Informació als agricultors i ramaders


  04-04-2020 | Monòver   |  Visitas:149
CORONAVIRUS

Monòver

INFORMACIÓ ALS AGRICULTORS i RAMADERS DE LA NOSTRA POBLACIÓ

El Reial decret 463/2020, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació ocasionada pel COVID-19, estableix que les autoritats competents delegades adoptaran les mesures necessàries per a garantir el proveïment alimentari.

En el cas d'agricultors, ramaders, aqüicultors i pescadors podrán continuar realitzant les labors necessàries per a garantir el manteniment d'activitat.

No existeix l'obligació d'una acreditació particular per a aquesta situació, no obstant això, algunes organitzacions o entitats, de manera voluntària, estan facilitant models per als seus associats que poden ser útils per a facilitar la justificació del desplaçament en cas que així siga requerit per l'autoritat competent.

Els agricultors i ramaders disposen de documents acreditatius que avalen el desplaçament al seu lloc de treball i activitat. Concretament, el Registre d'Explotacions Ramaderes (REGA), en el cas de la ramaderia i el Registre General de la Producció Agrària (REGEPA) per als agricultors, que també poden presentar com a document la pòlissa de l'assegurança agrària, la Seguretat Social Agrària (SETA o RETA) o el document d'ajuda de la PAC.

Segons l'article 3.3 de l'ordre TMA/254/2020, de 18 de març, per la qual es dicten instruccions en matèria de transport per carretera i aeri, es poden utilitzar furgonetes per al trasllat dels treballadors al camp i per a traslladar a mariners i treballadors dels vaixells pesquers als ports, sempre que no s'ocupe més d'un terç dels seients disponibles de l'ocupació màxima del vehicle i guardant les mesures de seguretat dictades per Sanitat.

D'aquesta forma, podran viatjar junts en un turisme dos treballadors (el conducte i un altre passatger que viatjarà darrere del seient del copilot), i tres en una furgoneta amb capacitat per a nou persones. S'hauran de prendre les mesures de precaució necessàries per a mantindre una distància de seguretat apropiada entre els ocupants dins d'aquest. En tot cas, es mantindrà sempre buida la fila posterior a la butaca ocupada pel conductor.

LLISTAT DE TELÈFONS I CORREUS ELECTRÒNICS DE LES OCA DE LA COMUNITAT VALENCIANA
http://www.agroambient.gva.es/va/ocapas

NORMATIVA PUBLICADA PEL MINISTERI D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ AMB MOTIU DEL COVID-19 AMPLIACIÓ DEL PERÍODE DE SUBSCRIPCIÓ I MODIFICACIÓ DE LES ASSEGURANCES AGRÀRIES
https://www.mapa.gob.es/…/200326ampliacionplazosuscripcions…

NOTA INFORMATIVA SOBRE L'APLICACIÓ DEL REIAL DECRET DE L'ESTAT D'ALARMA EN EL SECTOR AGRÍCOLA, RAMADER I PESQUER
https://www.mapa.gob.es/…/200324ampliacioncomunicacionaplic…

ORDRE TMA/279/2020, DE 24 DE MARÇ, PER LA QUAL S'ESTABLEIXEN MESURES EN MATÈRIA DE TRANSPORT D'ANIMALS
https://www.boe.es/…/di…/2020/03/25/pdfs/BOE-A-2020-4029.pdf

INSTRUCCIONS SOBRE LA CIRCULACIÓ DE VEHÍCLES DESTINATS A LA PRODUCCIÓ, COMERCIALITZACIÓ, TRANSFORMACIÓ I DISTRIBUCIÓ DE PRODUCTES AGRÍCOLES, RAMADERS I PESQUERS I AL TRANSPORT DE MERCADERIES PERIBLES
https://www.boe.es/…/di…/2020/03/26/pdfs/BOE-A-2020-4065.pdf

INSTRUCCIONS DEL MINISTERI EN MATÈRIA D'AGRICULTURA, RAMADERIA PESCA
http://www.agroambient.gva.es/…/44864625-01ac-444c-8e9d-4ff…

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

El actor monovero Alfredo Belda protagonizará una obra de teatro escrita por Azorín

Visitem un forn de pa "eco" a la localitat de Monòver

La Asociación de Comerciantes de Monóvar anima a los comercios, empresas y autónomos a solicitar las nuevas ayudas

Actualitat de Monòver amb el seu cronista oficial

Acondicionamiento de los alrededores del colegio Azorín y de la avenida de la Enseñanza

El Kursaal Fleta acoge una nueva exposición del Centro Ocupacional "El Molinet"

Acto Homenaje a los Héroes de la pandemia

Monóvar celebra la festividad de los Santos Patronos

Parlem amb els responsables del nanos i gegants de Monòver


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.