La Seu de Cocentaina acull el IX Col·loqui d'Història del Pensament Geogràfic13-06-2018

Entre el 14 i el 16 de juny, els experts de l’Associació de Geògrafs Espanyols debatran sobre el model territorial d’Espanya en una trobada que té per lema “De la geohistòria a la geopolítica. L’organització del territori com a repte geogràfic”

Cocentaina. Dimecres, 13 de juny de 2018
L’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE), a través del seu grup de treball de Pensament Geogràfic, treballarà els dies 14 a 16 de juny a la Seu de Cocentaina sobre el model territorial del nostre país. El lema de la trobada en aquesta ocasió serà «De la geohistòria a la geopolítica. L’organització del territori com a repte geogràfic».

El Grup d’Història del Pensament Geogràfic de l’AGE treballa per una concepció global, oberta i integradora de la geografia, arrelada en la tradició de la mateixa disciplina i compromesa amb les tendències i reptes territorials. Aquesta consciència crítica com a grup és inherent a una manera activa, reflexiva i propositiva d’interpretar la disciplina i porta a reivindicar la presència de la geografia en l’actual debat sobre el model territorial, obert amb força a Espanya i amb una profunda càrrega tant geohistòrica com geopolítica.

La conferència inaugural serà impartida pel professor Joan Romero, de la Universitat de València, amb el títol «La geografia davant del debat actual de revisió d’organizació territorial de l’estat; valors diferencials i afegits».

Durant tres dies es debatran ponències i treballs entorn de tres eixos temàtics: Territorialitat i frontera: territoris reals-territoris imaginats; territoris creats-territoris oblidats. Opcions per a una solidaritat postmaterial: cohesió i cultura de l’espai. Opcions per a un model territorial espanyol: mètodes possibles.

Està prevista la participació, el divendres 15, del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, que presentarà en públic l’Acord del Consell sobre la reforma constitucional, aprovat pel govern valencià el mes de febrer passat.

El congrés conclourà amb una eixida de camp per les comarques de l’Alcoià i del Comtat per a analitzar el patrimoni històric, paisatgístic, hidràulic, agrari i industrial de tanta importància en aquest territori alacantí.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Les obres per a la millora de l'accessibilitat del col•legi Real Blanc començaran abans que acabe l’estiu

XL Edició 24 hores 2018 els díes 15 i 16 de juny

El passat 28 de maig va tindrer lloc al Centre Cultural de Cocentaina l’acte de cloenda del taller d’ocupació T´avalem "Descobrint l´entorn”

La Seu de Cocentaina acull el IX Col·loqui d'Història del Pensament Geogràfic

Gran èxit de les XIII Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants

La regidora d’Autonomia Personal portarà l’obra d’accessibilitat del Teular al Plenari Municipal per a la seua aprovació

I Trobada de Convivència Associació Comarcal Somriures

Cocentaina acull una jornada de presentació sobre Hospitalitat Turística.

L'Ajuntament de Cocentaina sol·licita l’ajuda de la Generalitat Valenciana per a millorar l'accessibilitat del Poliesportiu Municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en