La Seu de Cocentaina acull el IX Col·loqui d'Història del Pensament Geogràfic


Comparte esta noticia en:

13-06-2018 | Cocentaina   |  Visitas:115

Entre el 14 i el 16 de juny, els experts de l’Associació de Geògrafs Espanyols debatran sobre el model territorial d’Espanya en una trobada que té per lema “De la geohistòria a la geopolítica. L’organització del territori com a repte geogràfic”

Cocentaina. Dimecres, 13 de juny de 2018
L’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE), a través del seu grup de treball de Pensament Geogràfic, treballarà els dies 14 a 16 de juny a la Seu de Cocentaina sobre el model territorial del nostre país. El lema de la trobada en aquesta ocasió serà «De la geohistòria a la geopolítica. L’organització del territori com a repte geogràfic».

El Grup d’Història del Pensament Geogràfic de l’AGE treballa per una concepció global, oberta i integradora de la geografia, arrelada en la tradició de la mateixa disciplina i compromesa amb les tendències i reptes territorials. Aquesta consciència crítica com a grup és inherent a una manera activa, reflexiva i propositiva d’interpretar la disciplina i porta a reivindicar la presència de la geografia en l’actual debat sobre el model territorial, obert amb força a Espanya i amb una profunda càrrega tant geohistòrica com geopolítica.

La conferència inaugural serà impartida pel professor Joan Romero, de la Universitat de València, amb el títol «La geografia davant del debat actual de revisió d’organizació territorial de l’estat; valors diferencials i afegits».

Durant tres dies es debatran ponències i treballs entorn de tres eixos temàtics: Territorialitat i frontera: territoris reals-territoris imaginats; territoris creats-territoris oblidats. Opcions per a una solidaritat postmaterial: cohesió i cultura de l’espai. Opcions per a un model territorial espanyol: mètodes possibles.

Està prevista la participació, el divendres 15, del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, que presentarà en públic l’Acord del Consell sobre la reforma constitucional, aprovat pel govern valencià el mes de febrer passat.

El congrés conclourà amb una eixida de camp per les comarques de l’Alcoià i del Comtat per a analitzar el patrimoni històric, paisatgístic, hidràulic, agrari i industrial de tanta importància en aquest territori alacantí.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

L'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font

Benestar Social i els centres educatius revisen el protocol de declaració de risc del menor

Celebració de la Festa del 9 d'octubre

Presentació Fira de Tots Sants de Cocentaina 2018

El grupo Minerva de la policía local exporta su modelo de atención a la víctima de violencia de género al ayuntamiento de Benissa

Cocentaina acoge la firma de un importante convenio entre los colegios de ingenieros agrónomos de Levante y Murcia

Jordi Pla, nou portaveu del Col•lectiu 03820 -Compromís a l’Ajuntament de Cocentaina

Oci gratuït per a persones amb diversitat funcional de la mà de la regidoria d’Autonomia Personal

L’Ajuntament de Cocentaina renova el conveni anual amb Càritas i aporta 10.000€


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en