Coneixem Vicente Ferrero, gran escultor del bronze


  28-08-2019 | Ibi   |  Visitas:1482
Societat

Ibi

Vicente Ferrero Molina, nascut a Banyeres de Mariola en 1944. Escultor i Doctor en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Catedràtic de Dibuix d'Ensenyaments Mitjans. Exdirector del Museu de Belles arts Gravina d'Alacant (MUBAG). Ha format part del Plenari del Consorci de Museus de la CV i del Consell Rector de l'Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Comunitat Valenciana (IVACOR).
Actualment és membre del Consell Valencià de Cultura.

En 1966 realitza el seu primer monument a Jaca (Osca); en l'actualitat (2013) compta amb vint-i-cinc monuments entre els quals caldria destacar el dedicat a la Festa de Moros i Cristians a Ibi, el Panteó monumental de “Azorín” a Monòver, el monument a la Música a Sant Vicent del Raspeig, el del “Centenari del Joguet” a Ibi; el del Treball, a Alcoi; el monument al Ciclista, a El Xorret de Catí,; el de Jaume I, a Petrer; el dedicat al “Tuno” a Alacant. En 2007 realitza el del Centenari Salesià, al Campello.

Entre la seua obra religiosa cal ressenyar entre altres, el Retaule dels Sants Espanyols, a Ibi; el Crist de Letur (Albacete); L'Assumpció de Bocairent i L'Assumpció de Banyeres de Mariola. L'any 2012 la seua obra “Sant Jordi” va estar exposada en “*Camins d’Art” a Alcoi, i en 2013 una de les seues obres, “Maternitat” va formar part de l'exposició “Art i Espiritualitat” al Museu Valencià d'Art Contemporani (IVAM) de València.

Entre la seua obra pública esmentar, entre altres, “Mirant al Mar” a la platja del Postiguet d'Alacant, o les quatre escultures de la platja de l'Almadrava del Campello.

La seua obra està representada en els Museus: Belles arts Sant Pío V de València, Belles arts d'Alacant, Art Contemporani de València (IVAM), museu d'Escultura “Enrique Giner” de Nules (Castelló) i en el de Vilafamés (Castelló)

Quant a exposicions, són nombroses les col·lectives i individuals. Caldria destacar la realitzada al Real monestir de Santa María de la Valldigna, organitzada per la Conselleria de Cultura en 2009-2010.

També la seua obra forma part de en nombroses col·leccions privades com ara: la de SS Joan Pau II i la de la Casa Real, a Madrid.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Ibi

Visitamos la Asociación Babilón

Ibi es prepara per a celebra la Festa dels Geladors

Conocemos a la Asociación de Familiares y Amigos de Enfermos de Alzheimer (AFA)

El Ayuntamiento de Ibi desarrolla el nuevo programa comunitario para favorecer la convivencia escolar

Ibi celebra el Día del Árbol con plantación de árboles y limpieza de residuos del paraje natural

Ibi presente en Fitur con Costa Blanca para asegurar una gran difusión de los recursos turísticos que dispone la localidad

La Estación Biológica/Jardín Botánico Torretes, designada Reserva Entomológica de España por la Asociación Española de Entomología

IBIAE se reúne en el IES La Foia de Ibi con el director general de FP

La Guardia Civil detiene e investiga a 18 personas por robos en el campo


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.