La Generalitat adquireix ms de 77 milions de productes sanitaris via martima carregats en 60 contenidors i garanteix les necessitats dels sis mesos que venen


  29-07-2020 | Generalitat Valenciana   |  Visitas:215
Actualitat

Generalitat Valenciana

La Generalitat ha adquirit ms de 77 milions d'unitats de material sanitari que han arribat via martima en 60 contenidors i que es tracta, majoritriament, de productes que no es fabriquen a la Comunitat Valenciana. Aquestes compres, unides als 46 milions de productes encarregats al clster sanitari valenci, "garanteixen la cobertura de les necessitats per als sis mesos que venen", ha destacat la comissionada de Presidncia de la Generalitat per als subministraments COVID, Mara Jos Mira.

"Aquest subministrament, sollicitat els mesos de juny i juliol, forma part de les tasques de planificaci que du a terme el Consell per a estar preparats davant de qualsevol eventualitat relacionada amb l'evoluci de la pandmia", ha destacat Mara Jos Mira.

"Amb aix, i amb les comandes que continuem fent, tenim prou reserves per a respondre amb garanties a les necessitats a qu hgem de fer front en els sis mesos que venen", ha afegit Mira. "La ciutadania pot estar tranquilla perqu hem obert un curs fluid de material tant en l'exterior com a la indstria local", ha comentat.

Aquesta mateixa setmana ha arribat a Fira Valncia material procedent d'un vol i un vaixell amb contenidors al port de Valncia encarregats fa ms d'un mes. Des del centre logstic de Fira Valncia se centralitzen les comandes per als hospitals dels diferents departaments de salut i dels centres sociosanitaris amb la finalitat d'atendre les seues necessitats de subministrament.

Dels 60 contenidors contractats noms falten per arribar els quatre que es van embarcar en un vaixell que va partir de la Xina el 21 de juliol carregat amb 10 milions de guants, l'arribada dels quals a les installacions porturies de la ciutat de Valncia est prevista el 19 d'agost.

Cal destacar que la gran majoria del material adquirit en els ltims dos mesos sn productes que no es fabriquen a la Comunitat Valenciana, com passa amb els guants, les granotes i les ulleres de protecci. En concret, han arribat 55 milions de guants, 340.000 ulleres de protecci, 63.000 granotes, 550.000 bates, 5,1 milions de calces, 1,2 milions de capells de protecci, a ms de 14,7 milions de mascaretes (d'aquestes, 2 milions sn infantils).

"Hui dia, la millor manera de prevenci contra la pandmia, a ms d'extremar el compliment de les mesures de protecci, s disposar del material necessari que evite els contagis. La meua responsabilitat s que no falte i que arribe als centres sanitaris i residncies", ha indicat Mira.

El 39 % de material fungible, comprat a empreses valencianes

Mara Jos Mira ha destacat, a ms, que actualment la Generalitat ha limitat les seues compres en l'exterior a material sanitari que no es fabrica a la Comunitat Valenciana. L'adquisici de subministraments, aix com garantir vies d'aprovisionament segures, figuren en el pla de contingncia que ha elaborat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica.

Aquest document recull els increments de recursos, procediments i millores organitzatives desenvolupades per a donar una resposta rpida a les exigncies que vaja plantejant l'epidmia. El pla reflecteix que, entre les reserves emmagatzemades en els departaments de salut, les que hi ha en el centre logstic de Fira Valncia i tot el material encarregat i pendent de subministrament, la suma que ha adquirit la Generalitat supera els 200 milions d'unitats de material sanitari.

Bona part d'aquests productes s'ha comprat al clster sanitari valenci, amb una despesa total de 46,2 milions d'euros. De fet, si es t en compte noms la classe de material fungible que es fabrica a la Comunitat Valenciana, les compres en el mercat valenci suposen ja el 39 %. Tot aix grcies a la reconversi de nombroses empreses valencianes que han reorientat la seua producci per a fabricar material sanitari.

Recentment, el Consell va rebre i ha distribut entre els hospitals de la xarxa pblica valenciana els 100 respiradors encarregats a l'aliana d'empreses valencianes Temel-Power Electronics, fabricats en la planta de Llria de l'empresa de components electrnics. Aquest encrrec, a ms, s ampliable fins a un total de 500 equips.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

La Comunitat Valenciana registra 135 altas y 166 casos nuevos de coronavirus

Sanidad revisar los tratamientos de las personas mayores de 65 aos que toman ms de cinco medicamentos para optimizar su eficacia y seguridad

Les Corts inicien el procs per installar plaques solars i estalviar en energia convencional

La Comunitat Valenciana registra 105 altas y 120 casos nuevos de coronavirus

Sanitat registra 198 altas y 209 nuevos casos de coronavirus

Sanidad administra esta semana 247.146 dosis de la vacuna frente al coronavirus

Los Puntos de Atencin Continuada atendern el horario vespertino de Atencin Primaria entre julio y septiembre

Casi 45.000 personas de la Comunitat Valenciana han requerido de ingreso hospitalario por Covid-19

La Comunitat Valenciana registra 119 altas y 210 casos nuevos de coronavirus


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.