Coneixem Vicente Ferrero, gran escultor del bronze


  28-08-2019 | Ibi   |  Visitas:1979
Societat

Ibi

Vicente Ferrero Molina, nascut a Banyeres de Mariola en 1944. Escultor i Doctor en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Catedràtic de Dibuix d'Ensenyaments Mitjans. Exdirector del Museu de Belles arts Gravina d'Alacant (MUBAG). Ha format part del Plenari del Consorci de Museus de la CV i del Consell Rector de l'Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Comunitat Valenciana (IVACOR).
Actualment és membre del Consell Valencià de Cultura.

En 1966 realitza el seu primer monument a Jaca (Osca); en l'actualitat (2013) compta amb vint-i-cinc monuments entre els quals caldria destacar el dedicat a la Festa de Moros i Cristians a Ibi, el Panteó monumental de “Azorín” a Monòver, el monument a la Música a Sant Vicent del Raspeig, el del “Centenari del Joguet” a Ibi; el del Treball, a Alcoi; el monument al Ciclista, a El Xorret de Catí,; el de Jaume I, a Petrer; el dedicat al “Tuno” a Alacant. En 2007 realitza el del Centenari Salesià, al Campello.

Entre la seua obra religiosa cal ressenyar entre altres, el Retaule dels Sants Espanyols, a Ibi; el Crist de Letur (Albacete); L'Assumpció de Bocairent i L'Assumpció de Banyeres de Mariola. L'any 2012 la seua obra “Sant Jordi” va estar exposada en “*Camins d’Art” a Alcoi, i en 2013 una de les seues obres, “Maternitat” va formar part de l'exposició “Art i Espiritualitat” al Museu Valencià d'Art Contemporani (IVAM) de València.

Entre la seua obra pública esmentar, entre altres, “Mirant al Mar” a la platja del Postiguet d'Alacant, o les quatre escultures de la platja de l'Almadrava del Campello.

La seua obra està representada en els Museus: Belles arts Sant Pío V de València, Belles arts d'Alacant, Art Contemporani de València (IVAM), museu d'Escultura “Enrique Giner” de Nules (Castelló) i en el de Vilafamés (Castelló)

Quant a exposicions, són nombroses les col·lectives i individuals. Caldria destacar la realitzada al Real monestir de Santa María de la Valldigna, organitzada per la Conselleria de Cultura en 2009-2010.

També la seua obra forma part de en nombroses col·leccions privades com ara: la de SS Joan Pau II i la de la Casa Real, a Madrid.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Ibi

Somriu, un projecte d’integració per a canviar el món

Parlem amb Rafael Miró, president de la Junta Major de Confraries de Setmana Santa

Ibi dedica una rotonda als Paqueters Reials

Por una Semana Santa segura en Ibi

El Pleno de Ibi aprueba por unanimidad realizar un reconocimiento a los represaliados republicanos ibenses

Deportes organiza Los Sábados del Deporte para los niños y niñas de Ibi que se encuentren en etapa escolar

El Ayuntamiento de Ibi firma un convenio de colaboración con la Generalitat para acelerar proyectos empresariales prioritarios de inversión en la Comunitat

Ibi recibe 1,5 millones del Ivace para sus áreas industriales

El Director General de Turismo visita Ibi con motivo del 30º Aniversario del Museo del Juguete


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.