Els Nanos de Cocentaina declarats Festa d'Inters Turstic Local per Turisme Comunitat Valenciana


  03-11-2020 | Cocentaina   |  Visitas:84
Festes

Cocentaina

Amb lobjectiu de potenciar la promoci de les festes locals com a reclam turstic, Turisme Comunitat Valenciana, de la m del Secretari Autonmic de Turisme, Francesc Colomer, comunicava el passat dia 26 doctubre a lajuntament de Cocentaina la resoluci favorable per a declarar els Nanos com a Festa d'Inters Turstic Local.

Desprs dun intens treball de recopilaci documental portat a terme des de les regidories de Cultura, Tradicions i Turisme, i mesos desprs de rebre el mateix reconeixement per a les festes de la Mare de Du del Miracle, Cocentaina aconsegueix aquesta distinci per als Nanos. Aquesta festivitat local, molt arrelada a la Vila Comtal, se celebra cada tercer dimecres de quaresma al barri del Raval i consisteix en la confecci de ninots o nanos de drap que sn plantats als carrers, els quals sacompanyen de cartells que critiquen lactualitat local o autonmica amb dosis dhumor i ironia.

Lalcaldessa de Cocentaina posa de manifest que aquesta festa tan peculiar no seria possible sense el treball i lestima que les venes del Raval posen a la preparaci dels nanos i al ferm suport del govern per qu aquesta festa perdure. En paraules de ledil aquest reconeixement va dedicat a elles, que cada any es preocupen i socupen de mantindre vius els nanos al carrer.

La documentaci necessria, preparada des del departament municipal de Turisme, i completada amb l'aportaci d'una important selecci d'articles i retalls de premsa, des de 1985 fins avui, recopilats a la biblioteca municipal, han ajudat a justificar la candidatura dels Nanos, destacant la seua originalitat, antiguitat i repercussi pblica.

El regidor de Turisme, Ivan Jover, explica la importncia daconseguir aquest reconeixement: per al poble de Cocentaina, com per a les entitats, collegis locals i venat que participa activament en la celebraci dels Nanos, s una notcia fantstica, ja que ens atorga un major reconeixement a aquesta tradici tan estimada per tots nosaltres i que aquest any, a causa de la pandmia, sha hagut de celebrar als balcons. Aquesta menci facilitar que turistes daltres municipis sacosten a Cocentaina a conixer aquesta tradici tan singular, una vegada que passe aquesta crisi sanitria i tornem a viure les festes com cal.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Arranca la Fira de Cocentaina 2020 sense expositors als carrers, encara que amb una potent xarxa comercial que abasta tota la Comunitat Valenciana

Les coquetes fregides de Ferran Albors

La Fira de Tots Sants de Cocentaina continua oferint novetats durant el mes de novembre

Parlem de la Fira de Tots Sants de Cocentaina amb la regidora Eugenia Miguel

El ple aprova el nou plec de la brossa de Cocentaina amb una majoria fulminant

El collectiu venal continua intentant paralitzar la installaci de la gasolinera

Els expositors oficials Fira de Cocentaina 2020 ja tenen el material promocional distintiu visible en els seus establiments

Un oli produt a Balones guanya el I AOVE FRUM Internacional Fira de Cocentaina 2020

Intercomarcal estar en directe a la inauguraci de la Fira de Cocentaina 2020


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.