Signat el conveni entre la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Cocentaina per a redactar el Pla Director del Palau12-07-2018

La signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Cocentaina i la Diputació d’Alacant va tindre lloc al despatx d’alcaldia dimecres 11 de juliol. El mateix diputat d’Arquitectura, Jaime Lloret, es traslladava a Cocentaina, acompanyat dels seus tècnics, per signar amb l’alcaldessa, Mireia Estepa, aquest important document per al municipi.
El conveni establix la col·laboració entre l’entitat local i la provincial de forma que Cocentaina aportarà 20.000€ a la Diputació, que en posarà 30.000€, perquè aquesta última s’encarregue de l’estudi i redacció del Pla Director del Palau Comtal, amb un cost total de 50.000€.
Mireia Estepa afirmava que «la signatura d’aquest conveni és un fet importantíssim per a Cocentaina perquè el Palau tindrà, per primera vegada en la seua història, un document que garantisca i marque les actuacions de conservació i que definirà quines activitats podem fer al seu interior. El Pla Director és clau si volem un Palau ben conservat i ple de vida, amb aquesta idea l’equip de govern porta treballant molt de temps i amb el conveni la veurem materialitzada.»
Aquest Pla Director recollirà: un estudi del monument i del seu entorn, els documents de planificació arqueològica, arquitectònica, de restauració i conservació, els usos i el tipus de gestió del Palau i l’entorn. Un document «que serà molt complet i que era necessari, ja que el Palau és un dels grans monuments d’aquest tipus de la província» segons Jaime Lloret, que «mereixia la seua visita a Cocentaina», fet que l’alcaldessa agraïa especialment.
La regidora de Patrimoni, Marcela Richart, per la seua banda parlava del temps que s’emprarà per a la seua redacció i explicava que «ara és Diputació qui s’encarregarà de la licitació perquè es redacte el Pla Director i, ens han indicat, que en uns dos any podria estar acabat i entregat al nostre poble, ja que la seua redacció serà molt exhaustiva i, tant Diputació com l’ajuntament, volem que siga un Pla Director útil, concret i exemplar».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Des de principis del 2018 s´han trobat a Cocentaina al voltant de 60 animals abandonats

Cocentaina crea el Fòrum per la Recuperació de la Memòria Històrica

El Secretari Autonòmic d’Educació vol accelerar les gestions d’unificació del CEIP Sant Joan Bosco

La Publicació anuncia l´arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

La Festa de Cocentaina presenta oficialment als Càrrecs del 2018

La Publicació anuncia aquest dissabte l`arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

L´Associació de Comerç de Cocentaina posa en marxa una campanya d´estiu

L’alumnat guanyador del 1r concurs 'Eduvial' gaudix del seu premi al Circuit Ricardo Tormo de Xest

La Junta de Festes de Cocentaina convida a visitar la Casa del Fester


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en