Nous vinils amb fotos antigues per a les parades de bus de Monòver


  19-05-2020 | Monòver   |  Visitas:104
Actualitat

Monòver

Des de les regidories de patrimoni i cultura s’ha portar a terme una iniciativa per a canviar l’aspecte de les tres marquesines que hi ha a les parades de bus de Monòver.

La iniciativa ha consistit a col•locar tres vinils amb sis fotografies antigues de Monòver realitzades per Pepe Caneu i superposades a altres actuals on es pot veure com ha canviat el poble al llarg del temps. Algunes de les fotografies ens mostren el convent, l’antic mercat superposat a l’actual Casa de Cultura, el Casino o la Plaça de la Sala, entre d’altres, i van ser publicades en el llibre Pepe Caneu: cinquanta anys de fotografia.

Aquesta acció va unida a la inauguració d’una exposició titulada “Si Pepe Caneu tinguera instagram” i a la col•locació d’unes grans lones en diversos racons de la localitat. De fet, com ens explica la regidora de l’àrea de cultura, Júlia Tortosa, “la inauguració d’aquestes tres activitats estava programada per a finals del mes del març però, com tots sabeu, no es va poder portar a terme perquè va coincidir amb la declaració de l’estat d’alarma i amb el consegüent confinament total de la població”.

No obstant això, ara que les mesures de contenció de la Covid19 comencen a alleugerir-se “hem decidit procedir a la col•locació dels vinils a les marquesines ja que el transport públic està funcionant i pensem que és una manera de començar a posar les activitats culturals en marxa d’una forma molt senzilla i sense riscos.

A més, aquesta iniciativa és una forma de posar en valor la fotografia feta a Mònover i les exposicions culturals en el seu conjunt”. En aquest sentit el regidor de patrimoni, Loren Amat, comenta que “amb aquesta mostra tenim com a objectiu principal donar a conéixer el nostre patrimoni arquitectònic ja que molts dels llocs mostrats han anat canviant al llarg del temps i no ha sigut sempre per a millorar els nostre espai urbà”.

Loren Amat, també apunta que “el fet de posar els vinils a les marquesines on paren el autobusos és una forma també de donar a conèixer Monòver entre les potencial persones que puguen arribar-hi de localitats veïnes i amb això pensem que contribuïm a fomentar també un turisme de qualitat”.

Quant a la inauguració de l’exposició i de les lones als carrers, Júlia Tortosa ens comenta que “encara no tenim una data prevista ja que estem esperant a comprovar com evoluciona el desconfinament. Quan les autoritats competents ens facen saber que la situació està sota control anunciarem quins actes es podran fer i en quins terminis.

En aquest sentit, però, és important assenyalar que des de l’àrea de cultura hem seguit durant tot aquest període fent comandes a empreses locals perquè creiem que és una forma d’activar el comerç local. A més a més, no hem deixat de treballar en la millora dels edificis culturals i en fer treballs interns d’arxiu, biblioteca i de preparació d’alguna publicació. De fet, aquesta aturada ens ha permés avançar en algunes tasques que havíem posposat pel gran volum de treball setmanal que solem tenir en la nostra àrea”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

Monòver comença les tasques d'exhumació dels afussellats pel franquisme la pròxima setmana

L´Ajuntament de Monòver signa diversos convenis amb associacions culturals locals

El MITECO continúa apoyando hoy con más medios aéreos y terrestres las tareas de extinción del incendio declarado en Monóvar (Alicante)

Ahir es va donar per extingit l'incendi de Monòver

Un avió Hallidland DH-89 “Dragon Rapide” aterra a la pedania monovera del Fondó

El Ayuntamiento de Monóvar traslada sus agradecimientos al Parque de Bomberos de Elda

Monòver tornarà a lluir les balconades 2020 als balcons tradicionals de la Plaça de la Sala amb temàtica relacionada amb el COVID19

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Monòver ha reubicat el contenidor destinat a la recollida de poda

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Monòver ha reubicat el contenidor destinat a la recollida de poda


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.