COMPROMÍS: "Planteja incloure les Entitats Locals Menors de la Marina Alta com a receptors directes del Pla d’Inversions Sostenibles"


  04-02-2020 | Diputació Alacant   |  Visitas:361
Política

Diputació Alacant

Aquestes s’incorporarien al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2020 classificats segons la seua població, que es restaria a estos efectes dels municipis de què formen part. La proposta modificaria el repartiment de l’any anterior, i implicaia que Jesús Pobre, La Llosa de Camatxo i la Xara ingressen uns 100.000 euros més.

L’homologació com a pobles a tots els efectes de les Entitats Locals Menors és una vella reivindicació del municipalisme. En aquest sentit, Compromís ha decidit posar una primera passa perquè la Diputació d’Alacant, com a institució al servei dels pobles, comence a interioritzar esta lògica en la seua acció.

Per això, ha plantejat al plenari de demà que les Entitats Locals Menors de la província s’incorporen directament -i per tant obtinguen recursos- del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2020 -que reparteix els romanents de tresoreria de 2019- d’acord amb la seua població, que a estos efectes es restaria de la dels municipis de què formen part.

L’any 2019 estos municipis van rebre 45.000 euros d’estos plans quan si foren tractats com a un municipi més la xifra se situaria entre els 75.000 i 80.000 euros de repartiment, en totals entre 30 i 40.000 euros d’increment a cada poble.

“Les entitats locals menors tenen els seus alcaldes i alcaldesses, són pobles, i com a tals tenen dret a rebre en igualtat de condicions finançament i a tenir l’autonomia de decidir on inverteixen pels seus veïns”, ha destacat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Diputació Alacant

La Diputación cambia las bases del reparto de subvenciones con el Plan de Obras Planifica para imponer mayor transparencia y mejorar la gestión

Carlos Mazón: “El sector turístico de la Costa Blanca puede sentirse orgulloso de su aeropuerto”

Suma amplía un mes el plazo de pago voluntario de los tributos y suspende la atención al público en sus oficinas ante la crisis del coronavirus

El MARQ inicia una campaña cultural virtual con propuestas para todos los públicos

Mazón traslada a Puig su apoyo para instar al Gobierno a incrementar las medidas de seguridad frente al coronavirus

La Diputacion de Alicante cierra al público el MARQ, el MUBAG y el Instituto Gil-Albert a causa del coronavirus

El ADDA inicia un ciclo de vídeo conciertos de estreno de acceso gratuito a través de las redes sociales

La periodista y escritora Mónica Carrillo gana el ‘Premio Azorín de Novela 2020’ con su obra ‘La vida desnuda’

El sistema de administración electrónica impulsado por la Diputación permite la tramitación de 34.000 documentos electrónicos en un día


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.