Adela Cortina rep la Medalla del Consell Valencià de Cultura25-09-2017   |  Visitas:190

Palau de Forcalló. València, 25 de setembre.- En un acte en la Sala de Plens de la institució, la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina, ha rebut de mans de Santiago Grisolía la Medalla del Consell Valencià de Cultura.

A l’acte ha assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, a més dels consellers de la institució i de companys i amics de Cortina, el món polític i universitari ha estat representat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Adela Cortina és, a més, directora de la Fundación Étnor, dedicada a l’ètica dels negocis i de les organitzacions. També és assessora del ministeri de Sanitat i de la Comissió Nacional de Reproducció Humana Assistida, i igualment, autora de moltes publicacions, guanyadora del Premio Nacional de Ensayo 2014 per l’obra ¿Para qué sirve realmente la ética?. L’any 2012 va ser nomenada Filla Predilecta de la Ciutat de València.

El secretari del CVC, Jesús Huguet, ha llegit l’acta de concessió de la medalla i, tot seguit, la consellera i també deixeble de l’homenatjada, Ana Noguera, s’ha encarregat de llegir la laudatio, que ha consistit en un càlid i sobri repàs per la personalitat i l’obra de la catedràtica. En paraules de la mateixa Noguera, un senzill però sentit homenatge, una aproximació personal a qui ha sigut la seua professora i poderosa impulsora dels estudis sobre l’ètica en les societats democràtiques.

Per acabar, la mateixa Adela Cortina ha llegit un breu discurs d’agraïment en què ha insistit en la necessitat de crear, com ha dit literalment, un patrimoni, un capital, de valors ètics en les nostres comunitats polítiques. I ha continuat al final citant els que, al seu parer, serien els valors ètics prioritaris en una societat com la nostra.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

Puig: La proposta de modificació dels corredors transeuropeus s´ha fet "a esquena de la Comunitat"

Puig destaca el paper de les beques Ivace per l'economia valenciana

Puig insta al Govern a aplicar una millor política energètica per al sector ceràmic

Oltra: La perspectiva feminista és imprescindible per a generar nous models econòmics més solidaris

Últim ple del Consell Valencià de Cultura ixent

Puig proposa celebrar una cimera entre les regions del Mediterrani per a abordar les migracions

La Generalitat posa en marxa la segona fase d'Esperança del Mediterrani

Puig reclama mesures estructurals per a afrontar la sequera a la Comunitat Valenciana

Puig anuncia un pla plurianual d’inversions en Elx


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en