José Rafael Pascual-Vilaplana, Premi Maitena 2020 de la Societat Coral de Bilbao


  13-12-2020 | Muro d´Alcoi   |  Visitas:188
Actualitat

Muro d´Alcoi

Hui tenim la sort de parlar amb el director i compositor Jose Rafael Pascual-Vilaplana amb motiu del guardó Maitena que ha rebut de part de la Societat Coral de Bilbao, creada en 1886. L’objectiu d’aquest premi és reconéixer a persones que hagen tingut una relació especial amb la institució i que hagen contribuït al seu creixement i projecció pública.

El lliurament del premi tindrà lloc en 2021, perquè en aquest any no ha pogut celebrar-se l'acte protocol·lari a causa de la situació provocada per la COVID19.

La música coral al País Basc va més enllà de ser un fenomen artístic, sinó que a més representa un element de cohesió social, a mode de les nostres bandes de música.

La Societat Coral de Bilbao, que ha tingut entre els seus directors a personalitats de la música com Jesús Guridi, Jesús Arámbarri o Rafael Frühbeck de Burgos, entre altres, va ser la impulsora, a inicis del segle XX, de la creació de diverses òperes basques, sent la primera d'elles Maitena (1909), del compositor basc francés Charles Colin, i la que dóna nom a aquest premi.

Pascual-Vilaplana és director titular de la Banda Municipal de Bilbao des de l'any 2015 i durant tot aquest temps, la Societat Coral de Bilbao ha col·laborat amb ells en diferents produccions simfòniques corals. A més, en 2019, Pascual-Vilaplana també va dirigir l'estrena mundial de la cantata La caiguda de Bilbao de l'il·lustre compositor bilbaí Luis de Pablo, posant-se al capdavant de la BOS (Orquestra Simfònica de Bilbao), la Societat Coral de Bilbao i tenint com a solista al prestigiós violoncel·lista basc, Asier Polo.

Parlarem amb ell sobre què ha significat aquest reconeixement, i aprofitarem per a parlar sobre el treball en aquestos mesos i dels futurs projectes.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Muro d´Alcoi

El CEIP El Bracal de Muro per fi començarà la seua renovació

El Ayuntamiento de Muro inicia diversas actuaciones de mejora en el municipio

Parlem Aida Martínez, Regidora de Comerç de Muro i amb l’Associació de Comerciants de Muro

Comprar a Muro és un regal

Els xiquets i xiquetes de Muro reben als Reis Mags d'Orient

L'alcalde de Muro realitza el balanç polític d'aquest 2020 per a les càmeres d’Intercomarcal Televisió

Suspesa la Fireta de Sant Antoni de Muro 2021

Educació inicia les obres de construcció del nou CEIP El Bracal de Muro de Alcoy

Lluirament de cartes al Patge Reial


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.