Les Corts commemoren el 600 aniversari de lArxiu del Regne de Valncia i de la Sindicatura de Comptes


  06-09-2019 | Les Corts Valencianes   |  Visitas:147
Actualitat

Les Corts Valencianes


Valncia, 6 de setembre de 2019 Les Corts Valencianes inauguraran el proper dijous 12 de setembre pel mat una exposici dedicada al 600 aniversari de la creaci de lArxiu del Real (que evolucion a lArxiu del Regne de Valncia) i del Mestre Racional (actual Sindicatura de Comptes).

En la reuni de les Corts forals valencianes de 1419, celebrades al Palau episcopal de Valncia del 28 dagost al 18 de setembre deixe any, es prengueren, entre daltres, els acords de crear lArxiu reial de Valncia i el Mestre Racional del Regne de Valncia. De fet, lArxiu del Regne s la instituci valenciana ms veterana, perqu s lnica instituci foral que mai fou suprimida, sort que no tingu el Mestre Racional, eliminada en 1707 i que es recuper ja amb la democrcia, lany 1985, com la Sindicatura de Comptes.

Per haver estat dos institucions importantssimes creades arran duna reuni de les Corts forals, les actuals Corts Valencianes decidiren en la seua Mesa realitzar una exposici de documents histrics i fotografies, que sha installat en la sala dels Espills del Palau dels Borja i que romandr fins desembre.

Segons ha explicat el President de les Corts, Enric Morera, la histria del nostre autogovern ve de lluny, com b demostren els nostres Furs, les Corts forals, la creaci per part deixes Corts de la Generalitat, de lArxiu del Regne o del Mestre Racional. Amb la democrcia hem recuperat eixes denominacions i hem de posar en valor tot all que demostra el gran bagatge duna nacionalitat histrica com la nostra, de tot all que ens hem de sentir ben orgullosos les valencianes i valencians.

Des del dia de la inauguraci, totes les visites programades a les Corts passaran per la mostra. Igualment, es podr visitar amb motiu de les jornades de portes obertes que es faran pel 9 dOctubre. A ms, al web de les Corts es posar un correu electrnic per demanar visitar-la i els serveis de protocol de la cambra organitzaran grups tancats en horaris de mat i de vesprada.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Les Corts Valencianes


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.