Monòver tornarà a lluir les balconades 2020 als balcons tradicionals de la Plaça de la Sala amb temàtica relacionada amb el COVID19


  31-07-2020 | Monòver   |  Visitas:87
Actualitat

Monòver


La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mònover ha llançat hui les bases per a la convocatòria 2020 de l’exposició d’art al carrer feta sobre llençols que arriba ja a la seua quarta edició.

Aquesta iniciativa, com ens recorda la Regidora de Cultura, Júlia Tortosa Corbí, “va començar el seu camí ara fa quatre anys per a celebrar el 50 aniversari de la mort de l’escriptor monover, Azorín. Aquell any vam repartir llençols d’una certa grandària perquè els artistes que volgueren pintaren alguna cosa relacionada amb l’obra d’aquest escriptor i així retre-li homenatge al literat alhora que divulgàvem d’una forma innovadora el seu llegat literari. Les obres resultants es van exposar als balcons del carrer Salamanca on es troba la Casa-Museu Azorín”.

Atés l’èxit de la convocatòria la Regidoria va decidir repetir la convocatòria durant els anys posteriors, sempre mantenint la temàtica relacionada amb la literatura. En aquesta ocasió les balconades versaran sobre de la dualitat “confinament-llibertat” com a tema literari. Quant a la preinscripció, es realitzarà a la Biblioteca Pública Municipal de Monòver des de l’1 d’agost fins al 20 d’octubre de 202 i serà, com sempre, l’Ajuntament el que proporcione teles de mides aproximades de 100x160 cm. per a majors de 14 anys i de 100 x 125 cm. per a xiquets i xiquetes menors de 14 anys. No obstant això, s’admetran altres teles de les mateixes mides, sempre que es faça la inscripció corresponent i l’obra siga entregada abans de el 20 de novembre. El lliurament de les obres es realitzarà també a la Biblioteca Pública juntament abans del 20 d’octubre. Com es pot comprovar la inauguració d’aquesta mostra s’ha endarrerit respecte a anys anteriors i és que, com ens explica Tortosa, “cada any hi ha gent més jove que s’interessa en participar-hi i és per això que des de l’IES Enric Valor de Monòver ens van proposar de fer la mostra més tard per a tenir temps una vegada començat el curs escolar perquè alguns docents de l’assignatura d’educació plàstica i visual pogueren treballar els llençols amb els seu alumnat. Així doncs la inauguració tindrà lloc el 6 de novembre i romandrà fins al 30 del mateix mes per a fer-la coincidir amb la Fira”.

Aquesta iniciativa suposa per a la població una clara aposta per potenciar la creació artística tant dels artistes locals com de la contornada. A més a més, com explica Júlia Tortosa “volem també que l’exposició ajude a despertar l’interés per la literatura i, per extensió, que fomente el plaer per la lectura. També tenim l’objectiu de posar en valor les façanes de les cases tradicionals del casc antic del poble amb els seus balcons tan característics. Pensem que aquesta és una forma de fomentar el turisme de qualitat al municipi ja que la mostra ha despertat l’interés de persones foranies que s’han acostat a Mònover i han pogut així conéixer alguns carrers i racons del casc històric”.

Des de la Regidoria animen a tota la població a participar en aquesta nova edició de balconades i es recorda que totes les persones participants rebran diversos obsequis com ara llibres, vi del municipi i objectes promocionals de la localitat. Tortosa, en aquest sentit, ha agraït el treball fet per tot els artistes i aficionats que han participat fins ara en aquesta iniciativa ja que “sense totes elles i ells no haguera sigut possible arribar fins aquí. Cal també fer menció de la nostra bibliotecària, Alicia Cerdà, ja que ha sigut ella qui ha coordinat el any rere any el lliurament i l’arreplega de llençols i, per tant, ha tingut també un paper fonamental en l’èxit de les ja consolidades balconades literàries de Monòver.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

Aquest matí han començat els treballs d'exhumació de la fossa comuna del cementeri municipal de Mònover

Monòver comença les tasques d'exhumació dels afussellats pel franquisme la pròxima setmana

L´Ajuntament de Monòver signa diversos convenis amb associacions culturals locals

El MITECO continúa apoyando hoy con más medios aéreos y terrestres las tareas de extinción del incendio declarado en Monóvar (Alicante)

Ahir es va donar per extingit l'incendi de Monòver

Un avió Hallidland DH-89 “Dragon Rapide” aterra a la pedania monovera del Fondó

Monòver tornarà a lluir les balconades 2020 als balcons tradicionals de la Plaça de la Sala amb temàtica relacionada amb el COVID19

El Ayuntamiento de Monóvar traslada sus agradecimientos al Parque de Bomberos de Elda

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Monòver ha reubicat el contenidor destinat a la recollida de poda


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.