Una nova redona a Ibi pretn solucionar els problemes de trnsit


  28-10-2020 | Ibi   |  Visitas:126
Actualitat

Ibi

Les obres de construcci de la nova rotonda que regular el trnsit en la intersecci entre l'Av. Azorn amb l'Avinguda Miguel Hernndez d'Ibi comenaran aviat. L'mbit d'actuaci s'estn al tram de l'Avinguda d'Azorn entre Avinguda Joan Carles I i Carrer Verge de Guadalupe i a les confluncies entre Avinguda d'Azorn i Carrer Miguel de Cervantes, Avinguda Miguel Hernndez i Carrer la Via.

Els treballs s'han adjudicat a la mercantil Pavasal Empresa Constructora per un import de 259.192,07 (IVA incls). El termini mxim per a l'execuci de les obres ser de tres mesos, a comptar des de la signatura de l'acta de replanteig i inici d'aquestes.

Per a realitzar aquesta actuaci, la Diputaci d'Alacant ha concedit una subvenci a l'Ajuntament d'Ibi per valor de 126.701,50 euros, sent la resta aportaci municipal. L'ajuda est emmarcada dins de la convocatria per a l'exercici 2019 a favor d'entitats locals de la provncia d'Alacant per a inversions financerament sostenibles (fons de cooperaci). L'organisme provincial tamb ha costejat la redacci del projecte, valorat en 3.349,72 euros.

L'objecte de les obres projectades s la transformaci de la intersecci de dues avingudes principals de la localitat com sn l'Avinguda d'Azorn i l'Avinguda de Miguel Hernndez d'Ibi en una rotonda urbana que dinamitze el trnsit rodat, reduint el temps d'espera en aturat dels vehicles que circulen per l'Avinguda de Miguel Hernndez, mancades de prioritat de pas.

Els treballs consistiran en la renovaci i adequaci del paviment de voreres, la generaci de la rotonda, la reposici d'asfalts i refor de ferms. D'altra banda, tamb es modificar enllumenat pblic, es millorar la xarxa de provement d'aigua i es reposaran arquetes i registres afectats de les obres, aix com embornals i defenses de drenatge previs a la rotonda i la senyalitzaci s'adaptar a la nova realitat, tot aix sempre compliment a normativa d'accessibilitat.

La regulaci del trnsit entre les Avingudes Miguel Hernndez i Azorn en la localitat d'Ibi, s'ha vingut regint en aquest temps per semfors. Model que no ha resultat ser una soluci efectiva dins de l'entramat urb, a causa dels condicionants de temps d'atur i marxa que afectaven una altra via tan important com s l'Avinguda Joan Carles I, artria principal de la localitat. Posteriorment, han anat apareixent altres solucions de regulaci de trnsit en la localitat amb la formaci de rotondes en els nusos principals del viari local. Solucions que resultaven satisfactries en proporcionar dinamitzaci del trnsit en les calades rodades, regulant el trnsit en nom de l'estalvi energtic i aconseguint un augment de la seguretat viria. Per tot aix, i de manera justificada, la soluci adoptada en aquest projecte s doncs la transformaci de la intersecci de les dues avingudes en una rotonda urbana.

Santiago Czar, edil d'Urbanisme, assenyalava que aquest projecte es realitza per a donar soluci a un problema de trnsit, ja que era una zona conflictiva quant a accidents, que al mateix temps s'est estudiant la tematitzaci de l'espai perqu resulte una bonica sorpresa per a tots els vens i venes d'Ibi.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Ibi

Finalizan las obras de mejora en la Protectora de Animales

Comercio publica el veredicto del XXX Concurso de Escaparatismo y el IV de Arreglo de Fachadas de Comercios de Navidad

La construccin de la residencia geritrica de Ibi comenzar el prximo ao

El Ayuntamiento de Ibi firma de nuevo un convenio trianual para la organizacin de la prueba de automovilismo Subida a les Revoltes dIbi. Trofeo Villa del Juguete.

Ibi recibe 300.000 euros de la Generalitat para sufragar los gastos que el consistorio ha realizado para paliar los efectos del covid en los establecimientos

La Polica Local de Ibi, Autonmica y Guardia Civil siguen con las denuncias a ciudadanos y establecimientos que incumplen las normas

La Plaza de los Reyes Magos luce nueva jardinera

Comienzan las obras de peatonalizacin del Casco Antiguo de Ibi

El Ayuntamiento de Ibi contrata a una persona, durante un ao, a travs de las subvenciones EMPUJU


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.