Muro aprova el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals


  08-02-2019 | Muro d´Alcoi   |  Visitas:301

Muro d´Alcoi

L’Ajuntament ha donat llum verda al document en el plenari municipal i serà enviat a la Conselleria de Medi Ambient per tal que obtinga l’aprovació definitiva
L’Ajuntament de Muro ha aprovat en la sessió plenària ordinària de febrer, celebrada el dimecres dia 6, el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals (PLPIF). Una volta superat aquest tràmit, el document s’enviarà a la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per a la seua revisió i aprovació. És tracta d’un document que marca les línies d’actuació a dur a terme per a prevenir els incendis forestals i evitar la seua propagació en cas que es produïsquen. Eli Pérez, regidor de Medi Ambient, afirma que “l’Ajuntament està compromès amb la seguretat i la prevenció del risc d’incendis forestals que presenta la localitat, mostra d’això és que des de la Regidoria de Medi Ambient hem treballat seriosament en aquest nou document des de 2016. Encara que semble molt de temps, s’ajusta als terminis habituals en la redacció d’aquest tipus de documents tècnics”.

La funció del PLPIF és desplegar en l'àmbit municipal les actuacions que es proposen en els plans de prevenció de nivell superior, com són els de les demarcacions forestals i els dels parcs naturals, respectant íntegrament les accions i infraestructures proposades, ajustant-les al marc de competències municipal. Ha d'incloure, a més, intervencions en infraestructures i actuacions tant de conscienciació com ambientals.

El PLPIF de Muro inclou informació detallada del terme municipal amb nombrosa cartografia zonificada. També inclou plànols de la xarxa viària i punts d’aigua, tallafocs existents i propostos, de vulnerabilitat, entre d’altres, així com l’inventari dels mitjans necessaris per a actuar en cas d’incendi forestal. El PLPIF, a més contempla, un detall d’inversions a realitzar en els 5 anys posteriors a la seua aprovació. Alhora es contemplen en el document un llistat de mesures amb la finalitat de conscienciar i informar a la població local en matèria d'incendis forestals, fent especial èmfasi en aquells sectors que utilitzen el foc com a ferramenta i en els residents als espais d'interfície urbà-forestal. El Pla té una vigència de 10 anys, amb revisions parcials cada 5 anys.

El PLPIF és un document tècnic que tots els ajuntaments valencians amb superfície forestal, 525 d'un total de 542, estan obligats a tindre segons la Llei Forestal de 1993 i la Resolució de 29 de juliol de 2005, malgrat que 464 encara no el tenen. Per tal de pal•liar aquesta situació, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, va llançar l’any passat una convocatòria d'ajudes per valor d'un milió i mig d'euros amb l’objectiu d’aconseguir que el major número d'ajuntaments redactaren el seu pla local contra incendis, subvenció que es va demanar des de l’Ajuntament de Muro. A finals d’octubre es van concedir aquestes subvencions a 254 localitats, entre les quals es troba Muro, i queden 64 pendents per a la següent convocatòria per falta de disponibilitat pressupostària. Altres 146 segueixen sense pla i no han sol•licitat cap ajuda, quan al juliol expira el termini.
“Tenim un patrimoni natural que hem de mantindre i preservar i hem de treballar de manera conjunta per assumir que la prevenció d’incendis és una tasca contínua diària, no només durant els mesos d'estiu. L’Ajuntament de Muro realitza de forma continuada mesures de prevenció d’incendis com ara la neteja de camins i poda d’arbres perillosos. I ara amb aquest Pla s’especifiquen les intervencions i actuacions a realitzar als terrenys forestals de la població. Aquesta ferramenta farà possible el tindre un pla d’actuació per a previndre els incendis, una assignatura que teníem pendent” ha remarcat el regidor Eli Pérez.

Està previst que el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals es presente a tota la població per part de l’empresa encarrega de la seua redacció en les properes Jornades per a la Sostenibilitat, que tindran lloc durant el mes de març.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Muro d´Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.