La Generalitat declara els Moros i Cristians de Muro Festa d´Interés Turístic Autonòmic


  04-05-2019 | Muro d´Alcoi   |  Visitas:267
Festes : Moros i Cristians

Muro d´Alcoi


L’Ajuntament de Muro està d’enhorabona. Les festes de Moros i Cristians de Muro han segut declarades Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. La Generalitat Valenciana així ho ha atorgat. Una resolució que es publica hui, dia 3 de maig de 2019, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, tot just a una setmana de celebrar-se les festes patronals de la vila.

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Turisme, va presentar la sol•licitud a la Secretaria Autonòmica de Turisme el passat 23 de novembre de 2018, on s'instava la declaració de festa d'interès turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana, per a les Festes de Moros i Cristians de Muro. Després de l'estudi de la documentació que consta en l'expedient i vist l'informe del cap del Servei d'Assistència i Inspecció Turística, de data 17 d'abril de 2019, i la proposta del director general de Turisme, mitjançant la qual es proposa resoldre favorablement la concessió de la mencionada distinció, de conformitat amb el que disposen els articles 3.1.c), 7.1 i 9.1 del Decret 119/2006, de 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interès turístic de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Turisme, Carol Iváñez ha assenyalat que “ens trobem molt orgullosos. Han segut sis mesos d’espera on per fi les festes de Moros i Cristians de Muro són reconegudes amb aquest títol honorífic. Una declaració que suposa un revulsiu per al nostre potencial turístic i econòmic i tot just arriba a una setmana vista de celebrar-se les Festes de Moros i Cristians. Els murers i mureres podem sentir-nos ben orgullosos”, va indicar.

El regidor de Festes, Eli Pérez ha declarat, «convidem a tot el món a gaudir i conèixer les nostres Festes de Moros i Cristians, que amb aquesta declaració es reafirmen com una de les que més interès i tradició tenen en el conjunt de les Festes de Moros i Cristians que es celebren al llarg del nostre territori. Tot açò és fruit d’anys de treball per part de la Junta de Festes de Moros i Cristians i l’Ajuntament que organitzen les Festes any rere any juntament amb tot el món fester. Unes festes centenàries amb un prestigi, qualitat i projecció que ja ningú no dubta. I com no, de tot el poble de Muro que amb la seua implicació i el seu caràcter acollidor, han fet de les nostres Festes les millors».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Muro d´Alcoi

El concurs públic per a la construcció del CEIP El Bracal s’ha obert hui a la plataforma de contratació de l’Estat

Don Jesús Rodrigo, vicario parroquial de Muro, envía sus mejores deseos en estas fechas tan especiales

Oficina Ajudes Iniciatives COVID19

L´Ajuntament de Muro repartirà mascaretes a cada domicili de la població

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit l’aula d’Infantil de 2 anys al CEIP Montcabrer

Residus abocats al camí de la Quebrantà

Eucaristies de les Festes de Moros i Cristians 2020 de Muro


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.