Diumenge Ibi va celebrar la Gala del 40 aniversari de la Recuperació de les Festes d'Hivern


  25-11-2019 | Ibi   |  Visitas:646
Actualitat

Ibi

Enguany a Ibi es commemora el 40 aniversari de la recuperació de les Festes d'Hivern d'Ibi i per a celebrar-ho, des de la Taula de les Festes d'Hivern d'Ibi, es va organitzat una gala al Centre Cultural Salvador Miró.

L'any 1979, un grup d'amics que van arribar a formar un total de 25 parelles, es van ajuntar per a tornar a celebrar la dansà a Ibi, sent aquella una dansà de casats; aquell primer acte va suposar el punt de partida per a la recuperació de la resta de moments festius que constitueixen tot el conjunt que hui anomenem les Festes d'Hivern d'Ibi.

Durant el desenvolupament de la gala serem testimonis tant dels antecedents d'aquesta recuperació, com de la resta d'actes festius que es van recuperant a poc a poc i els que al llarg dels anys s'han anat incorporant fins a arribar als nostres dies.

La gala, que es durà a terme pel Grup de danses d'Ibi, amenitzada pel Sonet del Grup de Danses i pel Taller de Música Castell Vermell. Un acte entranyable i emotiu on es va fer un homenatge als protagonistes d'aquests 40 anys de Festes d'Hivern.

De manera sintètica em reviscut en una hora tots els actes de celebració de les Festes d'Hivern. Proclamació de Reis i Virreis, Danses i Tapats, Ball del Virrei, etc. Un acte per a defensar aquestes tradicions i el seu futur. Des d' Intercomarcal TV desitgem al poble d'Ibi, molts anys d'Enfarinats, Amantats, Danses, Música i Ball.

Prompte ho podran veure a #IntercomarcalTV junt amb el Reportatge especial de la Vestimenta Iberuda de les Festes d'hivern que hem preparat amb motiu d'aquesta celebració. Mil gràcies al Grup de Danses per la seua amabilitat!

Des de la Taula de les Festes d'Hivern d'Ibi es convida a tots els iberuts i iberudes a unir-se a aquest esdeveniment que corrobora l'arrelament de les nostres festes més emblemàtiques.


PREPARATIUS:

ACTE 40 ANIVERSARI:
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Ibi

Comienza la formación ‘Operario polivalente en la fabricación de muñecas’

Segon dia de danses i Ball del Virrei, dia 30 de decembre

Visitem la Seu del Grup de Danses d'Ibi amb motiu del 40 Aniversari de la Recuperació de les Festes d'Hivern

Primer dia de danses o dia dels Casats

Ball del Virrei al Pavelló Esportiu Municipal

Cabalgata de los Reyes Magos

Entrevista al director de IBIAE, Héctor Torrent

La Asociación Babilón sufre dos robos en una semana

Programación cultural Enero-Junio 2020


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.