ho tot molt clar i així obtindre el màxim import subvencionable”.
I és que, a juí de Carbonell, sembla que el candidat del Col•lectiu 03820/Compromís es preocupa més per tot allò que en 'àmbit professional li puga afectar, que en la gestió responsable, pausada i ordenada que requereix el conjunt monumental arquitectònic com el de Cocentaina, i és que aquestes coses cal programar-les molt bé.


Una regidoria de centre històric?
Des del govern municipal volen recordar que en 2012, el govern socialista va delegar al Col•lectiu 03820 la gestió de la regidoria del centre històric. Una responsabilitat que van assumir però que no van executar, tot i que se’ls va assignar mig milió d’euros. També es va posar a la seua disposició als tècnics municipals disposats a desenvolupar accions de govern per al centre. Però acabà la legislatura i els diners i les propostes no es van executar.
Per això, Carbonell s’estranya que des del Col•lectiu 03820/Compromís s’haja demanat la creació d’una regidoria per al centre, “perquè ja la van tindre i no la van ni encetar, que llàstima que ara totes aquestes promeses que fan hui, en la realitat han demostrat que tan sols són promeses, l’únic clar és que són uns grans venedors de fum, però uns pèssims gestors”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina proclama als Càrrecs de les Festes de Moros i Cristians del 2019

La Publicació anuncia l´arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

Concert "Sent-me" 09/07/19: "Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana"

Els Cursos d'Estiu de la UA es reivindiquen a Cocentaina, la seu universitària que els va veure nàixer ara fa 23 anys

La Sede Universitaria de Cocentaina acoge la inauguración institucional de los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA

Cocentaina proclama demà l'arribada de les seues Festes de Moros i Cristians amb l'acte de la Publicació

Edu Bernabeu Valls dirigirà l'Himne de Festes i Moisés Gil Igual serà l'autor del Cartell Anunciador

La filà Cavalleria Ministerial ens mostra la cara solidaria de la festa

La regidoria de Benestar Social garantix l’aprenentatge i l’oci de xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.