Primer ple de l'any del Consell Valencià de cultura29-01-2018   |  Visitas:129

Aprovat l’informe favorable a la declaració de BIC de la vil·la romana de Ponera

València, 29 de gener. Palau de Forcalló.- El Consell Valencià de Cultura ha celebrat el primer ple de l’any a les 11 del matí amb la presència dels seus consellers i presidit per Santiago Grisolía. El ple s’ha hagut d’avançar a les 11 hores, una hora més prompte de l’habitual, per a permetre l’acte posterior de lliurament de la Medalla de la institució a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles pel seu 250 aniversari.
Entre les qüestions sotmeses a l’aprovació dels membres es presentava un informe, sol·licitat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni, per a l’expedient de declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC), amb categoria de Zona Arqueològica, de la vil·la romana de Ponera, en el terme municipal de Sagunt.
El conseller González Móstoles ha defensat l’informe favorable a esta declaració, perquè Ponera és un conjunt d’edificis romans, datat entre els últims anys de la República i els primers de l’Imperi, d’especials característiques de singularitat i monumentalitat. Cal dir que ara la vil·la està aterrada novament, després de ser explorada i estudiada pels arqueòlegs competents, per tal de preservar-la de possibles saquejos.
El Consell també ha aprovat l’informe econòmic del segon semestre de l’any passat, i les bases d’execució del règim comptable, pressupostari i de contractació administrativa per a l’exercici d’enguany, adaptades a nova legislació.
Per acabar, els presidents de les cinc comissions informatives en què es divideixen els consellers han exposat al Ple les activitats a què han dedicat les últimes sessions, les compareixences, i els treballs previstos en lescomissions pròximes, que
culminaran en diversos informes i declaracions.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

Puig assenyala que la via "valenciana" s'assenta sobre la qualitat, la innovació i la productivitat

Taula redona Dona i Cultura, les creadores de hui. Les dones parlen de la situació al Consell Valencià de Cultura

Puig destaca l'aposta de la GVA per l'educació pública malgrat un 'injust finançament autonòmic'

El IVCR+i Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural 2018

Vora 2.800 treballs presentats al CVC per al concurs escolar sobre el Bullying

Declaració del Consell Valencià de Cultura sobre els pressupostos de l’Estat en cultura

Puig aboga por que las instituciones y las empresas trabajen con una estrategia conjunta

Projecte de reintroducció del trencalòs a la Tinença de Benifassà

Puig assegura que el govern valencià està 'absolutament compromès amb la dignitat del treball'


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en