Oci gratuït per a persones amb diversitat funcional de la mà de la regidoria d’Autonomia Personal


Comparte esta noticia en:

26-09-2018 | Cocentaina   |  Visitas:87A partir del mes d’octubre tindran lloc els tallers d’oci i convivència per a persones amb diversitat funcional, un projecte innovador per a Cocentaina que ve promogut i subvencionat per la regidoria de Benestar Social i Autonomia Personal.

La regidora de l’àrea, Mireia Estepa, explicava que l’oci i el temps lliure és un dret humà i que l’equip de govern ha volgut invertir perquè aquelles persones que més dificultats tenen a l’hora de trobar una oferta adequada no hagen de desplaçar-se a altre municipi per gaudir del seu temps lliure.

La idea ve treballant-se des del mes de juliol quan les treballadores socials, la regidora i les representants de l’associació Somriu, es reunien per parlar de les possibilitats del projecte. L’alcaldessa i edil de l’àrea aclaria que «amb aquesta oferta oferim un tipus d’oci centrat en la normalització i autodeterminació dels seus participants, complementant el treball encomiable que es fa des d’altres associacions contestanes, a les quals admirem per la seua dedicació». Uns tallers que vénen de la mà de l’associació d’Ibi Somriu i de les professionals que l’integren, treballadores socials, psicòlogues, educadores socials, etc. que seran les encarregades de facilitar l’oci dels participants respectant les seues necessitats i preferències.

L’equip de govern socialista tenia clars els objectius d’aquests tallers, entre els quals podem destacar:
- Gratuïtat perquè les famílies de persones amb diversitat funcional ja suporten unes despeses elevades.
- Oferir oci de la mà de professionals de l’àrea: treballadores socials, educadores, psicòlogues, etc.
- Tallers inclusius i normalitzadors a Cocentaina, sempre arrelats al poble dels participants on ells i elles siguen qui decidixen què volen fer.

Dilluns 24 d’octubre l’associació d’Ibi i Mireia Estepa es reunien amb les famílies per explicar-los la idea i concretar les dates dels tallers d’aquest trimestre (20 i 27 d’octubre, 10 i 17 de novembre i 1 i 22 de desembre) que tindran lloc al centre social Real Blanc els dissabtes de 10 a 13:30h, un grup de 10 persones, amb prioritat per a les empadronades en Cocentaina. Una idea que les famílies i els futurs participants acollien amb molta alegria i amb il•lusió i ganes per poder començar a gaudir d’aquest recurs.

La Sra. Estepa compartia aquesta il•lusió: «dóna gust saber que amb accions com aquestes donem un poquet d’alegria i oportunitats de gaudi a persones que suporten tantes barreres en la seua quotidianitat».


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Cocentaina

La colla Mal Passet de Cocentaina i el grup Teló Teatre realitzaran conjuntament l´espectacle músico-teatral Dolça Fira: El viatge d´Alexandros

Presentació del còmic de La Fira de Tots Sants de Cocentaina

Vora 160.000 persones van visitar la Fira de Tots Sants durant el dia de la inauguració

Este cap de setmana acosta't a gaudir de la Fira de Tots Sants

La Guardia Civil desmantela en Cocentaina el punto de venta de cocaína de más pureza de la comarca

El Diluvi, The Dance Crashers, Cactus i l'orquestra La Pato marcaran el ritme a les nits de la Fira

Arranca la 672 edició de la Fira de Tots Sants

Ple ordinari del mes d´octubre. Seguix avant el projecte del Col·legi Sant Joan Bosco

Inaugurades les 11 exposicions oficials de la Fira de Tots Sants


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en