Monòver rendirà un homenatge a la figura de Pepe Payá el pròxim 18 de maig, “Dia Internacional dels Museus”


  23-02-2021 | Monòver   |  Visitas:122
Actualitat

Monòver

A més a més, es contempla la possibilitat de donar el nom de Pepe Payá a un espai públic, com a referent cultural de la localitat.

El pròxim 18 de maig es commemorarà el Dia Internacional dels Museus i, aprofitant aquesta fita cultural, l’Ajuntament de Monòver té previst dedicar aquesta data a homenatjar la figura del monover Pepe Payá, recentment desaparegut.

Pepe Payá fou un gran azorinià i director de la Casa Museu Azorín de Monòver durant quatre dècades. A més a més, va organitzar conferències, Congresos Internacionals, xerrades i centenars d’activitats relacionades amb l’il•lustre escriptor monover, José Martínez Ruiz, Azorín.

Per tant, des de les Regidories de Cultura i Patrimoni s’ha dut a càrrec aquesta iniciativa, “la qual encara està per ultimar, organitzar la programació, així com el format que s’adoptarà”, segons ha explicat Júlia Tortosa, regidora de Cultura.

En este sentit, “hem contactat amb la seua família i està d’acord en aquest merescut homenatge”, assegura Tortosa. Però això no serà tot, i és que també “es contempla la possibilitat de donar el nom de Pepe Payá a un espai públic monover”, anuncia la regidora de l’àrea.

I és que Pepe Payá és un referent cultural a la localitat i “responsable d’ubicar el nom de Monòver al mapa a partir de la divulgació de la vida i l’obra d’Azorín”, destaca. Així, “és aquest un homenatge necessari”.

Pel que fa al tipus d’esdeveniment que s’organitzarà per al Dia Internacional dels Museus, “ens agradaria que l’homenatge es fera de manera presencial, però contemplarem totes les possibilitats. En cas que la realitat sociosanitària no ens permeta fer-ho així, doncs es durà a terme de manera virtual”. No obstant això, “més endavant s’anunciarà la programació, així com les activitats relacionades”, explica Júlia Tortosa.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

Monòver rebrà més de 247.200 euros de les Ajudes Parèntesi destinades als sectors més perjudicats per les restriccions

Monòver vigila les pinedes municipals per a combatre la processionària

S’adequa la senyalització viària a diverses zones de la ciutat

Comencen les obres de millora de la coberta de l’Ermita de Santa Bàrbara de Monòver

Parlem amb Alejandro García, alcalde de Monòver, sobre l'actualitat del municipi

L'Ajuntament de Monòver continua amb les desinfeccions de la ciutat i del cementeri

Monòver recorda els orígens, mites i llegendes del Carnestoltes amb un mural “optimista i esperançador”

Monòver rendirà un homenatge a la figura de Pepe Payá el pròxim 18 de maig, “Dia Internacional dels Museus”

Monòver se suma al Dia del Voluntariat de Protecció Civil amb un homenatge als voluntaris locals


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.