Signat el conveni entre la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Cocentaina per a redactar el Pla Director del Palau


Comparte esta noticia en:

12-07-2018 | Cocentaina   |  Visitas:81

La signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Cocentaina i la Diputació d’Alacant va tindre lloc al despatx d’alcaldia dimecres 11 de juliol. El mateix diputat d’Arquitectura, Jaime Lloret, es traslladava a Cocentaina, acompanyat dels seus tècnics, per signar amb l’alcaldessa, Mireia Estepa, aquest important document per al municipi.
El conveni establix la col·laboració entre l’entitat local i la provincial de forma que Cocentaina aportarà 20.000€ a la Diputació, que en posarà 30.000€, perquè aquesta última s’encarregue de l’estudi i redacció del Pla Director del Palau Comtal, amb un cost total de 50.000€.
Mireia Estepa afirmava que «la signatura d’aquest conveni és un fet importantíssim per a Cocentaina perquè el Palau tindrà, per primera vegada en la seua història, un document que garantisca i marque les actuacions de conservació i que definirà quines activitats podem fer al seu interior. El Pla Director és clau si volem un Palau ben conservat i ple de vida, amb aquesta idea l’equip de govern porta treballant molt de temps i amb el conveni la veurem materialitzada.»
Aquest Pla Director recollirà: un estudi del monument i del seu entorn, els documents de planificació arqueològica, arquitectònica, de restauració i conservació, els usos i el tipus de gestió del Palau i l’entorn. Un document «que serà molt complet i que era necessari, ja que el Palau és un dels grans monuments d’aquest tipus de la província» segons Jaime Lloret, que «mereixia la seua visita a Cocentaina», fet que l’alcaldessa agraïa especialment.
La regidora de Patrimoni, Marcela Richart, per la seua banda parlava del temps que s’emprarà per a la seua redacció i explicava que «ara és Diputació qui s’encarregarà de la licitació perquè es redacte el Pla Director i, ens han indicat, que en uns dos any podria estar acabat i entregat al nostre poble, ja que la seua redacció serà molt exhaustiva i, tant Diputació com l’ajuntament, volem que siga un Pla Director útil, concret i exemplar».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

L'Ajuntament de Cocentaina aposta per la recuperació dels llavadors recuperant el del Pla de la Font

Benestar Social i els centres educatius revisen el protocol de declaració de risc del menor

Celebració de la Festa del 9 d'octubre

Presentació Fira de Tots Sants de Cocentaina 2018

Jordi Pla, nou portaveu del Col•lectiu 03820 -Compromís a l’Ajuntament de Cocentaina

El grupo Minerva de la policía local exporta su modelo de atención a la víctima de violencia de género al ayuntamiento de Benissa

Oci gratuït per a persones amb diversitat funcional de la mà de la regidoria d’Autonomia Personal

Cocentaina acoge la firma de un importante convenio entre los colegios de ingenieros agrónomos de Levante y Murcia

Ja pots descarregar-te l'aplicació de la Fira de Tots els Sants de Cocentaina 2018


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en