La Fira de Tots Sants de Cocentaina obté la distinció de Festa d'Interés Turístic Internacional


  18-04-2019 | Cocentaina   |  Visitas:2857
Actualitat

Cocentaina

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme s'ha pronunciat favorablement i ha distingit la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a Festa d'Interés Turístic Internacional. Així ho han fet públic l'alcaldessa contestana Mireia Estepa i la regidora de Fira Mariona Carbonell després de rebre la notícia per part de l'Agència Valenciana de Turisme. La Fira de Tots Sants de 2019, que arribarà a Cocentaina entre els dies 1 i 3 de novembre, gaudirà ja del reconeixement i projecció internacional en aquesta 673a edició del certamen. Val a dir, i així ho han destacat les representants de l'Ajuntament contestà, que aquesta Fira de Tots Sants és el primer certamen comercial d'aquestes característiques en ser reconegut com a Festa d'Interés Turístic Internacional després d'haver-se certificat el seu impacte i rellevància més enllà de la Comunitat Valenciana i del territori nacional. Recordem que ja va ser pionera en ser declarada com a Bé d'Interés Cultural Immaterial l'any passat.
Aquesta declaració com a Festa d'Interés Turístic Internacional, com apuntava la regidora de Fira Mariona Carbonell, suposarà una major projecció a escala mundial del certamen així com un major finançament per part de les administracions estatals, així s'espera des del consistori local.
Per la seua banda, l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ja avança que no esperaran l'arribada de la Fira de Tots Sants de 2019 per a celebrar aquest nou reconeixement, i anuncia l'organització d'un esdeveniment -encara per concretar- que involucre a tots els sectors implicats en la Fira, veïns i veïnes, comerciants i tot aquell qui vulga visitar Cocentaina per a prendre part de la celebració d'aquest reconeixement internacional. Estepa afirma que Cocentaina "mai ha rebut aquest tipus de reconeixement i el que farem és celebrar-ho amb tot el poble. Organitzarem algun tipus d'activitat per a compartir-ho amb tots els veïns i veïnes fer festa".
"És un orgull per a tot el poble comptar amb aquesta declaració com a Festa d'Interés Turístic Internacional. És el fruit de la feina incansable de veïnes i veïns i dels diferents Governs que han passat per l'Ajuntament de Cocentaina, pel seu treball i per obrir les portes del nostre poble perquè quan arribe la Fira la gaudim amb els 5 sentits. El poble ha d'estar pletòric perquè aquest reconeixement va per a tots els veïns i veïnes, per als comerciants que venen cada any i per a tots els qui ens visiten", apuntava Mireia Estepa.
Al mateix temps, tant l'alcaldessa com la regidora de Fira han volgut agrair de forma especial als tècnics encarregats d'elaborar la memòria pertinent que ara ha sigut ben valorada pel Ministeri, no sense ocultar la seua sorpresa perquè l'expedient s'haja resolt amb tanta celeritat per part tant de l'Agència Valenciana de Turisme com pel Ministeri pertinent. La notícia botava aquest dimecres de matí, però s'espera que en un parell de setmanes aquesta declaració ja estiga publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha finalitzat afirmant que "el 2019 serà un any crucial perquè Cocentaina siga coneguda arreu del món".Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Notícies relacionades


Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina proclama als Càrrecs de les Festes de Moros i Cristians del 2019

La Publicació anuncia l´arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina

Concert "Sent-me" 09/07/19: "Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana"

Els Cursos d'Estiu de la UA es reivindiquen a Cocentaina, la seu universitària que els va veure nàixer ara fa 23 anys

La Sede Universitaria de Cocentaina acoge la inauguración institucional de los Cursos de Verano Rafael Altamira de la UA

Cocentaina proclama demà l'arribada de les seues Festes de Moros i Cristians amb l'acte de la Publicació

Edu Bernabeu Valls dirigirà l'Himne de Festes i Moisés Gil Igual serà l'autor del Cartell Anunciador

La regidoria de Benestar Social garantix l’aprenentatge i l’oci de xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Cocentaina ja té les regidories delegades


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.