Arranquen les XV Jornades per a la Sostenibilitat 2019


  08-03-2019 | Muro d´Alcoi   |  Visitas:327
Actualitat

Muro d´Alcoi

Muro referent de la divulgació mediambiental

El passat dijous 7 de març, van arrancar a Muro les XV Jornades per a la Sostenibilitat amb la presència del Conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, l’Alcaldessa de la Vila de Muro, Jacquelin Cerdà, i Elicerio Pérez, Regidor de Medi Ambient. Aquestes jornades, que s’han convertit en referent de la divulgació mediambiental, tenen com a objectiu apropar el medi ambient als veïns de Muro i visitants d’altres poblacions. “Per a nosaltres és un repte promoure la consciència mediambiental i sostenible, apropant a tota la ciutadania conferenciants per a que compartisquen els seus coneixements amb tots nosaltres, donant a conéixer el patrimoni natural que tenim, per tal d’estimar-lo i protegir-lo i debatent sobre els problemes mediambientals i les seues possibles solucions”, ha remarcat el regidor Elicerio Pérez.

Per la seua banda, Climent ha destacat en l'inici d'aquestes jornades que "hem de fer economia tenint en compte el canvi climàtic, treballant per a aconseguir la descarbonització de l’economia amb un nou model energètic basat en energies renovables i l’eficiència energètica". El conseller ha reafirmat el seu compromís amb "la necessària evolució cap a un nou model energètic més eficient i sostenible; un compromís amb la sostenibilitat que ha de ser-ho del conjunt de la societat".
A l’acte es van inaugurar 4 exposicions que estaran a disposició del públic fins el 6 d’abril, quan finalitzen les Jornades.

La primera d’elles “Quinze anys amb la natura” situada al corredor de l’Ajuntament, mostra els cartells i programes de les 15 edicions. El regidor va fer un reconeixement als anteriors regidors de medi ambient, presents a l’acte, que han organitzat les Jornades durant estos quinze anys així com als tècnics municipals. “Heu situat el poble de Muro com a referent de sostenibilitat i d’unes polítiques mediambientals que denoten l’estima pel nostre territori”, va remarcar el regidor.

Seguidament tots els assistents van eixir cap al carrer Papa Joan XXIII on es situa l’exposició “La natura que tenim a prop, Fauna de la Mariola”. Presentada per Vicent Ferri, biòleg i un dels autors, la mostra presenta fotografies en gran format de la fauna del Parc Natural de la Serra Mariola penjades als balcons del carrer.
La comitiva va continuar fins a l’Arxiu Municipal on es troben dos exposicions més. L’artista Chemi Galiano va presentar “Transformant la Realitat VI”, obres d’art de diversos autors fetes a partir d’objectes i materials reutilitzats.
Per a finalitzar es va presentar “Fibres. La natura Teixida” de la ma de la comissaria de l’exposició Helena Paricio i Frederic Artés, propietari dels objectes. L’exposició, patrocinada per AITEX, mostra la unió de la natura i la cultura al llarg del temps usant fibres naturals. En paraules del regidor de medi ambient “Aquesta exposició és una oportunitat per a mostrar a tota la societat una herència lligada al coneixement del nostre territori i en particular de les plantes al nostre abast i del seu ús per a cobrir les necessitats humanes al llarg de la nostra història”.
Les Jornades per a la Sostenibilitat compten amb una amplia programació per a tots els públics al voltant del medi ambient amb conferències, exposicions, cursos, presentacions de llibres, rutes, tallers, o la tradicional “Volta a les pedanies” que ve realitzant-se des de la primera edició.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Muro d´Alcoi

Inici de la Festa amb el Pasacarrer

Actes dia 11 de maig : Misa de las Clavariesas i Entrada Cristiana

Quart dia de Festes de Moros i Cristians a Muro

Diumenge, 12 de maig: Dia de la Mare de Déu, Entrada dels Moros i Processó

La Pujà de la Mare de Déu marca el final de les festes de Muro

II Jornada de la ciència

Parlem amb l'Alcalde de Festes de Muro, Paco Vicedo

La Generalitat declara els Moros i Cristians de Muro Festa d´Interés Turístic Autonòmic

La ciència conecta amb Muro


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.