L'aprovaci del Pla director per a la muralla de Cocentaina habilitar la demanda dajudes de lARRUS


  15-05-2019 | Cocentaina   |  Visitas:231
Actualitat

Cocentaina

El Pla director de la muralla de Cocentaina es troba en la darrera fase administrativa per a la seua aprovaci. En concret, est en mans dels tcnics municipals que donaran el seu vistiplau imminent. Amb aquest pla previ i imprescindible ja podrem realitzar l'ARRUS, i aix accedir directament a noves ajudes procedents del govern central o la Uni Europea.
Mariona Carbonell, regidora de lAjuntament de Cocentaina, ha assegurat que una vegada es confirme aquest document, es procedir a demanar les corresponents ajudes que suniran a les quals el govern municipal ha gestionat en els ltims anys i que ascendeixen a un total de 2,8 milions deuros. Una inversi repartida en la rehabilitaci de ms de 140 faanes i cobertes (1,4 milions deuros). Tamb en la millora del clavegueram, xarxa daigua i paviment (1,2 milions deuros); i en el canvi de lenllumenat pblic (200.000 euros).
Carbonell ha explicat que no es poden demanar les ajudes de l'ARRUS mentre eixe pla director de les muralles no estiga complet. Segons Mariona, hem danar pas a pas i no ens podem botar les normatives. El centre histric de Cocentaina s, per sort, un patrimoni arquitectnic nic que requereix la seua protecci i normativa especial. No podem demanar ajudes a Europa i fer el que ens apetisca. El centre histric est cercat per les muralles que cal tindre presents i planificar urbansticament al voltant delles.
Pel que fa a les ajudes del Pla ARRUS, Carbonell desmenteix, com s'ha volgut fer creure des del Collectiu-Comproms, que shagen deixat crrer, perqu sn subvencions que sacullen a plans anualment i amb una duraci per a executar de cinc anys, per tant ens podem adherir a ells quan estiga tot preparat, amb aquestes actuacions cal tindre-ho tot molt clar i aix obtindre el mxim import subvencionable.
I s que, a ju de Carbonell, sembla que el candidat del Collectiu 03820/Comproms es preocupa ms per tot all que en 'mbit professional li puga afectar, que en la gesti responsable, pausada i ordenada que requereix el conjunt monumental arquitectnic com el de Cocentaina, i s que aquestes coses cal programar-les molt b.


Una regidoria de centre histric?
Des del govern municipal volen recordar que en 2012, el govern socialista va delegar al Collectiu 03820 la gesti de la regidoria del centre histric. Una responsabilitat que van assumir per que no van executar, tot i que sels va assignar mig mili deuros. Tamb es va posar a la seua disposici als tcnics municipals disposats a desenvolupar accions de govern per al centre. Per acab la legislatura i els diners i les propostes no es van executar.
Per aix, Carbonell sestranya que des del Collectiu 03820/Comproms shaja demanat la creaci duna regidoria per al centre, perqu ja la van tindre i no la van ni encetar, que llstima que ara totes aquestes promeses que fan hui, en la realitat han demostrat que tan sols sn promeses, lnic clar s que sn uns grans venedors de fum, per uns pssims gestors.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina suma un nou agent a la Policia Local

LAjuntament de Cocentaina aprova el pressupost del 2020 prioritzant les ajudes datenci primria i dautnoms i pimes

Visitem la Vila Comtal per a conixer com afecten les mesures de la Fase 1 per als hostalers i hostaleres

El Palau Comtal obri de nou les seues portes al pblic

Exempci de taxes per a les activitats de Cocentaina

Conmemoracin del 420 aniversario de la eleccin y proclamacin de San Hiplito Mrtir como patrn de Cocentaina

Mireia Estepa s nombrada membre de la Comissi dIgualtat de la FEMP

LAjuntament de Cocentaina amplia les terrasses i el seu horari

Un Estiu Cultural de qualitat per a loci del poble de Cocentaina


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.