El PSPV-PSOE de Cocentaina demana un canvi en la normativa estatal que permeta als ajuntaments NO posar benzineres en el nucli urbà


  22-07-2020 | Cocentaina   |  Visitas:204
Actualitat

Cocentaina


El partit socialista contestà reclama al govern d’Espanya un canvi normatiu que deixe en mans del criteri municipal i de les necessitats de cada localitat la possibilitat d’instal•lar una benzinera al poble.

Al govern de Cocentaina ens trobem en un conflicte important perquè, encara que hem manifestat que NO VOLEM ALTRA BENZINERA AL NUCLI URBÀ la legislació nacional possibilita aquest fet i fa que la negació per part de l’Ajuntament de Cocentaina a donar permís per a la seua instal•lació siga un fet delictiu.

L’alcaldessa de Cocentaina i la regidora de Medi Ambient i Urbanisme ens vam reunir amb representants del veïnat afectat el passat 7 de juliol i hem encomanat un informe extern sobre la legalitat d’instal•lar una benzinera. A més a més, hem parlat amb els alcaldes d’altres municipis amb experiències similars i que ara es troben immersos en un procés judicial, denunciats per les benzineres, per no haver fet els tràmits pertinents.
Les regidores i regidors socialistes comprenem i compartim la postura del veïnat; no obstant això, ens trobem nigats de mans si tenim una norma superior que fa que tot açò siga possible, és per això que demanem al Govern d’Espanya que modifique la llei i ho fem amb totes les ferramentes que tenim a la nostra disposició. És per tot això que també portem a ple aquesta sol•licitud del canvi normatiu que esperem que tinga el suport de tots els partits de l’oposició.


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL CONTRA LA INSTAL•LACIÓ DE BENZINERES DINS DEL NUCLI URBÀ DE COCENTAINA

Davant la situació actual que hi ha a Cocentaina respecte a la instal•lació d’una benzinera low cost dintre del nucli urbà. Una activitat econòmica que considerem que pot perjudicar el benestar del veïnat de la zona adjacent i tenint en compte que la instal•lació d’altra benzinera més, dins del nucli urbà de Cocentaina, suposa un perjuí directe al veïnat que ha de conviure amb aquest negoci per diversos motius com: volum de trànsit, sorolls, olors, etc. Sabent que aquest municipi ja disposa d’altres 6 benzineres en el seu terme cobrint amb excés la necessitat d’aquest producte per part de la població.
Apel•lant a la consecució d’alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 que són la guia del desenvolupament global i resulten clau per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes, així com garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones. A efectes de complir el full de ruta marcat per la Unió Europea cap a una economia hipocarbònica en la qual s’assenyala que l’any 2030 s’ha d’haver fet una reducció del 40% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sent que el 26% d’aquestes són produïts pel sector del transport que es caracteritza per l’ús preferent de combustibles derivats del petroli, cal avançar cap a un nou model energètic sostenible, capaç de compatibilitzar el progrés amb la preservació del nostre entorn i la salut.
Per tal de ser conseqüents amb les propostes de l’Agenda 21 Local de potenciar els criteris mediambientals que comporten una minimització de les emissions de CO2 i una aposta per la mobilitat sostenible.

El PSPV-PSOE de Cocentaina considera que hauria de primar el PGOU i l’impacte ambiental, paisatgístic i d’alteració de la convivència ciutadana de les benzineres en les localitats abans de permetre la seua instal•lació que està emparada en la legislació espanyola. La normativa

estatal actual no es deixa marge de maniobra als ajuntaments, qui quedem obligats a permetre les benzineres a pesar de tindre altres arguments, no contemplats en la llei estatal, per a rebutjar la seua col•locació. És per tot això que el PSPV-PSOE de Cocentaina,
Proposa a l’Ajuntament de Cocentaina l’adopció del següent acord:
1. Instar al govern de l’Estat Espanyol a modificar la normativa del sector d’hidrocarburs i el Reial Decret Llei 6/2000 de mesures urgents d’intensificació de la Competència de Béns i Serveis, així com el Reial Decret Llei 4/2013 de mesures de suport a l’emprenedor i de la creació d’ocupació que modifica la Llei d’hidrocarburs, per tal que siga la normativa municipal mitjançant el seu PGOU, qui regule la instal•lació d’aquest tipus d’activitats que s’entenen perjudicials per al benestar dels veïns i les veïnes, ajustant el nivell de concreció de la normativa que regule aquestes activitats a la realitat dels municipis.

Cocentaina, 17 de juliol de 2017

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Incendio en una nave abandonada en Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina i la Mancomunitat Alcoià-Comtat es citen amb la Conselleria de Polítiques Inclusives

Cocentaina completa amb gran èxit les seues rutes de guiades de Turisme

La Consellera d’Agricultura acudix a Cocentaina per parlar de les EDAR i l’alcaldessa li trasllada la problemàtica de la benzinera

Cocentaina llança el programa “C’ACTIVA”

Setmana Europea de la Mobilitat 2020

L’Ajuntament de Cocentaina posa en marxa una plataforma de venda d’entrades online

1300 alumnes inicien el curs a Cocentaina

(Compromís). El Col·lectiu-Compromís proposa millores per al transport universitari a València


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.