Monòver celebra el 9 d'Octubre adaptant-se a la nova normalitat


  07-10-2020 | Monòver   |  Visitas:197
Festes

Monòver

L’Ajuntament de Monòver des de la Regidoria de Cultura ha organitzat un àmplia programació per celebrar aquest divendres el 9 d’Octubre, dia dels valencians i valencianes, en commemoració de la fundació per part del rei Jaume I de l’antic Regne de València.

Les activitats començaren a les 11h del matí a la Plaça de la Sala on l’alcalde, Alejandro García, farà lectura del seu manifest que anirà seguit de l’himne valencià. En tot moment les autoritats, veïns i veïnes de Monòver estaran acompanyats pels nanos i gegants que enguany no podran ballar encara que estiguen acompanyats per la música de dolçaina i tabalet de la Colla el Xirivell. No obstant això, “hem volgut que els nostres infants tinguen l’oportunitat de tornar a veure a la nostra colla de nanos i gegants després de molts mesos de descans. És una forma de fer-los veure que no ens oblidem d’ells i que totes i tots tenim molts ganes de desfilar de nou pels nostres carrers, cantant i ballant, com diu la cançó” apunta Júlia Tortosa, regidora de Cultura.

Tot seguit, a les 12:30 donarà inici a l’àgora de la Casa de Cultura l’espectacle Oyun de la companyia El Fedito. L’espectacle el protagonitza Federico Menini format en distintes tècniques circenses(malabars, funambulisme, teatre, equilibris, clown, acrobàcies, màgia i dansa) durant més de 15 anys. En oyun tot gira al voltant de les olles i els elements quotidians de les nostres cases per a crear un artefacte en equilibri. Així el malabarista va creant espai, dibuixant l’aire i jugant amb la gravetat. Júlia Tortosa apunta que “enguany hem optat per aquest tipus d’espectacle perquè pensem que és idoni per a veure’l asseguts mentre que en anys anterior hem optat per música infantil i juvenil en directe que es podia ballar. A més a més, aquest és un espectacle únic i innovador per a tots els públics que combina humor, originalitat, ritme depurat i tècniques de malabars”.

La celebració conclourà a les 13h quan s’inaugurarà la 6ª mostra d’artistes plàstics monovers. Una iniciativa ja consolidada que arreplega gran nombre d’obres fetes per monovers i monoveres “donant compte de la gran tradició i interés que ha tingut sempre el nostre poble per les arts plàstiques. Hem d’estar agraïts a tots ells i elles per la col•laboració i l’esforç que fan perquè aquesta mostra siga tan exitosa”, comenta l’alcalde, Alejandro García. Des de la Regidoria de Cultura ens recorden que la inaguració tindrà lloc al carrer Quiles Mollà, davant del Kursall Fleta que alberga l’exposició en qüestió. En paraules de Tortosa “el motiu pel qual hem optat per fer la presentació en el carrer és per evitar aglomeracions a l’interior de l’edifici. De fet, tots els actes es portaran a terme al carrer i estaran en tot moment controlats per la policia, protecció civil i tècnics de l’Ajuntament. Posteriorment, l’exposició es podrà visitar, en grups reduïts per garantir les mesures sanitàries requerides. En aquest sentit, enguany, no podrem gaudir de la partida de llargues que el club de galotxes Monòver ens ofereix des de fa dos anys al Carrer Luis Martí. Volem, però, que sàpien que no ens oblidem d’ells i que esperem que el pròxim any puguen estar gaudint d’aquest esport de nou als nostres carrers en un dia tan important per a la nostra cultura”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

La xiqueta Laia Esteve, Pregonera Infantil de les Festes de Setembre 2021

Monòver rep més de 241.300 euros per al Taller d’Ocupació ‘Monòver Emplea VI’

La Regidoria de Festes presenta el Cartell de Festes de Setembre 2021

Elecció de les Reines i Cort d'Honor de les Festes de Santa Bàrbara 2021

L’Ajuntament de Monòver signa un conveni de col•laboració amb l’Asociación de Madres y Padres de Alumnos del colegio de Educación Especial ‘Miguel de Cervantes’ d’Elda

Monòver ha aportat diverses línies d’ajuda a empreses i comerços locals durant els darrers mesos de pandèmia

Monòver prepara la V Edició de les Balconades 2021


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.