Oci gratuït per a persones amb diversitat funcional de la mà de la regidoria d’Autonomia Personal


  26-09-2018 | Cocentaina   |  Visitas:210
Actualitat

CocentainaA partir del mes d’octubre tindran lloc els tallers d’oci i convivència per a persones amb diversitat funcional, un projecte innovador per a Cocentaina que ve promogut i subvencionat per la regidoria de Benestar Social i Autonomia Personal.

La regidora de l’àrea, Mireia Estepa, explicava que l’oci i el temps lliure és un dret humà i que l’equip de govern ha volgut invertir perquè aquelles persones que més dificultats tenen a l’hora de trobar una oferta adequada no hagen de desplaçar-se a altre municipi per gaudir del seu temps lliure.

La idea ve treballant-se des del mes de juliol quan les treballadores socials, la regidora i les representants de l’associació Somriu, es reunien per parlar de les possibilitats del projecte. L’alcaldessa i edil de l’àrea aclaria que «amb aquesta oferta oferim un tipus d’oci centrat en la normalització i autodeterminació dels seus participants, complementant el treball encomiable que es fa des d’altres associacions contestanes, a les quals admirem per la seua dedicació». Uns tallers que vénen de la mà de l’associació d’Ibi Somriu i de les professionals que l’integren, treballadores socials, psicòlogues, educadores socials, etc. que seran les encarregades de facilitar l’oci dels participants respectant les seues necessitats i preferències.

L’equip de govern socialista tenia clars els objectius d’aquests tallers, entre els quals podem destacar:
- Gratuïtat perquè les famílies de persones amb diversitat funcional ja suporten unes despeses elevades.
- Oferir oci de la mà de professionals de l’àrea: treballadores socials, educadores, psicòlogues, etc.
- Tallers inclusius i normalitzadors a Cocentaina, sempre arrelats al poble dels participants on ells i elles siguen qui decidixen què volen fer.

Dilluns 24 d’octubre l’associació d’Ibi i Mireia Estepa es reunien amb les famílies per explicar-los la idea i concretar les dates dels tallers d’aquest trimestre (20 i 27 d’octubre, 10 i 17 de novembre i 1 i 22 de desembre) que tindran lloc al centre social Real Blanc els dissabtes de 10 a 13:30h, un grup de 10 persones, amb prioritat per a les empadronades en Cocentaina. Una idea que les famílies i els futurs participants acollien amb molta alegria i amb il•lusió i ganes per poder començar a gaudir d’aquest recurs.

La Sra. Estepa compartia aquesta il•lusió: «dóna gust saber que amb accions com aquestes donem un poquet d’alegria i oportunitats de gaudi a persones que suporten tantes barreres en la seua quotidianitat».


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

Cocentaina celebra demà el seu I Certamen d'Interpretació de Música Festera

Gran esdeveniment per celebrar la declaració d’Interés Turístic Internacional de la Fira de Tots Sants

La Conselleria d'Habitatge i l’Ajuntament col•laboren per a millorar l'estat de conservació del Monestir de la Mare de Déu

Col•lectiu 03820 – Compromís : L’Ajuntament de Cocentaina abandona el nucli antic i deixa perdre ajudes per rehabilitar vivendes

L'Ajuntament de Cocentaina inverteix 58.000 euros en la substitució de 118 lluminàries de baix consum al Ferrocarril i Ronda Sud

L'aprovació del Pla director per a la muralla de Cocentaina habilitarà la demanda d’ajudes de l’ARRUS

La Biblioteca Municipal de Cocentaina i el seu Arxiu Històric estrenen pàgina web www.bibliococentaina.com

Es signa el contracte de redacció del projecte d’unificació del Bosco

L'Ajuntament de Cocentaina finalitza les obres de rehabilitació del llavador del Pla de la Font


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.