La Covid-19 obliga al Frum per la Memria Histrica i Democrtica a Cocentaina a adaptar-se a les circumstncies sanitries


  20-12-2020 | Cocentaina   |  Visitas:113
Cultura

Cocentaina

A lacte vam projectar un vdeo de les activitats que hem pogut portar a terme este any, malgrat la repercussi que va provocar el confinament, i vam aprovar les que pretenem fer el proper any. Estes ltimes shan pensat baix la missiva de reinventar-nos i repensar la forma dadaptar-nos a la situaci queestem vivint sense renunciar a la tasca encetada per les entitats memorialistes per a la cerca de la Veritat,
la Justcia i la Reparaci.

Estem convenuts que la memria histrica s lassignatura pendent de la nostra societat. s per aix que hem programat tretze activitats, entre les que destaquem: seguir amb les entrevistes i enregistrament de testimonis, vivncies personals sobre la Segona Repblica, la Guerra Civil, la dictadura franquista, lexili, etc. Aix mateix, conformar un Banc de la Memria Oral de les nostres comarques, i amb ell elaborar un documental histric.

Tamb, fomentar lestudi, la recerca i la difusi dels fets vinculats amb la memria histrica, especialment daquells silenciats i ocults durant molts anys per causa de la repressi franquista amb un adequat Arxiu Documental. En este sentit ens ha oferit lArxiu i Biblioteca Municipal de Cocentaina un espai on poder dipositar i organitzar tota la documentaci i fons bibliogrfic del Frum, perqu siga pblica i de fcil accs a tothom, per fomentar aix el seu estudi i bona conservaci. El fons del Frum consta, a hores dara, de 55 llibres, entre altres documents, tots referents al tema dels fets histrics dels anys 30, 40, 50, etc., i ja els hem cedit a la Biblioteca Municipal de Cocentaina.

Estem tamb treballant en una proposta de monument o monlit per collocar en alguna plaa o carrer, com a testimoni i homenatge que la societat en general volem rendir a totes les persones que han sigut vctimes del franquisme, la Guerra Civil i la Dictadura. Ens fa especial illusi treballar en ell perqu entenem que este tipus dactes reflecteixen el nostre comproms en reconixer la dignitat i reparaci a les
vctimes per part dels municipis i la societat. Sn detalls imprescindibles per a promocionar la veritat, la justcia i garantir una autntica reconciliaci per qu mai ms torne a passar.

A ms, estem treballant en un projecte de Cmic sobre la Memria, aquest pretn ser una ferramenta didctica perqu els adolescents i joves tinguen una conscincia histrica-poltica a la seva justa mida que no estiga distorsionada per falta d'informaci. Ells i elles sn el nostre futur i qui crearan l'ordre social de
les prximes generacions, per tant, pensem que han de conixer els fets que van succeir, saber cm i perqu van succeir i poder aix detectar les injustcies i desigualtats socials.

Tamb pretenem obrir un mena de debats i frums pblics per conversar sobre la convenincia o no de la Monarquia i la Repblica com a models d'Estat. Considerem que som una societat madura que ha de debatre el seu propi futur democrticament i sense cap tipus de tab.

FRUM PER LA MEMRIA HISTRICA I DEMOCRTICA A COCENTAINA
memoriahistoricacocentaina@gmail.com
Som la memria que tenim i la responsabilitat que assumim, sense memria no existim.

En estos moments tamb estem gestionant a Rdio Cocentaina - La Veu del Comtat, un programa peridic amb l'objectiu dintentar posar llum i claredat on considerem que ha hagut foscor i manca de transparncia al llarg de tantes dcades. Especialment divulgar la vida dalgunes persones pbliques que foren jutjades, condemnades, empresonades, afusellades, o hagueren dexiliar-se vivint molts anys fora de casa, dels amics i dels parents.

Estes i moltes altres activitats les trobareu descrites al document que adjuntem i que us agram que compartiu i difongueu, si us ve de gust.

Desprs de tantes dcades que han passat daquells fets, encara sn fora desconeguts per la societat i mereixen un vertader esfor de les entitats memorialistes per difondre'ls, donar-los veu i no permetre caure en loblit.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Els llibres de Corts de Justcia del segle XIII apleguen restaurats a lArxiu Municipal de Cocentaina

Actuacions de manteniment i millora del pavell cobert del poliesportiu de Cocentaina i pista exterior de patinatge

La Covid-19 obliga al Frum per la Memria Histrica i Democrtica a Cocentaina a adaptar-se a les circumstncies sanitries

Cocentaina celebra la sessi ordinria del Ple de desembre 2020

Lajuntament de Cocentaina inicia les obres per al monument a la Mare de Du del Miracle

Els Reis d'Orient recorreran la Vila Comtal seguint un recorregut especfic

Illuminaci a la passarella

La Slvia, les seues propietats i usos amb Ferran Albors

Condicionament de la rotonda de Sant Cristfol i millores en enllumenat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.