Hui Coneixerem al Col·lectiu Riu Verd de Castalla


  22-11-2019 | Castalla   |  Visitas:448
Actualitat

Castalla

El Col.lectiu Riu Verd naix d'un grup de famílies de Castalla que veu com el riu, al seu pas per aquesta població, està brut i abandonat. Des del Col.lectiu volen servir com a vector de conscienciació davant la població en general, i de denúncia davant les autoritats competents, perquè es prenguen de debò aquest problema mediambiental i li posen solució.

Alguns dels problemes dels quals parlarem seran d’un costat que un primer tram del riu, al costat dels polígons d'Onil i Castalla i la CV-80, està canalitzat amb formigonada o geotèxtil, la qual cosa provoca una acceleració del flux d'aigua, sobretot en dies de fortes pluges, que al seu torn origina que el llit del riu s'aprofundisca i que s'esfondre part dels marges.

Un altre problema que hem detectat és el mal funcionament de la EDAR de la Mancomunitat de la Foia de Castalla (Onil i Castalla) gestionada per Cadagua i amb assistència tècnica Caasa tecnologia de l'aigua S. a. Segons comunicació d'un dels autors de l'estudi, hi ha contaminació per Níquel provinent de les Fàbriques. La depuradora de Foia de Castalla va retirar l'any passat 20.800 kg de residus de garbellat, la major parteix tovalloletes.

Després de parlar amb els representants d’EPSAR ens han comunicat que “Aquesta depuradora està dotada dels elements de tractament necessaris, no sent possible que amb l'aigua depurada s'aboquen tovalloletes No obstant això, en temps de pluges els sistemes de clavegueram disposen de sobreeixidors d'aigües pluvials. Com en la majoria dels municipis, la xarxa de clavegueram no és separativa (aigües pluvials i negres per separat), donat la qual cosa quan es produeixen alleujaments en temps de pluja es poden arrossegar tovalloletes. La gestió de les aigües pluvials no és competència d'aquesta Entitat, sinó dels ajuntaments.”

Parlarem sobre aquestes qüestions i visitarem aquest paratge natural per a conèixer el seu valor patrimonial, tant natural com cultural.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Castalla

Vanessa Rico és la nova presidenta de l'Agrupació de Comparses de Moros i Cristians

Campament Reial 2020

Programa 'Actualidad Política' amb Maite Gimeno, Regidora de Turisme

El Ayuntamiento de Castalla convoca la Junta de Seguridad Local para atajar los robos en el municipio

Castalla aprueba un presupuesto para 2020 de 8.883.314 euros

Entra en vigor la rebaja del 10% en el IBI que el Ayuntamiento de Castalla aprobó para 2020


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.