Collectiu-Comproms planteja al plenari ladopci dun confinament i mesures ms contundents per fer front a la Covid-19


  20-01-2021 | Cocentaina   |  Visitas:126
CORONAVIRUS

Cocentaina

El Collectiu-Comproms ha registrat una moci al plenari de Cocentaina perqu lAjuntament sollicite de manera formal al Govern dEspanya, al President de la Generalitat Valenciana i a la Consellera de Sanitat ladopci dun confinament davant les preocupants xifres de contagis.

El Collectiu-Comproms ha presentat una moci davant el plenari de Cocentaina mitjanant la qual proposa sollicitar al President de la Generalitat Valenciana, a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica i al Govern dEspanya la necessitat dadoptar mesures ms dures per fer front a la pandmia davant les preocupants xifres que shan conegut els ltims dies. El grup municipal de 03820-Comproms considera indispensable la necessitat de prendre mesures ms restrictives des que els casos van comenar a despuntar al territori valenci durant el mes doctubre i, tamb, davant els ponts i les festes del mes de desembre.

El portaveu de la coalici, Jordi Pla, ha assegurat que davant esta situaci cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el collapse del sistema sanitari i garantir el procs de vacunaci. s per aix que proposem davant el plenari sollicitar a ladministraci estatal i autonmica mesures ms contundents per al nostre poble i per al territori valenci.

El Collectiu-Comproms planteja la suspensi de lactivitat de lhostaleria, dels establiments turstic, hotelers i doci, els centres comercials i establiments comercials no essencials de ms de 800 metres quadrats i limitar-ne lactivitat a espais digual o inferior tamany. Suspendre espectacles i activitats sense programaci estable que impliquen acumulaci de persones a lentrada i a leixida, prohibici de les reunions de no convivents, exceptuant-ne les cures i la criana, i confinament nocturn a les 20:00 hores amb les excepcions que marca lactual normativa.

Conscients de la gravetat de les restriccions, el Collectiu 03820-Comproms demana al govern de lestat un fons demergncia covid per a palliar els efectes econmics del tancament en els sectors esmentats. Sense salut no hi ha economia, per no podem deixar milers de persones sense ingressos dels seus negocis, cal que el govern estatal actue per no deixar ning enrere afirma Jordi Pla.

En este sentit, el Collectiu-Comproms proposa que estes ajudes estiguen vinculades al manteniment dels llocs de treball, els drets laborals i el manteniment del treball autnom amb una bonificaci de quotes a la Seguretat Social proporcional al percentatge de suspensi de lactivitat de lempresa per a palliar els efectes econmics.
Des del grup municipal han afegit que des del Collectiu-Comproms entenem que la dicotomia salut vs. economia s una dicotomia falsa perqu com estan apuntant tant la cincia com tamb les dades econmiques, sense salut no nhi ha economia.

Respecte a les mesures que son competncia directa de la Generalitat Valenciana, la coalici contestana proposa que mentre el Govern dEspanya no decrete les mesures anteriorment esmentades, el President i la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica haurien de mantindre lactivitat dels servicis pblics, lactivitat educativa com a servici essencial i modificar les resolucions i decrets per adoptar mesures ms contundents que eviten laugment de contagis.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Situaci de l'hostaleria i el comer a Cocentaina

La Cua de Cavall per Ferran Albors

Es presenten 17 propostes al Pressupost Participatiu 2021 de Cocentaina

Remeis per a una bona digesti i contra els nervis per Ferran Albors

Cocentaina recicla ms de 30.000 quilos de roba usada en els diferents contenidors situats en diversos punts de la poblaci

Cocentaina continua treballant per la cultura i el turisme

Pas de la Volta Ciclista a Espanya 2021 per Cocentaina i comarca

Cocentaina aprova el nou contracte de RSU i neteja viria de Cocentaina

La Regidoria de Tradicions organitza un concurs de fotos en les xarxes socials per a celebrar de manera virtual els Nanos de 2021


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.